Skip to main content

Hapuskan Segera Raja Fitnah


Hapuskan Segera Raja Fitnah


Apabila Zulkifli Noordin mendedahkan (di sini) bahawa salah satu strategi pembangkang adalah berbohong dan menipu. Saya rasa ramai orang yang sudah tahu. Budaya tipu-menipu sememangnya sinonim dengan Anwar Ibrahim. Inilah strategi yang dilakukan oleh Raja Petra sejak tahun 1998 lagi. Namun demikian, apabila menipu dan berbohong telah menjadi budaya hidup Anwar dan para pemimpin PKR dan DAP - maka ia sudah menjadi hal yang biasa. Dengan medium internet yang tiada sekatan, maka budaya fitnah lebih mudah tersebar. Malah, tidak menghairankan apabila kajian mendapati populariti Anwar Ibrahim semakin merosot sejak akhir-akhir ini akibat daripada budaya berbohong yang diamalkannya sekian lama. Jika dahulu kata-kata Anwar dipercayai oleh rakyat tanpa banyak berfikir, tetapi sekarang, semakin ramai yang berani menyanggah Anwar. Anwar bukan lagi juara rakyat. Anwar ialah manusia talam dua muka. Saya yakin semua ahli PKR tahu bahawa Anwar suka menipu dan memanipulasi. Hidup beliau 24 jam hanyalah berpolitik. Tiada prinsip dan tiada akar budi. Namun demikian, masyarkat suka cara Anwar berbohong. Mereka yang menyokong PKR - sangat gemar cara Anwar memanipulasikan sesuatu isu. Yang berlaku pada hari ini pun ada silap kita juga. Kita terlalu memanjakan pembangkang. Hendak ambil tindakan pun susah sangat, walaupun kesalahan pembangkang adalah jelas. Kita terlalu berlembut. Nak saman Anwar pun kita terlalu takut. Inilah masalahnya. Dalam keadaan sekarang - yang mana fitnah dan penipuan semakin menjadi-jadi, kekerasan dan ketegasan adalah perlu. Membiarkan Anwar terus menabur fitnah dan Raja Petra berada di luar sana - menjadikan Malaysia semakin tidak selamat. Secara jujur, saya merasakan bahawa manusia seperti Raja Petra dan Anwar Ibrahim selayaknya diISAkan sahaja. Jika kita masih takut untuk bertindak. Maka tunggulah kehancuran Malaysia.

Comments

d said…
Assalamualaikum dan Salam Perjuangan,

Kami dari Gelombang Rakyat ingin mengucapkan syabas buat anda kerana pengendalian blog anda yang begitu menarik dan artikel2 yang tangkas dan berani.

Kami ingin menjemput anda mengunjungi blog kami di www.gelombangrakyat.blogspot.com dan berikan komen2 yg bernas di setiap artikel yang kami kemaskini.

Kami juga mengalu2kan penyertaan anda sebagai salah seorang follower di blog kami.

Kami telah link blog anda dalam senarai blog pilihan di blog kami.

Di harap kita dapat bekerjasama dengan lebih baik di masa akan datang.

Sekian, Salam Persahabatan..
azlishukri said…
terima kasih gelombang rakyat saya link blog tuan...

Pilihan Pembaca

Sampai Bila Najib Mahu Berlembut?

Alangkah baik, sekiranya Datuk Seri Najib boleh berkata begini, "Ok Anwar Ibrahim, aku sanggup jadi saksi pembelaan kes kamu, tetapi dengan satu syarat! Kamu bersumpah dengan nama Allah terlebih dahulu bahawa kamu benar-benar tidak meliwat Saiful - sahut cabaran ini dahulu. Lepas itu baru kamu boleh dakwa aku "cool" atau pun tidak!". Pada hemat saya - kerajaan pimpinan Najib perlu agresif menyerang Pakatan Rakyat - jangan biarkan pelbagai isu dimanipulasi oleh mereka dengan sesuka hati. Para pemimpin UMNO jangan tidur - tolong buka mulut dan jawab tuduhan-tuduhan Anwar Ibrahim dan koncu-koncunya. Para pemimpin UMNO sangat lemah dan tidak bertenaga dalam menjawab isu-isu semasa. Najib dan Hishamuddin jangan lembik sangat - tolong keras sikit! Baca berita di bawah: TINDAKAN PERDANA MENTERI Datuk Seri Najib Razak dan isterinya yang mahu mengketepikan sepina yang mengkehendaki mereka menjadi saksi pembelaan kes liwat kedua Datuk Seri Anwar Ibrahim dia

Lagi Kisah Siti Nurhaliza : Mana Perginya Produk CTea?

Lagi Kisah Siti Nurhaliza Mana Perginya Produk CTea? Oleh Satu Hala (Malaysia Instinct) Inilah antara benda-benda yang buat sakit hati dengan orang kaya Melayu ni. Datuk K sanggup perabis RM66,550 untuk beli nombor plate KCT 1 untuk isteri tercinta, Datuk Siti Nurhaliza. Kononnya cintan maut habislah tu kan. Tak tahulah kot-kot Rozita Che Wan yang dulu orang kata dapat Mercedes dari Datuk K (lepas dah kahwin dengan Siti) pun akan dapat nombor plate yang sama. Gasaklah hal Rozita Che Wan tu. Yang penulis tertarik nak tulis ialah sikap orang macam Datuk K dan Siti Nurhaliza. Parasit adalah perkataan paling tepat. Tahu tak Siti Nurhaliza adalah pemohon pinjaman Tekun untuk bisnes barang solek Simply Siti. Kalau tak percaya, pergilah cek dengan Tekun. Pasti nama Siti akan terpacul. Sakit hati betul penulis dengan orang-orang macam ini. Dah tahu duit banyak, gunalah duit sendiri untuk berniaga, tak pun pinjamlah bank. Gi pinjam dengan Tekun tu buat apa? Mentanglah bay

JCorp Mungkin Lumpuh!

Nampaknya mungkin satu lagi organisasi perniagaan Melayu akan lumpuh dan hancur di bawah pentadbiran yang tidak tahu erti perjuangan dan berjihad dalam perniagaan. Setelah berjaya menyingkirkan bekas CEO Johor Corporation (JCorp) Tan Sri Muhammad Ali Hashim daripada terus menerajui rangkaian perniagaan oraganisasi tersebut beberapa bulan yang lalu - kini pentadbiran baharu JCorp dikatakan sedang merancang untuk menjual sebuah anak syarikat JCorp yang paling bernilai - iaitu syarikat Kulim Bhd. Khabar angin ini sekiranya benar-benar terjadi - ia tidak hanya menjejaskan sumber pendapatan utama JCorp, bahkan lebih jauh daripada itu, JCorp juga akan kehilangan pegangan saham dalam QSR Brands Bhd dan KFC Holding Bhd yang terbukti telah membawa keuntungan besar kepada syarikat milik kerajaan Johor itu. Kekecewaan Ali Hashim ada asasnya - setelah bertungkus-lumus membangunkan JCorp selama 30 tahun dan berjaya melahirkan begitu ramai usahawan Melayu yang bernaung di bawahnya, kin