Skip to main content

Pemalsu Facebook Ungku Aziz Akan Dikenakan Tindakan Undang-Undang?


Syabas sekali diucapkan kepada blog MyMassa atas pendedahan berharga ini. Sudah ratusan kes yang kita dengar berhubung penipuan Pakatan Haram di alam siber. Terbaru nama Ungku Aziz pula dikaitkan. Tanpa rasa berdosa, tergamak mereka mencipta fake Facebook untuk Prof Diraja Ungku Aziz. Memang dah keje pembangkang buat fitnah sampai pak ungku yang baik macam ni pun kena. Yang bestnya, fake profil ini digunakan untuk menghentam Kerajaan seolah-olah datangnya daripada Pak Ungku.

Terdesak nak cari sokongan sampai macam tu sekali. Yang bodohnya adalah penyokong pembangkang yang percaya bahawa kata-kata itu datang dari Pak Ungku sendiri. Ini bukan kali pertama pembangkang menggunakan cara keji, mencipta fake FB. Untuk mencapai matlamat menfitnah DS Najib, pembangkang menggunakan kaedah yang sama kononnya ratusan ribu membenci PM sedangkan semua yang sokong itu adalah fake FB.


Selain itu, fake FB ini juga digunakan untuk menunjukkan ramai orang bengang kepada kerajaan. Caranya adalah dengan memberi komen kepada artikel dalam Malaysiakini.


Yang peliknya, semua penipuan ini boleh diterima oleh penyokong pembangkang. *Alahai...mudahnya nak tipu penyokong pembangkang. Patutlah sampai mati jadi pencacai tua pengangkat najis pembangkang.

Comments

Anonymous said…
All fair in war and love..matlamat menghalalkan cara memang sudah lama dipakai ahli politik iaitu golongan teramai terdiri manusia jenis manipulator, opportunist and desperado.
Anonymous said…
facebook account ni telah di create tahun 2008 lagi. Ntah la sapa yg fitnah sapa.Mogo ALLAH beri petunjuk

Pilihan Pembaca

Lagi Kisah Siti Nurhaliza : Mana Perginya Produk CTea?

Lagi Kisah Siti Nurhaliza Mana Perginya Produk CTea? Oleh Satu Hala (Malaysia Instinct) Inilah antara benda-benda yang buat sakit hati dengan orang kaya Melayu ni. Datuk K sanggup perabis RM66,550 untuk beli nombor plate KCT 1 untuk isteri tercinta, Datuk Siti Nurhaliza. Kononnya cintan maut habislah tu kan. Tak tahulah kot-kot Rozita Che Wan yang dulu orang kata dapat Mercedes dari Datuk K (lepas dah kahwin dengan Siti) pun akan dapat nombor plate yang sama. Gasaklah hal Rozita Che Wan tu. Yang penulis tertarik nak tulis ialah sikap orang macam Datuk K dan Siti Nurhaliza. Parasit adalah perkataan paling tepat. Tahu tak Siti Nurhaliza adalah pemohon pinjaman Tekun untuk bisnes barang solek Simply Siti. Kalau tak percaya, pergilah cek dengan Tekun. Pasti nama Siti akan terpacul. Sakit hati betul penulis dengan orang-orang macam ini. Dah tahu duit banyak, gunalah duit sendiri untuk berniaga, tak pun pinjamlah bank. Gi pinjam dengan Tekun tu buat apa? Mentanglah bayar

Perniagaan Para Sahabat Nabi Teladan Sepanjang Zaman

BELIAU SEORANG SAHABAT NABI YANG BIJAK. Tergolong dalam kalangan pengumpul al-Quran. Banyak meriwayatkan hadis nabi. Peniaga yang sangat berjaya di Madinah. Keuntungan perniagaannya sehari pernah mencecah 300 dinar (anggaran bersamaan RM360,000). Abu Darda’, sahabat nabi yang hebat berniaga ini berkata, “Yang paling membuatku gembira ialah ketika berdiri di ambang pintu masjid. Setelah itu aku berniaga, sehingga dalam sehari aku mendapat untung 300 dinar, sementara aku tetap mendirikan semua solat di masjid.” Perniagaan adalah tentang kepercayaan dan keyakinan terhadap Tuhan Yang Maha Memberi Rezeki. Mereka yang berjaya menguruskan masanya bersama Tuhan. Konsisten dan berdisplin bersama Allah setiap hari, pasti masanya akan dipenuhi dengan keberkatan dan aktiviti perniagaan yang produktif. Bercita-cita menjadi kaya bukanlah kesalahan di sisi Islam. Yang salah apabila lalai dengan kekayaan. Enggan berzakat dan bersedekah. Kekayaan ‘Abdurrahman ibn ‘Awf dianggarkan mencecah RM 2 bil
Hikayat Dewan Ekonomi Episod Dua : Lombong Emas En. Ferderhof 1. Saya agak sedikit kecewa, tidak banyak. Tetapi kecewa. Begitu banyak respons yang saya terima ekoran tersiarnya Hikayat Dewan Ekonomi di blog saya baru-baru ini. Baik respons positif mahupun respon negatif. Semuanya saya terima dengan hati yang terbuka. 2. Rupa-rupanya hikayat tersebut telah menyebabkan sesetengah orang “melompat” dan terasa dengan apa-apa yang pernah mereka ucapkan kepada saya. Malah, ada sesetengah pihak yang tidak mahu mengaku dengan apa-apa yang telah mereka katakan kepada saya pada suatu ketika dahulu. 3. Namun demikian, itulah adalah sikap manusia – dan lumrah manusia untuk menjaga “periuk nasi” mereka sendiri. Dan saya sama sekali tidak akan mempedulikan semua itu, kerana kebenaran perlu didedahkan. Tidak kurang juga yang mahu agar hikayat ini tidak diteruskan lagi, kerana kononnya ia hanya membuka pekung dan keburukan organisasi kita sendiri, khususnya tentang apa-apa y