Skip to main content

Benarkah Isu Farah Azlina dan Saiful Bukhari?


Mengapa
Farah Azlina dan Saiful Bukhari
Belum Bertindak?



Isu berkenaan hubungan "mesra" yang dikatakan wujud antara Saiful Bukhari Azlan dengan Farah Azlina Latif perlu ditamatkan dengan kadar segera. Sama ada Saiful mahu pun Farah - mereka mesti melakukan tindak susulan - tiada pilihan -, bagi merbersihkan semula nama baik mereka berdua . Strategi berdiam diri bukanlah kaedah terbaik dalam menyelesaikan isu seperti ini. Jika ini merupakan fitnah dan kebohongan yang nyata, maka saman malu mesti dilakukan - agar Raja Petra dan Malaysiakini dihadapkan ke muka pengadilan. Dalam keadaan yang sangat genting ketika ini, isu seperti ini harus dihindari. Jika tersilap haribulan, kebenaran yang dibawa oleh Saiful Bukhari bisa sahaja tewas di tengah jalan. Anwar Ibrahim mesti dipenjarakan. Fokus utama kita adalah untuk menghancurkan fitnah jahat Anwar Ibrahim. Saya syorkan agar Saiful dan Farah membersihkan nama mereka, sama ada melalui saman fitnah atau pun sumpah Mubahalah. Dengan cara ini sahaja, keadaan akan pulih dan kepercayaan kembali normal.Wallahualam.

Comments

Bro,
Tolong dapatkan gambar tunang Saiful dan letakkan sebelah gambar Azlina tu. hehhehe

Nasib baik lah ilmu bomoh aku tak boleh melintas lautan. Pasal tu la agaknya dia pilih duduk di pulau. kalau tak dah lama dah ada benda yang kecut dari saiz asal. erks? kah kah kah

1. Harga Sebuah Perjuangan di Tendang Terajang
2. e-DirektoriBloggers Malaysia
Anonymous said…
Jika Farah dan Saiful berdiam terus, kita akan anggap bahawa Farah adalah ejen Anwar Ibrahim yang duduk menjadi hantu Anwar, walau pun menjadi tukang catat....

Huh huh huhhh.. geram aku
Azlina said…
Aku nak tengok sekali lagi agar Sayfool bersumpah di tempat yang sama (Mesjid Negara)bagi menafikan berita ini dengan disaksikan oleh ulamak muda UMNO pula. Ada berani!...
Wargamas said…
Mengapa mereka perlu bertindak sedemikian? Bukankah orang yang menuduh perlu tunjukkan bukti dulu? Bukankah ini yang patut diketengahkan.

Ini nampaknya perangkap dan mainan Anwar untuk mencipta satu cerita baru supaya melengah-lengahkan perbicaraan dan memburukkan kredibiliti Saiful.

Harap saudara dan pembaca tidak terjerat dengan perangkap ini.
Anonymous said…
anwar la pi bersumpah..depan khalifah guan eng dgn ustaz ronnie pasir
duluPas said…
Azlina said...

Aku nak tengok sekali sahaja agar Anwar liwatul bersumpah di tempat yang sama (Mesjid Negara)bagi menafikan beliau pernah meliwat dengan disaksikan oleh ulamak DAP Khalifah Guan Eng dan Ngeh Ngoh Nga pula. Ada berani!...

July 28, 2010 10:53 PM

Ada berani! Bila terkena batang hidung sendiri, tak payah pulak Anwar diminta bersumpah!
Cekik said…
Puak2 PKR dan DAPigs otomatik percaya yang Saiful ada affair dengan Farah.

Tak mau pulak tanya - korg ada 4 saksi? saksi pakai serban? saksi sudah baligh? korg nampak sendiri ke Saiful cium Farah? Korg pernah kena cium dgn Farah ke?

Nak tanya Azlina 10:53 boleh pula korg tuduh semberano, kau pernah kena cium oleh Saiful ke? maaf kata, kao mamang hipo haprak
kiasu said…
Yang lawaknya, yang kena bicara adalah Anwar vs Saiful, tapi yang dibicarakan sekarang ialah Farah vs Saiful.


Hebat sungguh strategi licik Anwar mengalihkan isu Liwatnya, sampai kita lupa siapa yang kena tuduh sebenarnya.

Sdra Azli Shukri pun terikut2 dengan permainan diversion Anwar ini.

Tidak menghairankan apabila perbicaraan bersambung pada 2 Ogos nanti para Peguam2 Terbilang Gemilang Temberang Anwar akan bertungkus-lumus membangkitkan isu Farah.

Itulah kebijakan Gani Patail mematikan secepatnya api temberangan sebelum ditiupkan oleh Peguam2 Temberangan Anwar.

Masih ingat isu Karpal terhadap Utusan Malaysia dalam kes ini? Strategi sama sedang dicanang oleh puak haprak ini.
cikguleepk said…
Tuan
Mohon listkan blog saya dalam bloglist tuan
www.cikguleepk.blogspot.com
saya juga ada menglistkan blog tuan dalam blog saya.
terima kasih
bukan betina said…
Aku boleh komfem Azlina 10:53 yang komen ini jantan tapi pakai nama betina
Anonymous said…
apa masaalah nya jika mereka ada hubungan,jangan hubungan terlarang sudah lah..
bukan betina
Azlina 10:53 tu jantan? hehehe! Aku pun rasa gitu tapi aku rasa dia bukan Islam pun. Kalau Islam dia kena suruh RPK tu dulu bersumpah kata Saiful dan Farah ada skandal. Lepas tu baru Saiful boleh bersumpah.

Asyik Saiful je kene bersumpah pehal? KEADILAN?

hehehehe

1. Harga Sebuah Perjuangan di Tendang Terajang
2. e-DirektoriBloggers Malaysia
Saudara Ali Shukri
Terima kasih kerana link Blog saya ke blog anda. Ianya satu penghormatan bagi si Bingai ni.

hehehehe

1. Harga Sebuah Perjuangan di Tendang Terajang
2. e-DirektoriBloggers Malaysia
azlishukri said…
terima kasih atas komen tuan2 semua
lord ried said…
HAALLLLLLLLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO BEWAK2 PEJUANG MELAYU

PUAK2 BEWAK NI SELALU MEMPERLEKEHKAN KOMEN AKU. DEPAK HABAQ KOMEN AKU TAK BEST LA, PEMIKIRAN TAHAP DARJAH 2 LA, TADAK ISI LA.
TAPI APA YANG DAPAT RESPON.........SEKALI AKU MAI, PUAK BEWAK ILANG PEDOMAN. KALU BAK KETA ILANG KAWALAN SERPA NGAN MABOK TODI, BULIH EKSIDEN LANGGAQ LOGHI TAIK TAU. SEKALI AKU MAI......KALU BEWAK2 NI KUREMNG SEMANGAT BULIH TEREJUN BANGUNAN. AKU TAKUT BEWAK2 NI MAMPUIH, AKU TIBAI SLOW2 SAJA. SLOW PON, ADA DAH YANG MASUK WAD GILA NAK PEROBAT SEMANGAT TERKEZUT NGAN KOMEN POWER AKU.

DOK PERLEKEH KOMEN AKU......TAPI SUMA BEWAK DOK NAK BERLAWAN NGAN AKU. TAPI TAKLEH NAK LAWAN PUNYA. KOMEN AKU SEROPA C4. KOMEN PUAK2 BEWAK LEBIH KOGHANG SEROPA LASTIK. LASTIK MANA BULIH LAWAN C4. PELURU PON KECIK SEBESAQ BATU PELIAQ. C4, FUHHHHHHHHHHHH....... SEKALI KENA
BULIH JADI GILA. TENGOK LA BEWAK 28 July 2010 10:37 TU DOK ULANG HAK TU JER. DAH ILANG KAWALAN, TAKLEH NAK HABAQ MENDE LEIN.

he he he
gurau ngan bewak pon...bewak laaaaaa.
Anonymous said…
Tak salah apa Farah ada hubungan ngan Saiful. Farah tu jelas pompuan dan Saiful lelaki. Yang salah jantan sama jantan ada hubungan. Masalah Saiful dgn tunang dia tu soal lain. Hati manusia boleh berubah. Yang tak berubah adalah sorang lelaki melakukan liwat atas lelaki yang lain sah salah dan perlu pengadilan segera. Tak yah nak tukaq topic.
Anonymous said…
Aparah yang dok percaya sangat kat saipol tu...

Kaki seks bebas
Anonymous said…
tu la akibat bermain sumpah.. sumpah makan diri.. kesian Jannah..
Anonymous said…
salam,

hairan ya? tiba2 saja berita yg dibawa rpk (raja paling koya) ditelan bulat2 oleh pencacai pr. kalau rpk yg duk di london nu dijadikan pedoman, abisla tergugat kerja tukang berita rasmi di negara ni! macam mana rpk boleh tahu benda2 dlm kamar ni? ooooo... dia ada p.i. bala yg ala-ala jebon tu!!! takpun rpk ni pelihara jin afrit duk kerja intip orang2 yg anti nwar aljub tu...lord loritaik tu mesti dah berlori2 makan taik rpk, sebab tu dia mati2 percaya & percaya bulat2 taik kambing itam rpk!!! berita angin mcm ni mesti puak2 lawyer nwar aljub yg sampaikan jadi bola tanggung utk rpk. apapun jgn percaya kaki arak & kaki kongkek bercakap...ntah kitab mana rpk ni rujuk? sebab orang2 pas akan tadah kitab dulu sebelum mengeluarkan fatwa @ berceramah. salah satu kitab trsohor rpk rujuk sudah semestilah 'kamasutra', senang sangat boleh dapat di london nu
Anonymous said…
Bukankah Saiful ni manusia biasa? Mana ada manusia yang sempurna? Kenapa percaya sangat dgn satu pihak saja? Sepatutnya mesti lakukan "lie detection test" ke atas orang2 yang mendakwa ini dan itu. Macam budak tadika pulak.."Dia jolok punggung saya dengan pembaris , cikgu!" Cikgu kata: Tak pe, gosok je Minyak Cap Kapak ni, sekejap lagi baiklah." Kan senang, macam tu? Case settled. Ni tidak, merugikan masa mahkamah dan duit rakyat dengan kes remeh-temeh macam ni. Adakah Saiful rugi apa2 walaupun dakwaan bahawa dia diliwat itu benar? Adakah dia mengalami sebarang kecederaan? Tidak ada laporan doktor yang menunjukkan begitu.Malahan, tidak ada satupun laporan doktor yang mengesahkan ada bukti dia diliwat. Kenapa dia sanggup memalukan diri dan tanahairnya begini (we're the laughing stock of the world!)sedangkan ada ramai mangsa rogol (perempuan) yang tak sanggup melaporkan tragedi yang berlaku ke atas diri mereka kerana malu dengan masyarakat sekeliling. Dia bukannya perempuan. Kalau perempuan, ya lah, mungkin ada risiko mengandung dsbnya! What a fool!

Pilihan Pembaca

Banyak Membaca Buku Cara Terbaik Bayar Yuran Kemalasan

MENURUT ABANGNYA, ELON MUSK DIBESARKAN DENGAN CARA MEMBACA DUA BUAH BUKU SEHARI. Manakala Mark Zuckerberg membaca sekurang-kurangnya sebuah buku setiap dua minggu. Bill Gates pula membaca 50 buah buku setahun. Dan Warren Buffet menganggarkan 80 peratus daripada waktu bekerjanya digunakan untuk membaca. Dia percaya kepintarannya adalah hasil daripada tabiat membaca. Apabila selesai menyertai apa sahaja kursus perniagaan, selalu kita dengar rungutan seumpama ini, "Kalau inilah modul dan ilmunya, aku pun tahu. Tak berbaloi rasanya bayar ribu-ribu hanya untuk belajar ilmu yang boleh dapat percuma di internet." Saya tidak salahkan sangat penganjur program. Saya salahkan diri sendiri. Kita sebenarnya tidak membayar yuran "kebodohan", kita membayar yuran "kemalasan". Kita malas membaca dan malas mencari maklumat dan ilmu, akhirnya kita mudah ditipu melalui kursus yang ilmunya boleh diperoleh dengan mudah di alam maya.   Bagi golongan usahawan yang suka membaca

Perniagaan Para Sahabat Nabi Teladan Sepanjang Zaman

BELIAU SEORANG SAHABAT NABI YANG BIJAK. Tergolong dalam kalangan pengumpul al-Quran. Banyak meriwayatkan hadis nabi. Peniaga yang sangat berjaya di Madinah. Keuntungan perniagaannya sehari pernah mencecah 300 dinar (anggaran bersamaan RM360,000). Abu Darda’, sahabat nabi yang hebat berniaga ini berkata, “Yang paling membuatku gembira ialah ketika berdiri di ambang pintu masjid. Setelah itu aku berniaga, sehingga dalam sehari aku mendapat untung 300 dinar, sementara aku tetap mendirikan semua solat di masjid.” Perniagaan adalah tentang kepercayaan dan keyakinan terhadap Tuhan Yang Maha Memberi Rezeki. Mereka yang berjaya menguruskan masanya bersama Tuhan. Konsisten dan berdisplin bersama Allah setiap hari, pasti masanya akan dipenuhi dengan keberkatan dan aktiviti perniagaan yang produktif. Bercita-cita menjadi kaya bukanlah kesalahan di sisi Islam. Yang salah apabila lalai dengan kekayaan. Enggan berzakat dan bersedekah. Kekayaan ‘Abdurrahman ibn ‘Awf dianggarkan mencecah RM 2 bil

PAS adakan Kempen "UMNO Pengkhianat Rakyat"

PAS Adakan Kempen "UMNO Pengkhianat Rakyat" KUALA LUMPUR, 14 Dis: PAS akan melancarkan kempen 'Umno Pengkhianat Rakyat' pada 9 Januari 2010 bagi membongkar segala pembohongan dan juga kezaliman yang telah dibuat oleh Umno hingga ke hari ini kepada rakyat khususnya bagi orang-orang Melayu dan umat Islam. Ketua Penerangannya, Ustaz Idris Ahmad dalam satu kenyataan memberitahu jentera penerangan disemua peringkat telahpun diminta bersedia untuk mengerakkan kempen tersebut hingga ke peringkat akar umbi, khususnya dikubu-kubu kuat Umno bagi memastikan rakyat dapat melihat wajah sebenar Umno. "PAS akan mengunakan segala fasiliti media dan saluran maklumat yang pelbagai bagi memperjelaskan fakta-fakta kezaliman yang selama ini disembunyikan oleh Umno. "Umno yang selama ini selalu melaung-laungkan slogan Hidup Melayu kini tersepit kerana semakin ramai orang-orang Melayu hilang kepercayaan kepada Umno selepas beberapa siri kezaliman yang mereka lakukan. &quo