April 27, 2013

Mencari Di Manakah Mustafa Ali

Mungkin ramai yang tidak sedar bahawa Mustafa Ali, Setiausaha Agung PAS telah menghilangkan diri. Ke mana? Kehilangan seorang Setiausaha Agung Parti dalam masa kesibukan kempen pilihan raya tentulah menimbulkan berbagai-bagai pertanyaan, tetapi pertanyaan yang paling popular adakah dia telah dinasihatkan untuk menghilangkan diri dari pandangan ramai, kerana ternampak mukanya akan ternampak seluar dalamnya dan tercemar parti Islamnya. 

Kasihan Mustafa tidak pandai berlakon seperti Anwar Ibrahim yang meyakinkan ulama-ulama baghal dan pengikut baghal PAS dan Keadilan. Tidak ada kenyataan simpati dari pemimpin-pemimpin PAS terutama dari Ketua Pemuda PAS kepada Mustafa. Kebisuan mereka di atas kehilangan yang besar tentulah juga diterima ramai, sebagai pengesahan terhadap klip video seluar dalam. 

Tidak ada pemimpin yang membelanya, kecuali Hadi Awang yang mengatakan dia sakit lutut (kalau sakit lutut aksi telentanglah). Ini mungkin oleh kerana Mustafa Ali bukan tempat pergantungan PAS. Pembelaan Hadi merendahkan kemampuan berfikir  umum, terutama Pemuda PAS. Namun demikian, jangan lupa ulama-ulama PAS termasuk Tok Guru telah membela Anwar Ibrahim. Kesayangan pada Anwar lebih besar sehingga Harakah pun dibiarkan diAnwarinaskan. Hadi telah dihina oleh Harakah sebagai hanya layak menjadi nelayan. 

Bagaimanapun tidak ada ulama PAS atau Pemuda PAS yang berani bersuara, supaya Hadi meletakan jawatan Presiden Parti kerana telah membiarkan dirinya dihina begitu rupa dan kerana dia menjadikan PAS sebagai parti ulama, tetapi telah menyelewengkan PAS menjadi parti kaum munafik. Jika PAS sanggup melakukan segala kemungkaran sebelum berkuasa, maka apakah kita boleh yakin parti ini tidak akan menjual maruahnya kepada LGBT dan Pluralisme demi  mengekalkan kuasa bila hadapi tekanan dari Barat dan bukan Islam? PAS sudah sewajarnya diharamkan bukan kerana ia parti Islam, tetapi kerana telah menyelewengkan ajaran dan prinsip prinsip  Islam yang melibatkan maruah orang Islam  dan kemurniaan Islam sebagai agama rasmi negara. 

Pimpinan Hadi telah menajiskan Islam di mata bukan Islam di negara ini sehingga ke peringat memejamkan mata terhadap perzinaan dalam partinya dan sanggup beketuakan seorang homeseksual dan membiarkan dirinya sendiri dihina  sebagai sampah terbuang. Jika Hadi tidak faham tentang moral dalam Islam dan tidak ada guru yang terbaik untuk memahamkannya di Malaysia, dia boleh pergi belajar mengenai moral Islam dari Mantan Perdana Menteri Singapura Lee Kuan Yew. — zamkata.blogspot.com

No comments:

Saat Bila BERSATU Menjadi Hantu!

Parti BERSATU mungkin kelihatan tidak kuat. Bahkan dipandang sepi oleh banyak pihak. Namun demikian, saya menyakini bahawa BERSATU akan men...