Tetamu Kehormat...

April 30, 2013

Rakyat Gembira Rafizi Disaman!

Mulut busuk Rafizi akhirnya makan diri. Setelah disabitkan kesalahan Bafia sebelum ini dalam isu Fedlot, kini Rifizi bakal berhadapan tindakan undang-undang kerana memfitnah calon Parlimen Pandan. Baca berita di bawah :
 
KUALA LUMPUR, 30 April — Calon MCA bagi kerusi Parlimen Pandan akhirnya menafikan hari ini berhubung tuduhan beliau melakukan salah laku profesional dan penipuan sebagai seorang peguam, mengatakan beliau akan memfailkan saman fitnah terhadap penuduh beliau, calon PKR Rafizi Ramli. Dalam sidang akhbar di sini, Lim yang bertutur secara lemah lembut itu memberitahu Rafizi, yang juga melawannya bagi kerusi Pandan untuk menghentikan “politik kotor” dengan pertuduhan-pertuduhannya. “Apa yang saya ingin katakan, Pandan memerlukan seseorang yang melakukan sesuatu untuk mereka. Bukan seseorang yang terlibat dalam politik kotor seperti ini. “Apa lagi yang beliau berikan kepada penduduk Pandan selain semua ini?” soal beliau.

7 comments:

Sabuli said...
This comment has been removed by the author.
Maximus Jones said...

Apa barang nak duduk dalam Umno lagi. Umno dan Be End hampir pasti untuk ditalkinkan dlm PRU13 nanti. Kalau fair play dari PRU12 lagi Umno Be End ni dah bungkus.

redbox said...

maximus, x fair play apa lagi? kelantan tu dah berpuluh taun pas menang..penang..kedah..selangor tu pakatan rosak menang..tu x nama fair play lagi? bodoh x boleh nak ajar.

norma ahmad said...

redbox, kalau kau nak tau kelantan tu pun nak ditipunya, nak masukkan pengundi hantu gak tapi rakyat kelantan hampir 90% sokong PAS. Kalu nak masukkan pengundi hantu berapa ratus ribu nak masukkan kat kelantan. Alang2 masuk berapa banyak pun pengundi hantu tak dpt melawan bilangan pengundi PAS lebih baik tak yah masuk. sebab tu Kelantan PAS menang aja. Penang Kedah lak masa PRU12, BN x sangka kalah jadi x masukkan pengundi hantu kat negeri tu cuma masukkan dlm negeri2 lain yg mengugut mereka spt Terangganu. Fahamkan fakta ini bahlol...

usin said...

pengundi hantu ke, jembalang je, jin tanah ke...tak kira. yg pasti malam 5hb mei ini BN akan diumumkan MENANG BERGAYA. 164 kerusi parlimen bn punya plus 1 bebas mesra BN. lepas 2 minggu pru13, lagi 6 mp bebas dari sabah & sarawak isytihar mesra BN. huhh!!! cakap tak guna woi!!!hahahaha..
oh ya, pembangkang ada jugak la kerusi kt parlimen nanti. takde pembangkangpun tak syok jugak. tak demokrasi namanya. kiralah berapa kerusi utk pembangkang yg tinggal? dan ketua pembangkang selepas pru13 bukan lagi.....hehehe. (sebab dia TEWAS!!!)

cahaya pelangi said...

sape si banggang yg perasan pembangkang akan menang??? suruh je si anwar siapkan beg besar dan berambus ke eropah...karpal akan terus terketar2 dan tersemban dari kusi roda die.. si nik aziz akan terus pakai pampers dan menyimpan kampit kencing dalam kainnya... sampai mati lah tunggu x kan menang.

digitalmaya said...

spr,polis,atm,mahkamah,media, drebar teksi,bangla,myanmar, weii ini semua parti komponen bn lahh..org yg tak dak akai je yang tak percaya spr yg menangkan bn. paling teruk spr berlagak macam parti komponen bn..bole tipu depan depan mata org..