Tetamu Kehormat...

July 23, 2011

Pemalsu Facebook Ungku Aziz Akan Dikenakan Tindakan Undang-Undang?


Syabas sekali diucapkan kepada blog MyMassa atas pendedahan berharga ini. Sudah ratusan kes yang kita dengar berhubung penipuan Pakatan Haram di alam siber. Terbaru nama Ungku Aziz pula dikaitkan. Tanpa rasa berdosa, tergamak mereka mencipta fake Facebook untuk Prof Diraja Ungku Aziz. Memang dah keje pembangkang buat fitnah sampai pak ungku yang baik macam ni pun kena. Yang bestnya, fake profil ini digunakan untuk menghentam Kerajaan seolah-olah datangnya daripada Pak Ungku.

Terdesak nak cari sokongan sampai macam tu sekali. Yang bodohnya adalah penyokong pembangkang yang percaya bahawa kata-kata itu datang dari Pak Ungku sendiri. Ini bukan kali pertama pembangkang menggunakan cara keji, mencipta fake FB. Untuk mencapai matlamat menfitnah DS Najib, pembangkang menggunakan kaedah yang sama kononnya ratusan ribu membenci PM sedangkan semua yang sokong itu adalah fake FB.


Selain itu, fake FB ini juga digunakan untuk menunjukkan ramai orang bengang kepada kerajaan. Caranya adalah dengan memberi komen kepada artikel dalam Malaysiakini.


Yang peliknya, semua penipuan ini boleh diterima oleh penyokong pembangkang. *Alahai...mudahnya nak tipu penyokong pembangkang. Patutlah sampai mati jadi pencacai tua pengangkat najis pembangkang.

2 comments:

Anonymous said...

All fair in war and love..matlamat menghalalkan cara memang sudah lama dipakai ahli politik iaitu golongan teramai terdiri manusia jenis manipulator, opportunist and desperado.

Anonymous said...

facebook account ni telah di create tahun 2008 lagi. Ntah la sapa yg fitnah sapa.Mogo ALLAH beri petunjuk