December 13, 2011

Cukup...Cukup Zul...Panas Telinga Aku Dengarnya..

Salam 2 all. Ahad lepas 15 Muharram n1433 bersamaan 11 Dis 2011, bersamaan dengan peristiwa gerhana bulan, Haji Hadi melancarkan "DOKUMEN NEGARA KEBAJIKAN", satu manifesto kaum Anwarinas dalam menghadapi PRU13 nanti. Dokumen yang sarat dengan pelbagai janji manis dan madah berhelah ni dijadikan modal terbaru kaum Anwarinas untuk mencapai nafsu serakah mereka ke Putrajaya!

Persoalan pokoknya ialah, bolehkah DONK ini dipercayai!?

Jangan lupa pada 12 Nov 2003, dalam menghadapi PRU ke 11, kaum Anwarinas mengemukakan "DOKUMEN NEGARA ISLAM" yang dilancarkan juga oleh Haji Hadi! Tujuannya masa itu adalah antara lain untuk menentang konsep "ISLAM HADHARI" yang dibawa oleh YAB Tun Abdullah Ahmad Badawi yang diterima baik oleh bukan sahaja umat Islam dalam dan luar negara, malah oleh bukan Islam. Ini dapat dilihat dalam ucapan-ucapan penerimaan oleh pemimpin MCA, MIC, Gerakan, PBS, dan lain-lain. Malah ianya diterima diperingkat antarabangsa sebagai satu gagasan yang dapat memartabatkan Islam dipersada dunia.

Pembangkang kini tertekan dengan konsep "Islam Wasathiyah" yang dibawa oleh YAB Perdana Menteri yang bertindak sebagai pemangkin kepada Gagasan 1-Malaysia dengan penekanan kepada dasar "Rakyat DiDahulukan, Pencapaian DiUtamakan". Konsep yang mengamalkan dasar Islam yang sederhana yang telah diterima baik oleh rakyat dan umat. Konsep ini bukan sekadar retorik politik, malahan telah dipraktikkan dan dilaksanakan dengan pelbagai program dan projek saperti "Klinik 1-Malaysia", "Kedai Rakyat 1-Malaysia", "Bantuan Rakyat 1-Malaysia", "Perumahan Rakyat 1-Malaysia" dan pelbagai lagi. Konsep 1-Malaysia berteraskan "Islam Wasathiyah" ini telah meletakkan Islam sebagai agama tauhid yang praktikal dan kontemporari!

Berbalik kepada "Dokumen Negara Kebajikan PAS", isu utama yang teman sebut ialah soal kebolehpercayaan! Betulkah mereka ini, atau ianya sekadar satu lagi "gorengan politik" untuk menyedapkan telinga mendengar dan membuaikan nafsu machiavelli mereka?

Teman menegaskan bahawa ini semua adalah sekadar retorik politik! Malahan ianya langsung tidak boleh dipercayai dan wajib dicampak didalam longkang sahaja!

Cuba ingat apa yang Haji Hadi dan pimpinan PAS sebut semasa pelancaran "Dokumen Negara Islam" pada 12 November 2003. Kalau mike lupa, biar teman ingatkan semula apa yang dijanjikan didalam "Dokumen Negara Islam":

"Konsep 'Membangun Bersama Islam' akan digarap dan dihayati untuk membina Negara Islam. Negara Islam menjamin kemajuan, kemakmuran dan kesejahteraan hidup"

(lihat Dokumen Negara Islam cetakan pertama Oktober 2003).

Dan cuba lihat kembali ucapan Haji Hadi semasa melancarkan "Dokumen Negara Islam" tersebut:

"Dengan terbitnya dokumen Negara Islam ini akan terjawablah segala tohmahan dan fitnah yang ditaburkan oleh musuh-musuh PAS kononnya PAS tidak akan menubuhkan Negara Islam; malah pernah dikatakan bahawa seluruh ahli-ahli PAS tidak pernah berniat sedikit pun untuk menubuhkan Negara Islam.

Sesungguhnya kewajipan menegakkan Negara Islam adalah sama penting dengan kewajipan melaksanakan ibadat-ibadat wajib yang lain berpandukan kaedah fiqh yang ma'ruf".

Satu janji dan ucapan yang bisa memukau golongan yang mudah terpukau.!!!

Tapi tengok apa yang terjadi setelah mereka bersekongkol dengan parti cauvinis dan rasis biaDAP, dan atas persekongkolan luar tabi'e dan songsang itu mereka diberi ALLAH sedikit habuan kuasa dan kedudukan serta jawatan!

Dalam Muktamar Agong PAS 2011, hanya lapan tahun selepas pelancaran "Dokumen Negara Islam", Haji Hadi membuat u-turn politik dengan pusingan 360 darjah membuang perjuangan menegakkan Negara Islam dengan kenyataan berikut":

"Kita mulakan dengan perlaksanaan negara kebajikan, itu (negara kebajikan) ada dalam Quran. Dia (Al Quran) tak sebut Negara Islam, dia (Al Quran) sebut Negara Kebajikan!!!".

Dalam satu nafas sahaja, tiba-tiba Dokumen Negara Islam dicampak kedalam longkang atas alasan "tidak ada didalam Al Quran!!!" Mereka nyang janjikan Negara Islam, mereka yang reka Dokumen Negara Islam, tiba-tiba mereka sendiri yang mentongsampahkan "perjuangan Negara Islam" dan "Dokumen Negara Islam" mereka!!!

Dan sekarang mereka rekayarsa pulak satu kitab baru dilabel sebagai "Dokumen Negara Kebajikan". Hanya untuk mengatasi Konsep Islam Wasathiyah yang menjadi teras Gagasan 1-Malaysia "Rakyat DiDahulukan, Pencapaian Di Utamakan"!

Persoalannya ialah, kalau mereka boleh buat u-turn pusingan 360 darjah membuang 'Dokumen Negara Islam' atas alasan tidak ada didalam Al Quran dan menggantikannya dengan 'Dokumen Negara Kebajikan', apakah yang akan menghalang mereka nanti untuk membuang 'Dokumen Negara Kebajikan' dan menggantikannya dengan dokumen negara entah apa kejadah lagi!?

Dan setelah berpuluh tahun ujud, setelah bertahun-tahun diberikan peluang menjadi Kertajaan Negeri, setelah diberi habuan menjadi YB-YB dan Ahli Parlimen, adakah yang mereka mampu lakukan hanya dengan sekadar mendatangkan buku dan dokumen sahaja? Dari 'Dokumen Negara Islam', kepada 'Buku Jinggay', kepada 'Dokumen Negara Kebajikan', dan entah apa lagi selepas ini. Adakah nanti bila parti biaDAP berkuasa, mereka akan melancarkan pulak buku 'Dokumen Negara Cauvinis', dan jika sosialis berjaya, mereka lancarkan pulak 'Dokumen Negara Kominis'. Dan apa jadi kalau Anwar Ibrahim ditabal sebagaio PM (na'uzubillah), adakah Haji Hadi akan lancarkan 'Dokumen Negara Sodom', 'Dokumen Negara Liwat', 'Dokumen Negara ChinaDOLL'?

Dan jika diambil 10 Point 'Dokumen Negara Kebajikan' itu, Haji Hadi dan kaum Anwarinas sudah gagal, fail dalam point pertama lagi, iaitu 'melahirkan kerajaan amanah'. Adakah mereka benar-benar amanah, bila mereka mengkhianati 'Dokumen Negara Islam' yang mereka sendiri reka dan cipta! Bila mereka sendiri yang buang perjuangan Negara Islam yang menjadi nadi dan jantung perjuangan PAS selama dilahirkan! Dan mereka menggunakan alasan 'Dokumen Negara Islam' dan 'Perjuangan Negara Islam' kononnya ianya "tidak ada dalam Al Quran". Mereka berselindung disebalik Al Quran untuk menghalalkan tindakan mereka membuang 'Dokumen Negara Islam!'.

Dan point kedua mereka, 'masyarakat menyayang' cukup membuktikan hipokritnya kaum ini. Begitu penyayang mereka sehingga memaki hamun dan menyumpah seranah bangsa dan saudara seagama sendiri. Pentas mereka dipergunakan oleh kaum biaDAP untuk melabel seorang pemimpin Melayu Islam sebagai 'black metallic haramjadah!!!". Inikah sikap 'masyarakat penyayang' mereka? Tengok cara mereka maki hamun anggota polis Melayu Islam yang mempertahankan negara dengan gelaran 'pengkhianat', 'talibarut penjajah' dan lain-lain!

Point ketiga mereka, untuk mengujud 'ekonomi mampan', apa yang kita dapat tengok Kedah sekarang? Betapa 'mampannya ekonomi' Kelantan, sampai bekalan air pun karat, kotor dan beracun!

Point keempat mereka untuk menyediakan 'pendidikan berkualiti', apa yang telah mereka buat selama lebih 20 tahun memerintah Kelantan? Yayasan Selangor, agensi yang ditubuh oleh Kerajaan UMNO untuk membantu anak-anak Melayu-Islam desa mendapat pelajaran berkualiti dibandar pun hendak dijual dan dihapuskan! Universiti mereka, Universiti Selangor yang dahulunya ditubuhkan oleh Kerajaan UMNO dengan bilangan pelajar yang ramai dan berkualiti, hari ini merosot akibat politiking melampau. Sehingga menyebabkan Naib Canselor dan pensyarah kanan berhenti. Lebih parah, mereka meletakkan pensyarah yang didakwa terbabit dengan kes rogol pelajar sebagai pentadbir Universiti! Para pensyarah yang menyokong mereka di IPTA dan IPTS lebih sibuk berpolitik daripada menjaga kebajikan dan prestasi akademik oelajar. Pelajar diperah dan dikerah sebagai tukang tampal poster mereka dan pemenuh demonstrasi jalanan!

Pointi kelima mereka 'perkhidmatan kesihatan yang cekap' sekadar lip service. Mana hospital yang pernah mereka bina selama 20 tahun memerintah. Jangankan klinik, masjid pun baru sebutir dibina selepas leboh 20 tahun memerintah! Kesihatan apa kalau rakyat tidak dibekalkan dengan air bersih, malah air yang kotor, berkarat dan beracun! Apa jadi dengan Pusat Kesihatan Kohilal mereka? Tanyalah mereka yang pernah mendapat khidmat kesihatan daripada kaum ni, pasti mike akan dapat jawapan yangmenjadikan pointi mereka ini sekadarpointi untuk lawak senario sahaja!

Point keenam mereka, 'kebajikan langsung', ni Apek Senario dengar pun akan gelak sampai pitam. Kebajikan apa yang dema dah buat. Bekalan air berkarat? Kotor? Kebajikan ahli Exco Agama mereka sendiri YB Datuk Hasan Ali mereka tidak jaga. Datuk Hasan Ali yang mahu mempertahankan Islam, memartabatkan ummah bukan sahaja tidak dijaga kebajikannya, malah menjadi habuan maki hamun dan sumpah seranah mereka. Hingga digugurkan sebagai calon untuk PRU 13 nanti! Kebajikan ahlinya sendiri tidak terjaga, ini mereka nak janjikan kebajikan untuk rakyat dan umat. Tanya mereka apa jadi dengan Tabung Kebajikan Memali? Tanya mereka apa jadi dengan kebajikan ahli PAS yang menabung di Kohlilal? Mana simpanan dan tabung mereka?

Point ketujuh mereka, menjanjikan 'keluarga harmoni' adalah bukti kehipokritan paling melampau kaum Anwarinas ini. Kelaurga harmoni apa kalau sampai sanggup berbai'ah sumpah talaq tiga, isteri sanggup diveraikan dengan talaq ba'in qubro semata-mata untuk menjaga kepentingan jawatan, kedudukan dan politik mereka. Keluarga harmoni apa kalau isteri yang cantik bertudung disuruh berbohong untuk menutup kemungakaran dan maksiat suami yang durjana!

Begitu jugalah dengan point-point lain mereka, 'pekerja produktif', 'kemudahan prasaran berkualiti', 'pemeliharaan alam sekitar', semua ini sekadar retorik politik yang layak menajdi bahan skrip untuk "Lawak Senario" sahaja. Pemuliharaan alam sekitar? Ni lawak apa ni? Dah lebih dua puluh tahun memerintah, apa jadi dengan kawasan hutan simpan Lojing? Dah hampir kering kotang dirakusi dengan kegiatan pembalakan? Pemuliharaan alam sekitar apa kalau bekalan air kepada rakyat kotor, karat dan beracun walaupun dah lebih dua [uluh tahun memerintah?

Ringkasnya yop, 'Dokumen Negara Kebajikan' ini hanya membuktikan satu perkara. Kaum Anwarinas ini adalah kaum yang sanggup menjadi parasit dan pelacur politik kalkatus murahan semata-mata untuk menghalalkan matlamat mereka untuk menduduki kerusi kekuasaan Putrajaya demi memenuhi nafsu serakah mereka. Jangan lupa yop, inilah kaum yang sama nak menjual dan melelong Putrajaya tidak berapa lama dulu!

Ketuk kepala, tanyalah kepala otak masing-masing yop. Berapa lama nak kena tipu dan dibohongi dengan putarbelit kaum ini yop!

Semoga ALLAH memelihara iman, aqidah dan akhlak kita semua yop!

Adios amigos, grasias senor.

Wallahua'lam dan wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Selasa
18 Muharram 1433
13 Oktober 2011

4 comments:

Anonymous said...

Yop, mike mahu bertanding kerusi mana PRU13 nanti?

Anonymous said...

padat

Anonymous said...

1-Orang Kafir - memang Tak Nak HUDUD

2-Orang ISLAM - Negara ISLAM,HUDUD adalah WAJIB

3-Orang FASIK -Memang kita ISLAM,tapi kita belum bersedia melaksanakan HUDUD.

Anonymous said...

Assalamualikum dan Syabas Zul. Pendedahan saudara selalunya mempunyai asas. Macam inilah yang dimahukan oleh pembaca / rakyat. Yang mana kritik tanpa asas jangan dijadikan halangan. Kita bukan boleh ubah perangai manusia yang TAKSUB dalam sekelip mata, terutama kalau mereka ini tidak lebih dari golongan pencacai politik. Tapi jika kita konsisten dengan usaha kita maka pada satu hari nanti mereka akan boleh menerima dengan hati yang lebih terbuka. Saya percaya bahawa pada ketika ini, ramai yang telah mula cair dengan sikap TAKSUB mereka. Hanya usaha berterusan sahaja boleh membangunkan sikap yang lebih keterbukaan dan sikap rasional terutamanya orang Melayu beragama Islam. InsyAllah. Wassallam.

Saat Bila BERSATU Menjadi Hantu!

Parti BERSATU mungkin kelihatan tidak kuat. Bahkan dipandang sepi oleh banyak pihak. Namun demikian, saya menyakini bahawa BERSATU akan men...