Skip to main content

Zaid Ibrahim Tidak Keluar PKR

Zaid Ibrahim
Tidak Keluar PKR

Syabas, saya ucapkan, Zaid Ibrahim sebenarnya tidak keluar dari PKR. Terdapat kesilapan dalam laporan The Star hari ini (baca di sini). Harapan untuk Zaid meneruskan reformasi dalam PKR masih terbuka luas. Teruskan perjuangan, sehingganya tumpasnya Anwar Ibrahim dan Azmin Ali. Doa saya semoga Allah bersama Zaid bagi menghancurkan kebatilan! Takbir!!

Comments

pencinta kebenaran said…
mmm..hal ni sy cuma nak kata..si zaid kaki tonggang ni pon sama...apa lah nak diharapkan dgn si zaid ni..x kan nanti bila dia nak balik ke umno..kita akan kata "eh..zaid tak minum..x dek judi lumba kuda tu.." semua tu fitnah x pon dia dah bersih slmanaya...letih la simpan org yg pelik2 ni.

yg benar tetap benar..dlm kes ni sy lebih melihat perompak bergaduh dgn geng2 perompak yg lain..so pd sy biar kan lah si luncai terjun dgn labu2 nya..nak ulas ttg diorg okay jek pd saya..tp x lah smpai sy sokong salah satu puak.
Anonymous said…
zaid jgn keluar drama assmin dan jijah akan bermula tahun depan...zaid boleh jadi nasi pelakun tambahan drama assmin/jijah...tunggu lagi lama kes tangguh lagi banyak drama hot PKR tungguuuuu....Zaid u must stay
Anonymous said…
lantak pi kat depa lah.. lagi dok buat lapuran lagi tu nampak macam kita simpati kat dia... boleh blah la..
Anonymous said…
Zaid Ibrahim..gee..samada mask of Zorro atau mask of Zero ?

DR NO
Anonymous said…
Org dulu kata.. 2x5, sama jer Zaid ka, Azmin ka, Anwar ka..
Anonymous said…
Bagi saya ketiga-tiganya sama sahaja. Tak boleh nak dipercayai.

Biarkanlah mereka terjun dengan labu-labunya. Ketiadaan mereka dalam politik akan mengurangkan masaalah kepada negara.

DR.YES
JoeZuax said…
Drama lebih je boss, ngalahkan tamil punya cerita hehe

p/s : saya dah link blog boss, kalo sudi link balik ye hehe

joezuax.blogspot.com
Anonymous said…
Ni saya tak paham.. kenapa tiba2 nak sokong Zaid Ibrahim.. bukan ke dia ni pembelot. dahlah tu blogger2pro-kerajaan jugak yang expose dia ni kaki minum bagai.. so apa nak congratulate org camni.. macamana la org tak kata blogger pro-kerajaan ni 'penjilat' jugak..
kita pro-kerajaan ni bukannye sekadar nak tgk anwar jatuh saje.. so to side with someone as double-face as anwar nih is making blogger pro-kerajaan dua kali lima blogger pakatan yg hampes tu.. camtu what is our edge?? tak yah lah report2 pasal dia ni lagi....

~hero saya Tun M.
azlishukri said…
terima kasih komen tuan2 semua
pencinta kebenaran said…
satu lagi sy nak tambah..buat apa lah nak busy sgt nak report2 hal2 lakonan setan2 tu semua..x berfaedah sgt kot..ok je blogger nak ulas isu diorg ni tp x lah smpai asyik2 ni nak cerita diorg gaduh dgn diorg..biar lah..

kan bagus klau blogger bleh bawa isu yg lebih baik..contohnya..isu penyelewengan diorg tu kat negeri masing2 tak pon tolong lah jawab dgn isu pembaikkan sri perdana yg berjumlah 65 juta tu..puak2 tu dok main kan isu ni dgn happy nya..so persoalannya..betulke? ni dah kira terima bulat2 apa yg diorg tuduh! so moralnya jgn hilang fokus pd isu2 yg x brapa berfaedah ni
azlishukri said…
InsyaAllah penulis akan lebih fokus

Pilihan Pembaca

Perniagaan Para Sahabat Nabi Teladan Sepanjang Zaman

BELIAU SEORANG SAHABAT NABI YANG BIJAK. Tergolong dalam kalangan pengumpul al-Quran. Banyak meriwayatkan hadis nabi. Peniaga yang sangat berjaya di Madinah. Keuntungan perniagaannya sehari pernah mencecah 300 dinar (anggaran bersamaan RM360,000). Abu Darda’, sahabat nabi yang hebat berniaga ini berkata, “Yang paling membuatku gembira ialah ketika berdiri di ambang pintu masjid. Setelah itu aku berniaga, sehingga dalam sehari aku mendapat untung 300 dinar, sementara aku tetap mendirikan semua solat di masjid.” Perniagaan adalah tentang kepercayaan dan keyakinan terhadap Tuhan Yang Maha Memberi Rezeki. Mereka yang berjaya menguruskan masanya bersama Tuhan. Konsisten dan berdisplin bersama Allah setiap hari, pasti masanya akan dipenuhi dengan keberkatan dan aktiviti perniagaan yang produktif. Bercita-cita menjadi kaya bukanlah kesalahan di sisi Islam. Yang salah apabila lalai dengan kekayaan. Enggan berzakat dan bersedekah. Kekayaan ‘Abdurrahman ibn ‘Awf dianggarkan mencecah RM 2 bil

Banyak Membaca Buku Cara Terbaik Bayar Yuran Kemalasan

MENURUT ABANGNYA, ELON MUSK DIBESARKAN DENGAN CARA MEMBACA DUA BUAH BUKU SEHARI. Manakala Mark Zuckerberg membaca sekurang-kurangnya sebuah buku setiap dua minggu. Bill Gates pula membaca 50 buah buku setahun. Dan Warren Buffet menganggarkan 80 peratus daripada waktu bekerjanya digunakan untuk membaca. Dia percaya kepintarannya adalah hasil daripada tabiat membaca. Apabila selesai menyertai apa sahaja kursus perniagaan, selalu kita dengar rungutan seumpama ini, "Kalau inilah modul dan ilmunya, aku pun tahu. Tak berbaloi rasanya bayar ribu-ribu hanya untuk belajar ilmu yang boleh dapat percuma di internet." Saya tidak salahkan sangat penganjur program. Saya salahkan diri sendiri. Kita sebenarnya tidak membayar yuran "kebodohan", kita membayar yuran "kemalasan". Kita malas membaca dan malas mencari maklumat dan ilmu, akhirnya kita mudah ditipu melalui kursus yang ilmunya boleh diperoleh dengan mudah di alam maya.   Bagi golongan usahawan yang suka membaca

PAS adakan Kempen "UMNO Pengkhianat Rakyat"

PAS Adakan Kempen "UMNO Pengkhianat Rakyat" KUALA LUMPUR, 14 Dis: PAS akan melancarkan kempen 'Umno Pengkhianat Rakyat' pada 9 Januari 2010 bagi membongkar segala pembohongan dan juga kezaliman yang telah dibuat oleh Umno hingga ke hari ini kepada rakyat khususnya bagi orang-orang Melayu dan umat Islam. Ketua Penerangannya, Ustaz Idris Ahmad dalam satu kenyataan memberitahu jentera penerangan disemua peringkat telahpun diminta bersedia untuk mengerakkan kempen tersebut hingga ke peringkat akar umbi, khususnya dikubu-kubu kuat Umno bagi memastikan rakyat dapat melihat wajah sebenar Umno. "PAS akan mengunakan segala fasiliti media dan saluran maklumat yang pelbagai bagi memperjelaskan fakta-fakta kezaliman yang selama ini disembunyikan oleh Umno. "Umno yang selama ini selalu melaung-laungkan slogan Hidup Melayu kini tersepit kerana semakin ramai orang-orang Melayu hilang kepercayaan kepada Umno selepas beberapa siri kezaliman yang mereka lakukan. &quo