October 10, 2011

MalaysiaKini Berpaling Tadah?

MalaysiaKini sejak akhir-akhir ini semakin berani melondehkan keburukan dan keributan yang sedang berlaku dalam Pakatan Rakyat - hal ini sekali gus memberi kredit kepada kepimpinan DS Najib. Mahu atau pun tidak - MalaysiaKini harus mengikut trend masyarakat yang semakin selesa dan gembira dengan pentadbiran DS Najib. Berita di bawah, merupakan salah satu daripada laporan MalaysiaKini yang semakin jelas tidak lagi memihak kepada Pakatan Rakyat. Sesiapa yang rajin melayari portal tersebut pasti akan menyedari perubahan yang sedang berlaku sejak beberapa minggu yang lalu. Walaupun terdapat tuduhan kononnya wujud agenda untuk menjatuhkan MB Selangor, Abdul Khalid Ibrahim - namun demikian, sekarang bukanlah masa yang sesuai untuk mereka saling bertelagah. Sudah terang lagi bersuluh, Pakatan Rakyat semakin tidak sekata, kecelaruan ideologi antara mereka dan perebutan kuasa di Selangor - akhirnya, mungkin memaksa MalaysiaKini untuk mencari tuannya yang baru! Baca berita di bawah :

HUBUNGAN ANTARA Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dengan ADUN dan ahli parlimen PKR dilaporkan semakin rapuh sehingga ada kumpulan wakil rakyat parti itu mendesak pimpinan parti supaya memecat Menteri Besar Selangor itu. Portal berita AntaraPos.com melaporkan, ketua umum parti Datuk Seri Anwar Ibrahim, malah, akur dengan desakan itu dan telah meminta supaya isterinya Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai presiden parti melaksanakan tuntutan pimpinan itu. (Sambung bacaan anda di sini..)

7 comments:

Anonymous said...

Jangan jadi seperti akhbar Al-Ahram Mesir. Masa Mubarak di puncak kuasa, puji melangit. Tapi, bila di ambang kejatuhan, tumpang sekaki kutuk Mubarak. Satu lagi jenis akhbar ialah muka depan tajuk " Maruah umat Islam tercabar ", tapi isi di dalam ruang hiburan penuh gambar anak melayu Islam duk tayang paha dan lurah payu dara yang gebu dengan tajuk "Saya seksi kerana ikut skrip filem". Dasar kemunafikan yg jelas.

UMNO PARTI PENJARA said...

PRU Ke-13 - Mohon ramai Adun Dan MP BN 'Mati'

'Transformasi Besar Kepada Generasi Muda Adalah Pembohongan dan Pengkhianatan Jelas Lagi Nyata Pemimpin2 Tua Nyanyuk Barisan Nasional Terhadap Generasi Baru...'Hanya generasi muda yang bodoh dan tolol-tolol sahaja akan bersama UMNO..
Hanya pemimpin2 Barisan Nasional yang bodoh dan tolol-tolol sahaja yang syok sendiri dan perasan kalau ada generasi muda yang berminat untuk berjuang kepada generasi baru... ( Aku pun tak Hingin )p/s: Aku sememangnya ahli UMNO... Tapi dah tak berminat, bosan dan muak dengan 'talam dua muka pemimpin2 UMNO dan kuncu2nya'...


Wartawan2 BN Bodoh, P.ukimak,sial, butoh. b.abi. anjing..
( Anak2 ko pun P.ukimak, sial, anjing macam Ko )..

Pergi Mampus wartawan2 Porno BN..

Anonymous said...

Tak kisah la sapa jadi MB selangor tapi yang pastinya bukan orang UMNO

Lupakan la UMNO selamanya

Anonymous said...

Ada ka patut Nazri Aziz ni katanya pergi merayu pada PM Najib untuk menaikkan elaun MP dan kononnya cadangan dia ni telah mendapat persetujuan semua MP termasuk dari Pakatan Rakyat. Dia ingat MP Pakatan Rakyat pun pelahap macam dia jugak ke??

Anonymous said...

Putrajaya menarik balik rancangan untuk menaikkan saraan ahli-ahli Parlimen ekoran bantahan dilahirkan oleh pimpinan utama Pakatan Rakyat.

Anonymous said...

Pengerusi BN itu juga menegaskan BN bukan parti kelas rendah yang hanya disokong oleh petani dan nelayan.

Disarankan semua para petani & nelayan, kita ajar PM yang sombong lagi bongkak ni. Kita benamkan & tumbangkan semua calon BN dalam pilihanraya ke 13 ni nanti.

Bingai @ Bangang said...

Anonymous said...
Pengerusi BN itu juga menegaskan BN bukan parti kelas rendah yang hanya disokong oleh petani dan nelayan.
October 10, 2011 4:34 PM
____________________________________

Pada aku, kenyataan ini merujuk kepada betapa hebatnya petani dan nelayan itu setaraf dengan golongan professional yang lain dalam memberikan perkhidmatan.

Aku bukannya paham sangat sebab aku ni kan Bingai @ Bangang.

Saat Bila BERSATU Menjadi Hantu!

Parti BERSATU mungkin kelihatan tidak kuat. Bahkan dipandang sepi oleh banyak pihak. Namun demikian, saya menyakini bahawa BERSATU akan men...