Tetamu Kehormat...

April 12, 2013

Tahniah Syed Hamid Albar!

Penyandang kerusi Parlimen Kota Tinggi Tan Sri Syed Hamid Albar hari ini mengumumkan tidak akan bertanding pada pilihan raya umum (PRU) kali ini. Menganggap kerjanya selama ini telah selesai, Syed Hamid yang juga Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat, berkata telah tiba masanya untuk beliau mengundur diri dan memberi laluan kepada muka baharu.
   
“Keputusan ini sebenarnya telah lama dibuat tetapi tidak diumumkan kerana saya perlu memastikan semua perkara adalah dalam keadaan teratur sebelum sebarang pengumuman dibuat,” katanya dalam satu kenyataan di sini. Katanya beliau telah berkhidmat di bawah tiga perdana menteri serta menjadi anggota parlimen selama lima penggal dan tempoh itu satu jangka masa yang panjang dan amat memuaskan kerana dapat berkhidmat kepada negara dan rakyat Kota Tinggi secara khasnya. 

“Saya ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada kerajaan dan parti kerana telah memberi saya peluang bekerja untuk rakyat dan kepada pengundi di Kota Tinggi atas sokongan tidak berbelah bahagi sepanjang saya berkhidmat sebagai anggota Parlimen,” katanya. Beliau berharap pengundi di Kota Tinggi akan terus memberi sokongan penuh kepada sesiapa juga yang dipilih pucuk pimpinan sebagai calon sepertimana sokongan diberikan kepada beliau sebelum ini. Pada PRU 2008 Syed Hamid menewaskan Onn Jaafar daripada PAS dengan majoriti 18,961 undi. – Bernama 

Ulasan saya - UMNO nampaknya semakin belajar daripada kesilapan lalu. Kini - calon-calon lama UMNO sudah semakin sedar dan memberi lalu kepada muka-muka baru. Malah, calon-calon yang bermasalah juga sudah faham dan menarik diri daripada dicalonkan. Ini petanda baik BN/UMNO bakal menang besar dalam PRU yang akan datang.

No comments: