June 12, 2012

Benarkah Karpal Singh Menjalani Rawatan Perubatan Biasa?

Benarkah Karpal Singh menjalani rawatan perubatan biasa? Atau ada sesuatu yang cuba dirahsiakan oleh pihak tertentu? Kebiasaannya, ahli politik yang mengalami masalah kesihatan akan menyembunyikan tahap kesihatan mereka bagi mengelak daripada ia menjadi "bahan" laris dalam kalangan seteru politiknya. Sebagai contoh, Menteri Besar Kedah, Azizan Razak pada suatu masa dahulu pernah digesa agar berundur diri daripada terus memimpin Kedah atas faktor kesihatan. Maka, apakah hal yang sama juga bakal berlaku terhadap Karpal Singh yang umurnya sudah pun mencecah 72 tahun? Saya kurang percaya, jika ada yang mendakwa tahap kesihatan Karpal Singh berada dalam keadaan meyakinkan, saya fikir sudah tiba masanya beliau berundur dan bersara daripada politik. Dan lebih bijak lagi, sekiranya Karpal Singh bersegera menulis buku memorinya - sebelum beliau meninggalkan dunia yang fana ini.  

PETALING JAYA: Pengerusi DAP, Karpal Singh dimasukkan ke hospital untuk menjalani rawatan perubatan biasa, bukan kerana jatuh sakit. Perkara ini disahkan oleh anak kedua beliau, Gobind Singh Deo. "Memang benar bapa saya dimasukkan ke hospital, tetapi bukan kerana beliau tiba-tiba jatuh sakit. "Beliau hanya mendapatkan rawatan susulan seperti yang dijadualkan oleh doktor," katanya ketika dihubungi mStar Online, Isnin. Gobind Singh yang juga ahli Parlimen Puchong berkata sudah menjadi perkara biasa bagi bapanya yang berusia 72 tahun itu ditahan di wad untuk mendapatkan rawatan kesihatan. "Ia hanya rawatan susulan dua-tiga bulan sekali," katanya. Bagaimanapun beliau tidak memberitahu hospital tempat bapanya dirawat. Sebelum ini terdapat desas-desus menyatakan anggota Parlimen Bukit Gelugor ini ditahan di wad kerana jatuh sakit sejak tiga hari lalu.

2 comments:

Anonymous said...

Kola inna lillahi.....

Anonymous said...

Ini lagi satu Benggali Sial !!

Cepat Mampos pon baik!!!

Saat Bila BERSATU Menjadi Hantu!

Parti BERSATU mungkin kelihatan tidak kuat. Bahkan dipandang sepi oleh banyak pihak. Namun demikian, saya menyakini bahawa BERSATU akan men...