February 3, 2012

Bulan Tidak Lagi Satu

9 comments:

Anonymous said...

Mohon Dr Hasang Ali bagi pendapat sikit berkenaan dengan

1. Penggunaan duit zakat seperti di dedahkan oleh audit negara.

2. Penggunaan duit jabatan agama untuk Umno Jerai.

3. Penyalah gunaan Kuasa, khianta amanah seperti dalam kes lembu.

4. Dan yang ini paling penting "Hukum melabur dalam skim sara 1Malaysia, apakah hukum nya? Halal, haram. makruh. harus atau????
Kerana apa yg saya faham DS Najib kata kadar keuntungan nya tetap..dapat sebulan Rm 84.00..apakah di benarkan dalam Islam kalau kadar keuntungan nya telah di tetapkan...

Anonymous said...

Jawapannya pd akhir zaman umat islam lebih percaya fitnah(dajal) dari kebenaran.

Kutukan Dewata said...

salam tuan,

terima kasih kerana sudi pautkan blog saya.blog tuan sudah saya pautkan.

pukimaq said...

Seronok meliwat di bawah cahaya rembulan.Romantika tu.

Adi Kencana said...

Bulan dah tenggelam di sebalik awam DAP & PKR!!

NURUL IZZAH SOKONG AGENDA ANTI-MELAYU DAP!! Baca di sini...

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous said...

Hassang sulah jadi golila. lu puak amngok sila tibai Najib dan si FLOM pasal kes Thaipusam. tak berani punyer.. coz lu olang penjilat tegar ketuanan Malayu. hahaha..

KUALA LUMPUR, 10 Feb: Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria melahirkan rasa terkilan dengan sikap Datuk Seri Najib Razak yang “menggadai akidah” apabila hadir dalam upacara keagamaan sempena sambutan perayaan Thaipusam di Batu Caves baru-baru ini.

Tegas Harussani, walaupun sudah ditegur setiap tahun namun perdana menteri itu seolah-olah tidak memandang berat akan kepentingan agama Islam dan akidah.

“Ini perbuatan syirik, saya tidak tahu mengapa jadi macam ini... sedangkan perayaan kaum lain kita tidak boleh sambut ini pula hadir di rumah ibadat mereka.

“Bagaimana boleh terlajak macam ini, sepatutnya perdana menteri wakilkan menteri beragama Hindu untuk menggantikan dirinya... sebab umat Islam tidak boleh terlibat dalam sambutan perayaan agama lain,” katanya kepada The Malaysian Insider.

Beliau menambah menteri hal ehwal agama Islam atau penasihat agama sepatutnya menasihatkan Najib agar tidak hadir dalam perayaan itu.

“Kita tidak boleh sambut (perayaan agama lain), mereka lakukan upacara keagamaan dan kita sebagai umat Islam tidak boleh hadir... itu upacara ibadat mereka.

“Sebagai perdana menteri, Najib sepatutnya sedar dan menghantar wakil. Saya sudah tegur perkara ini setiap tahun namun tidak dipedulikan,” katanya menambah Najib wajar mencontohi sikap perdana menteri terdahulu yang menghantar wakil masing-masing.

Pada 7 Februari lalu, Najib menghadiri sambutan perayaan Thaipusam di Batu Caves selain turut mengumumkan peruntukan awal berjumlah RM2 juta untuk membina pusat kebudayaan di kawasan itu.

Najib yang lengkap berpakaian Kurta berwarna kuning muda ditemani isteri Datin Seri Rosmah Mansor, mengakui gembira untuk turut sama memeriahkan Hari Thaipusam dan ini merupakan kali ketiga beliau mengunjungi Batu Caves sempena perayaan itu sejak 2010.

“Jangan gadai akidah kita, hukumnya syirik apabila kita hadir dalam perayaan mereka seperti kita merestui agama kaum lain... kita sepatutnya menjauhi perbuatan khufur yang boleh merosakkan akidah.

“Perkara ini serius kerana ia masalah akidah, saya wajib tegur... kalau tidak mahu dengar terpulang,” kata Harussani menambah tiada halangan sekiranya menghadiri majlis rumah terbuka tetapi bukan upacara keagamaan.

Anonymous said...

sudah la org PAS. meman PAS busuk hati munafiq punya kaki. harussani dulu di panggil mufta oleh nik aziz. sekarang sokong plak?
wal halal ku, wal haram mu. binatang nik aziz ni.
http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=25373:nik-aziz-harussani-mufti-atau-mufta&catid=96:fokus-khas&Itemid=134

Anonymous said...

bahlol la UMNGOK..satu dunia dah tahu si najib dan rosmah dah murtad! wakakaka

Anggerik Kota said...

Perjuangan Hasan Ali kini agaknya hanyalah perjuangan peribadi yang belum kesampaian.

Saat Bila BERSATU Menjadi Hantu!

Parti BERSATU mungkin kelihatan tidak kuat. Bahkan dipandang sepi oleh banyak pihak. Namun demikian, saya menyakini bahawa BERSATU akan men...