March 14, 2011

Siapa Sebenarnya Lidah Bercabang?

Daripada Abu Hurairah r.a , katanya Nabi SAW bersabda : "Tanda-tanda orang munafik itu ada 3 iaitu : 1. Apabila berkata , dia dusta 2. Apabila berjanji , dia mungkir dan apabila diberi amanah, dia khianati." (Riwayat Al-Bukhari). Justeru itu, jangan mudah terpedaya melihat luaran seseorang yang hebat menutur ayat-ayat al-Quran dan berpakaian seperti ulama besar - sedangkan belum tentu orang seperti itu mulia di sisi Allah atau mungkin juga tergolong dalam kalangan orang-orang munafik akhir zaman. Wallahualam. Sambung bacaan anda di sini....

5 comments:

Anonymous said...

rakyat yang mengkritik para pembesar kerana gagal menjalankan tugas akan berdepan hukuman itu dan ini? apa ini? habis siapa yang akan menghukumi yb yang tidak memikul peranan mereka? adakah ini merupakan antara sebab kenapa negara yang amalkan teokrasi sukar capai status negara maju?

LOL

Anonymous said...

Kalau nak tegak keadilan, tolong siar juga hujah versi kerajaan negeri. Kalau kita ambil pendekatan selective atau fovoritism, kita juga jadi lidah bercabang.

Anonymous said...

kah..kah...kahhh..! lidah bercabang itu ularlah.putar belit no. satu,maka jauhi diri anda dari ular-ular ini.kemungkinan demokrasi dan demotrasi pun tak tahu dibezakan?.jangan marah nilailah sendiri.

azlishukri said...

terima kasih komen tuan2

azlishukri said...

sendiri mahu faham

Mengapa Jeff Bezos Larang Menggunakan PowerPoint?

"Beberapa tahun yang lalu, kami melarang 'persembahan' PowerPoint di Amazon. Ini mungkin perkara yang paling pintar pernah kami...