July 30, 2011

Pertahankan Ketuanan Melayu - Ustaz Kazim

6 comments:

Anonymous said...

lu cakap sama itu kafir nik aziz la. tua bangka tak tahu mampus. betul betul MAHA FIRAUN AZIZ.

Unknown said...

Salam Sdr.

Pada saya masih berpegang dengan hak warisan. Sebab itu saya mengecam kuat kehilangan Pulau Batu Putih dan Telaga Minyak di sempadan Brunei. Tanah Melayu dan Melayu tiak boleh dipertikaikan. Tidak ada dalam senarai pembahagian untuk orang lain di dalam peninggalan nenek moyang kita!

Sebab itu penekanan saya ialah memimpinlah dengan ikhlas, belalah dengan ikhlas. Jangan cakap jer berdegar-degar sebagai pembela Melayu tetapi Tanah Rezab Melayu semakin menirus, Hak-Hak Melayu semakin terhakis, Peratus kerusi Melayu di Parlimen semakin menurun.

Siapa yang merelakan? Pemimpin yang kita lantik/undilah yang bertanggung jawab kononnya demi menjaga hati parti komponen!. Perkara ini saya perhatikan mula berlaku sejak zaman Allah Yarham Tun Abd. Razak lagi bila beliau mula pegang teraju Pemerintahan negara dengan melantik ramai Timbalan Menteri dari bukan Melayu.

Saya boleh baca yang tindakan beliau adalah berdasarkan helah politik. Tetapi walau apa pun alasannya perkara ini memang tidak boleh ditarik kemudian harinya dan tetap merugikan kuasa kita di dalam pentadbiran.

Terus-terang saya katakan, "Saya tidak boleh terima"

Anonymous said...

UMNO parti ISLAM

UMNO bukan Parti Melayu

azlishukri said...

Tq

shamshul anuar said...

Saudara Azli,

Zaman telah berubah dan nilai manusia pun berubah. Sesuatu yang dianggap biiasa satu ketika dulu kini dipertikaikan.

Saya dah lama perhatikan satu perkara pelik berkenaan cara oorang Melayu berpolitik. Zaman UMNO "babysit" parti komponen BN mesti ditamatkan.

Saya rasa Dr Koh Tsu Koon adalah seorang ahli politik yang begitu bertuah. Namanya tidak dikenali satu ketika dulu. Prestasi parti GERAKAN hambar dan beliau dilantik jadi Ketua Menteri bila mana UMNO menguasai lebih separuh kerusi dimenangi BN Pulau Pinamg.

Bertuah betul beliau. GERAKAN sendiri sudah ditolak( bole dikatakan sudah pupus) tetapi beliau masih jadi Pengerusi BN Negeri. Dan beliau sendiri kalah dalam pilihanraya namun dilantik jadi Semator dan kini berkuasa pula dalam satu perkara yang begitu penting bagi orang Melayu9 PEMANDU).

Buat baik berpada pada. Itu cakap orang tua tua. Cukup cukuplah letak wakil bukan Melayu dikawasan Melayu. Budaya ini mesti dihentikan kerana BN akan rugi. Lihat apa terjadi di Kuantan, Teluk Kemang, Bandar Tun Razak, Lunas.

Bukan orang Melayu tak suka BN tetapi mereka mahu orang Melayu. Malangnya calon BN bukan Melayu dan yang Melayu pula mewakili PR yang berperang dengan orang Melayu.

Bukan Melayu mesti diletak pada kawasan bukan Melayu. Biar MCa dan Gerakan berperang dengan DAP dikawasan Cina . Barulah MCA terpaksa kerja keras 1000% untuk menang, Jika tidak dah jadi sejarah.

Dan Dr Chua betul juga. Jika kalah biarkan jawatan Menteri dipegang oleh orang Melayu( UMNO). Biar orang Cina sedar bahawa "undi mereka penting tetapi bukamn segala galannya".

Dan pada PAS yang sudah gugurkan prinsip tegakkan Islam demi jaga hati Dinasti Kit siang, bersiap sedia "dihapuskan" dalam pilihanraya akan datang.

Anonymous said...

aku stujus ngan shamsul anuar. cina = tempat cina, melayu=tempat melayu. baru sama2 berusaha nak tegakkan kemenangan masing2

Mengapa Jeff Bezos Larang Menggunakan PowerPoint?

"Beberapa tahun yang lalu, kami melarang 'persembahan' PowerPoint di Amazon. Ini mungkin perkara yang paling pintar pernah kami...