April 20, 2013

Apa yang Tinggal Lagi Kamilia?

DS Najib sudah menawarkan kerusi DUN Chandan..tetapi degil dan sombong. Konon rasa diri tu hebat - nak jadi ahli parlimen. Pengalaman sebagai wakil rakyat pun tiada, sudah pandai minta yang tinggi-tinggi. Bersabar dan belajarlah terlebih dahulu. Sekarang siapa yang rugi? Bukan sahaja diri sendiri yang rugi, bahkan UMNO/BN pun jika silap perhitungan mungkin "susah" sikit untuk meningkatkan majoriti 1500 undi yang diperoleh oleh Rafidah Aziz dalam PRU ke-12 lalu. Nampaknya untuk sekali lagi Parlimen Kuala Kangsar bakal menerima sejumlah undi sabotaj.

PAGOH: Tan Sri Muhyiddin Yassin sebentar tadi mengumumkan pemecatan Naib Ketua Wanita UMNO, Datuk Kamilia Ibrahim daripada parti itu kerana bertanding calon Bebas di Parlimen Kuala Kangsar pada PRU13. Timbalan Perdana Menteri berkata, Kamilia gugur serta merta selepas bertanding sebagai calon Bebas untuk kerusi Parlimen berkenaan. Pada sidang media selepas proses penamaan calon untuk kerusi Parlimen Pagoh di sini hari ini, Muhyiddin turut melahirkan rasa dukacita atas tindakan Kamilia itu. "Kamilia sebagai antara ahli senior dalam parti seharusnya lebih arif dengan segala peraturan ditetapkan parti selama ini," katanya. Sementara itu, Kamilia dalam Facebooknya mengumumkan beliau meletakan semua jawatannya dalam UMNO, termasuk Naib Ketua Wanita.

4 comments:

skodeng said...

pempuan gila kuasa!!! dari sikapnya yang mengkhianati parti sendiri, kita dah tahu siapa dia yang sebenar... kasi buang ini betina..

Unknown said...

Begitulah keadaanya, apabila menyertai sesuatu organisasi, kedudukan yang dipentingkan. Sedih bila dah umor sebegini masih lagi mengejar dan mencari kedudukan. Sepatutnya berkhidmat dengan jujur dan ikhlas semoga mendapat keberkatan.

hangkedee said...

banyak sangat jalang politaaik dalam UMNO dan Melayu Islam

Unknown said...

sebelum kena pecat,terus letak semua jawatan..nampak sangat dah tahu terlanjur perbuatan..UMNO dgn BN tak payah simpan orang camni..pentingkan diri sendiri..tak utamakan perjuangan bangsa, agama dan parti..

Saat Bila BERSATU Menjadi Hantu!

Parti BERSATU mungkin kelihatan tidak kuat. Bahkan dipandang sepi oleh banyak pihak. Namun demikian, saya menyakini bahawa BERSATU akan men...