July 1, 2011

Kali Ini Kerajaan Dan Polis Benar-Benar Akan Mengajar Mereka!

Memang inilah yang terbaik untuk mengaja puak-puak yang keras kepala dan tidak boleh diajar dengan cara baik. Sumbat sahaja semua pemimpin pembangkang yang terlibat dengan Himpunan Bersih 9 Julai ini ke dalam penjara. InsyaAllah, negara akan kembali selamat. Kadangkala cara baik dan bersopan santun orang tidak terima - maka eloklah gunakan sedikit cara kekerasan untuk mengajar puak-puak pelampau ini. Sudah terlalu lama pihak polis dan kerajaan memberi muka kepada puak-puak yang tidak faham bahasa ini.

Mereka ingat, Malaysia ini mak bapak mereka yang punya, boleh buat apa-apa sahaja dan berhimpun sesuka hati. Puak-puak ini tidak pernah peduli pasal orang lain, pasal orang tua , kanak-kanak atau ibu-ibu yang sakit pada tanggal 9 Julai itu, yang mungkin tersangkut dan tersekat di tengah jalan, semata-mata kerana perhimpunan kotor lagi jijik anjuran si Ambiga itu. Cubalah fikirkan sedikit kepentingan orang lain. Orang sakit yang hendak ke hospital, orang yang hendak menghantar anak ke sekolah, orang yang hendak pergi ke pejabat, orang yang hendak menguruskan perniagaan - semua golongan ini akan terjejas dan tersekat di tengah jalan. Jangan fikirkan nafsu si Ambiga itu sahaja yang hendak diikut. Apakah yang akan terjadi kepada pesakit yang menaiki kereta ambulans dan terganggu dengan perhimpunan haram di tengah-tengah kota Kuala Lumpur itu? Fikir-fikirkanlah. Baca Laporan ini...

17 comments:

Anonymous said...

Di Masjid Ubudiah, Tmn Tasek Ampang, khutbah Jumaat hari ini dicemari oleh saorang Imam yang menggalakkan makmum pergi berdemonstrasi.Ada saorang makmum yang tak tahan lagi mendengar syarahan imam ini lalu memekek 'Oi jangan buat ceramh politik la', lalu makmum tersebut keluar meninggalkan ruang solat.Aku ingat ramai yang tak khusuq sembahyang jumaat hari ini.

hafiz said...

Amaran..Amaran...Amaran....
jangan sampai terlambat

zaminc said...

berhimpun utk memberi memorandum, apa la salahnya?

Bersih 1.0 boleh dijadikan sandaran, sebahagian yg berhimpun di depan Istana Negara, bubar secara aman tanpa gangguan kepada mana2 pihak.

Namun dekat masjid jame, bila polis start lontar bom asap dan water cannon, keadaan jadi celaru dan huru hara. Lensa kamera dunia fokus pada polis yg memulakan huru hara.

Hak utk berhimpun ada dalam Perlembagaan.

Kalau DS Najib boleh himpun 1 juta belia di Putrajaya, kenapa NGO Bersih tak diberi hak yang sama?

Anonymous said...

PERGI2 LAH BERJUANG NASIB BAIK TAK KENA BELANTAN FRU ...JILAT BONTOT AMBIGA KE? TIAN CHUA KE?BERSIH TU DIKETUAI OLEH ORANG KAFIR NGAPA NAK IKUT JUGA?PAS PUN SAMA ORANG NAK TUMPANG SOLAT PUN ASYIK MENYAKITKAN HATI AJE ORANG YANG PERGI SOLAT TU ORANG BAIK2 TAPI KESIAN TERPAKSA DENGAR CERAMAH POLITIK.ANWAR TU DAH LAH PENIPU TUPUN NAK DIJADIKAN PM.SELAMAT BERJUANG ..NAK BERJIHAD KONON AJAK SOLAT HAJAT UNTUK PALESTINE PUN CABUT LARI...ALFATIHAH

Anonymous said...

silap tu.... kali ni kerajaan dan polis benar-benar telah diajar....

Anonymous said...

ZAMINC TU X BACA PERLEMBAGAAN TUE DENGAN BETUL..BACA SAMPAI HABIS DULU LAH BRO...."Perlembagaan menyatakan hak berhimpun tetapi bersyarat. Perlembagaan tak sebut berhimpun saja tapi "assemble peacefully and without arms". Perhimpunan yang ada elemen huru hara dan bersenjata tidak ada hak langsung".DAN KENA BACA DENGAN AKTA POLIS 1967...

Anonymous said...

ZAMINC : Kalau tak reti jangan tulis... Baca perlembagaan bagi habis... Sesat dan menyesatkan....

kluangman said...

Percayalah, yang pro demo kat sini hanya bagi pandangan tetapi mereka pun tak akan turun, mereka sekadar batu api yang tidak bertanggungjawab, agaknya kalau yang dalam ambulan itu adalah ibu bapa mereka terhalang perjalanan kerana demo itu, apa pula pandangan mereka, sokong lagi?

Itu baru contoh kecil.

Anonymous said...

Ramai x cerdik muncul buat cerdik konon faham perlembagaan dan khatam al-quran.
Aku nak tgk klu BERSIH dibuat, biar org2 kuat parti pembangkan ada didepan. Jgn pandai palu gendang, orang lain jadi mangsa.
Udah2 BERSIHkan org lain klu diri sendiri belum tentu BERSIH.

Unknown said...

jngn marah kat zaminc dia dah kena sodomi

Anonymous said...

Dlm filem zaman keris dahulu spt filem Nujum Pak Belalang, kalau kes hilang binatang ternakan atau apa-apa konflik, orang kampung akan berarak ke rumah penghulu untuk diadu dan diambil tindakan wajar. Berarak itu juga perlu ramai untuk menzahirkan suara besar, dlm stadium tak boleh berarak. Hantar memo, bukan demo. Minta polis kawal, bukan minta provokasi. Apa yg dituntut itu selari dgn nilai-nilai kebaikan sejagat, bukan minta pemimpin turun mcm di Mesir, Tunisia.

Upin said...

Penyokong2 perhimpunan BERSIH sedarkah bahawa mereka telah dipermain, diperalat, diperbodoh, diperkuda, diperlembu oleh Ambiga mewakili peguam yang anti kerajaan dan Anwar Ibrahim yang menghadapi masaalah kes liwatnya pada 16 Julai, 2011 yang sudah menemui jalan buntu.

Kalau kamu semua masih tak sedar maka sahlah kamu benar-benar bodoh, tengin, ada otak tapi tak tahu nak guna dengan betul. Kamu hanya berfikir untuk kepentingan orang yang memperalatkan kamu.

Aku harap kamu dapat sedar sebelum terlambat.

Sesal dahulu berpendapatan, sesal kemudian tak berguna.

Burung Merbok said...

Zaminc, jangan jadi bodoh. Jangan terlalu simplistik dalam membuat kesimpulan. Kamu ingat Perhimpunan ini hanya bertujuan mahu protes SPR ke ? C'mon man, baca dan ketahui bahawa ada agenda yang lebih gerun, sinister di sebalik niat untuk menghuru-hara negara. Grow up man ; don't be too naive ! Kalau setakat nak serah memorandum, apa perlunya berhimpun dan berarak di sepanjang jalan di ibu kota. Bukankah tak terfikir di kepala otak kamu bahawa semua ini adalah diorkestrakan untuk benefit the international community ; kononya Malaysia sebuah negara penuh dgn huru-hara. Tak terfikirkah juga bahawa rally dah di'staged' bagi kepentingan seorang pe.....wat. Tidak tak terfikirkah bahawa Perhimpunan itu juga rancangan Yahudi Zionis bersama sekutu barat untuk menjaham sebuah negara majoriti Islam. seperti yang mereka lakukan di Timur Tengah, Mesir dan Libya. Belajarlah tentang "World Political Intriques " dan " Strategies to Subvert Muslim Nations". Jangan jadi BODOH SOMBONG.

haz said...

TERIMA KASIH PDRM. KAMU SEMUA TELAH MELAKSANAKAN TUGAS DENGAN CEMERLANG.

PEMIMPIN2 YANG DEGIL TU SUMBAT SAHAJA DALAM TAHANAN. GUNAKAN ISA. ISA MEMANG SESUAI UNTUK ORANG MACAM INI. PAK JANGGUT A SAMAD SAID PUN TAK SEDO DIRI.

BERFIKIRLAH KENAPA RAKAN-RAKAN ANWAR YANG DULUNYA SANGGUP BERJUANG MEMPERTAHANKANNYA SEHINGGA SANGGUP MASUK PENJARA TELAH MENINGGALKANNYA.

DENGARLAH CERITA MEREKA. MEREKA MENGAKU KENA TIPU, KENA BOHONG, KENA KENCING OLEH ANWAR.

AKU JUGA PUN SAMA KENA KENCING OLEH ANWAR SELAMA 16 TAHUN KERANA TERPESONA DENGAN KEHEBATAN CERAMAHNYA. RUPANYA LAKUNAN BELAKA.

Anonymous said...

BODOH BAGI ORANG YANG IKUT PHIMPUNAN BERSIH.ITULAH SURUH SEKOLAH BELAJAR PANDAI2 TAK NDAK.SEKARANG IKUT TELUNJUK SI CINA DAN INDIA.ORANG LUAR PUN BOLEH NILAI BETAPA BANGANGNYA MELAYU YANG IKUT PHIMPUNAN BERSIH.KALAU NEGARA MEREKA MEREKA SAYANG DAN TAK MAHU BERKONGSI KUASA DENGAN ORANG LAIN.KAMU KAUM MELAYU APA YANG KAU UNTUNG KALAU SOKONG MEREKA.MEREKA PERLUKAN MELAYU UNTUK MEREKA MENGAMBIL KUASA.PAS DAN PKR NANTI AKAN DIKUDAKAN SEBELUM DAN SELEPAS MEREKA BERJAYA.ORANG PAS TU SAMA JA BILA DAH DAPAT KUASA LUPA SEGALA PERJUANGAN.KAU INGAT MEREKA NAK TOLONG MELAYU.MAAF KERANA MELAYU TELAH MERANAKAN HIDUP MEREKASELAMAINI.SEDARLAH SEMUA.HANYA MELAYU SAHAJA YANG SOKONG MELAYU.APA BARANG....

azlishukri said...

Tq

Mustaqim said...

Kali ini kita akan lihat Menteri Melayu kita bernama Hishammuddin Tun Hussien benar-benar Menteri Melayu atau India atau China atau menteri bacul, pondan dan ketawa terbahak-bahak?

Sejarah Malaysia akan menjadi saksi kelak!

Sdr semua inilah bahaya kalau meletakan nafsu kuasa kepada yg bukan ahli ttp kepada sepupu sepusat.

Kalau tidak boleh menjaga ummat dan agama undurlah secara terhormat jangan menggadai maruah seperti AnuWar Al Juburi Al China Doll.

Mengapa Jeff Bezos Larang Menggunakan PowerPoint?

"Beberapa tahun yang lalu, kami melarang 'persembahan' PowerPoint di Amazon. Ini mungkin perkara yang paling pintar pernah kami...