October 21, 2011

Malas Nak Cakap Banyak..Fikir Sendiri

4 comments:

Anonymous said...

itulah nasib kepada merka yg mempunyai pendirian yang pro kepada BN. Mereka tidak akan dibela oleh BN sendiri. Inilah kelebihan oleh pembangkang, kalau mereka salah, mereka akan disokong serta di bantu oleh puak pembangkang. Sebab itu dalam dunia akademik siapa yg menyokong BN tetap salah dan susah nak naik pangkat. Nak mudah naik pangkat sokong pembangkang.

hitch said...

Bukan x nak menyokong tetapi kita berpendirian neutral dlm hal2 akademik...!Didlm mana2 U ada pentadbiran sendiri yg tahu menilai mana yg buruk dan baik.Itu sbb bila TUN M buat akta AUKU adalah utk melarang para student dari menceburi politik....sbb dia nak pelajar betol2 belajar dahulu..!bukanya lama pun nak belajar pun...cuma dlm 4 hingga 6 tahun...lepas tu nak join full time pun xpe.
Sbagai Prof,sesape sajer boleh bagi pandangan dan nasihat...tetapi biarlah berpada2....bukan dgn mengkrtitik arahan dari Sultan terutama yg melibatkan agama Islam...!Nak kritik benda lain xpa...tetapi bukan Islam....sudah terang lagi bersuluh mmg ada berlakunya murtad...cuba kenyataan sultan agak berlembut dimana katanya tiada bukti cukup nak mendakwa.....itu dah kira bagus la tue...

Anonymous said...

Isu-isu membabitkan pensyarah IPT kalau dibahagikan kepada IPT berkaitan PR dan BN, menampakkan perbezaan sangat ketara dalam konteks kebebasab bersuara.

1. Kalau IPT yang dikuasai PR membuat tindakan yang bakal merosotkan lagi ranking IPT, para juak dan balaci hanya sekadar butakan mata dan pekakkan telinga.

2. Kalau pensyarah IPT itu adalah ayam tambatan PR dan kalau ianya digantung (belum ditendang keluar), maka meroyanlah para juak dan balaci SEOLAH-OLAH IPT bawah kuasaan mereka tidak melakukan perkara sama.

kik kik kik

Anonymous said...

Kalau pensyarah IPT luar negara beri kenyataan yang boleh ditafsirkan sebagai anti-itu dan ini (terutama anti-semitik), sudah tentu pensyarah berkenaan akan berdepan tekanan hebat.

Dalam konteks lokal, pensyarah yang sekian lama bersikap anti-itu dan ini bukan saja bebas malah disanjung oleh pihak tertentu. Itu pun tak nampak ke?

Saat Bila BERSATU Menjadi Hantu!

Parti BERSATU mungkin kelihatan tidak kuat. Bahkan dipandang sepi oleh banyak pihak. Namun demikian, saya menyakini bahawa BERSATU akan men...