February 10, 2014

Projek Kajang : Siapa Punya Idea?

KUALA LUMPUR 9 Feb. - 'Projek Kajang' yang didakwa dijalankan Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk menjatuhkan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim merupakan pintu kemusnahan bagi pakatan pembangkang. Seorang ulama Pas, Dr. Mohd. Abd. Rahman Kajani berkata, perkara itu memandangkan PKR yang sebelum ini membuat keputusan sendiri bagi mewajarkan Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang telah membelakangi konsep musyawarah dan muafakat yang sepatut menjadi amalan semua parti pakatan pembangkang. "Tidakkah keputusan ini dan sebegini bersifat sebelah pihak dan jahat dengan mengabaikan rakan sekutu dalam Pakatan Rakyat? Adakah Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menjadi Menteri Besar mewakili PKR atau mewakili pembangkang? "Cara bertindak sebegini dalam membuat keputusan besar bakal menghancurkan Pakatan Rakyat jika mendapat kuasa lebih besar lagi iaitu Putrajaya," katanya melalui laman sosial pro-ulama Pas, Eh-Haraki baru-baru ini. Mengulas lanjut, Mohd. menegaskan, tindakan pasukan pemikir Anwar dalam PKR iaitu Rafizi Ramli, Abdul Rahim Ghouse dan Saifudin Nasution yang mengemukakan idea perletakan jawatan ADUN Kajang Lee Chin Cheh bagi memberi laluan kepada Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim juga penuh dengan tanda tanya. "Tidakkah tindakan tersebut merupakan satu cara membuat keputusan yang sangat bahaya untuk kemajuan pembangkang dan apakah cukup otak untuk empat orang berfikir untuk satu keputusan yang besar? "Tidakkah suatu yang merosakkan organisasi apabila cara membuat keputusan sebegini menjadi amalan. Terpaksa mengiyakan satu kesilapan. Tidakkah mereka pemimpin yang perlu memimpin bukannya dipimpin," soalnya.

3 comments:

CEO_Siber said...


Anwar Jadi MB - Skuad Sayang Selangor Bubar Ganti Terengganu

LIHAT BUKTI DI SINI
LIHAT BUKTI DI SINI

'Please Note'

- Pelaburan jutaan ringgit 'skuad sayang selangor' sepanjang 5 tahun untuk merampas kembali selangor di tangan PKR tidak berhasil. Malah memberi 8 lagi kerusi Dun kepada PR

- Walaupun beribu kali lakonan @ provokasi yang dimainkan oleh media UMNO BN ia tidak lagi relevan untuk Rakyat Selangor. Begitu juga Kelantan dan Pulau Pinang. Ia tetap akan menjadi milik kekal PR.

- Terengganu juga bakal mengikut jejak selangor... Lihat saja pru 13 hanya 2 kerusi sahaja berbeza dan kemerosotan ketara BN..

- UMNO BN akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' dan mengantikan 'Skuad Sayang Terengganu' pula. UMNO BN yakin bila perlaburan jutaan ringgit diberikan kepada rakyat Terengganu terutama anak muda akan mengekalkan Terengganu ditangan mereka

- UMNO BN akan kekal memerintah Terengganu jika pelaburan mereka berjaya dalam 'Skuad Sayang Terengganu'... Lihat saja bukti jelas apabila pelaburan RM15,000 untuk satu keluarga FELDA dapat mengekalkan undi mereka kpd UMNO BN walaupun sedikit merosot... Jadi apa sangat bezanya level pemikiran anak muda FELDA dan Anak muda Terengganu?

- UMNO BN tetap akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' apabila Anwar berjaya menjadi MB selangor. Aura Anwar yang kian kuat kpd anak muda Selangor hanya menjadikan usaha mereka sia2. Lebih baik mereka tumpukan Negeri lain yang juga akan jatuh ke tangan PR...

Akhir Sekali, adakah UMNO BN akan menyumbat kembali Anwar ke penjara untuk tempoh 10 tahun lagi untuk menghalang daripada menjadi MB Selangor??..... Tetapi yang pasti, UMNO BN akan 'ketandusan strategi' untuk merampas kembali Selangor dan menemui 'jalan mati' untuk menarik sokongan pengundi muda dan pengundi baru yang sudah terdidik sejak 5 tahun dulu..

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Apa yg peliknya KETUM jadi MB Selangor...kan dia pernah jadi PM pada 16 Sept. BN bukan baik pun dari segi mentadbir tp PAKATAN lebih teruk.

Saat Bila BERSATU Menjadi Hantu!

Parti BERSATU mungkin kelihatan tidak kuat. Bahkan dipandang sepi oleh banyak pihak. Namun demikian, saya menyakini bahawa BERSATU akan men...