January 7, 2012

Who will be Puppet Prime Minister?

Siapakah "pak sanggup" yang akan dinobatkan sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-7, sekiranya Anwar Ibrahim dipenjara? Dan pada masa yang sama, Pakatan Rakyat pula mampu menumbangkan Barisan Nasional dalam PRU Ke-12 kelak. Setidak-tidaknya nama Tengku Razaleigh dan Azmin Ali sudah diletakkan dalam "ranking" utama bagi menggalas tanggungjawab dan legasi kotor Anwar Ibrahim tersebut - Walaupun kedua-dua invidu tersebut tidak layak dan penuh dengan skandal, namun demikian Anwar Ibrahim tiada pilihan, hanya mereka berdua sahaja yang tinggal dan mampu "istiqamah" untuk mendengar arahan demi arahan daripada beliau, sekali pun dari penjara.

Saya tetap yakin dan percaya bahawa Allah akan menyelamatkan Malaysia daripada bahana dan bencana yang dibawa oleh Anwar Ibrahim serta juak-juaknya - walau sehebat mana pun perancangan dan strategi Anwar Ibrahim, jika Allah tidak mengizinkan, maka semua perancangan itu akan hancur. Ingatlah, hanya perancangan Allah jugalah yang sebaik-baiknya. Allah dan Rasul-Nya tidak akan redho terhadap hamba-hambanya yang mengamalkan perbuatan jijik kaum Luth. Allah akan selamatkan negara ini - dengan doa-doa orang yasng membenci homoseksual. Amin.

KUALA LUMPUR 6 Jan. - Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan bahawa beliau tetap akan menjadi Perdana Menteri biar pun dipenjarakan atas tuduhan meliwat oleh Mahkamah Tinggi pada Isnin ini.

Dalam wawancara dengan portal berita Malaysiakini, Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu berkata, pembangkang akan melantik seorang 'Perdana Menteri sementara' jika mereka berjaya membentuk kerajaan ketika beliau menjalani hukuman nanti. Malah, beliau juga tidak menjangka dipenjarakan begitu lama walaupun hukuman bagi dakwaan mengikut Seksyen 377 (B) Kanun Keseksaan itu memperuntukkan pemenjaraan sehingga 20 tahun.

''Kita ada bincang perkara ini dengan pemimpin pakatan (sekiranya dipenjarakan). Tapi adakah itu masalah sebenar? Tidak. Sebab jika kita menang, akan ada seorang PM sementara.

"Tentulah saya mahu sebaik kita menang, saya tidak akan dipenjara untuk begitu lama," katanya dalam wawancara tersebut. Beliau mengambil contoh tindakan yang dilakukan Parti AK di Turki, apabila parti tersebut memenangi pilihan raya pada 2002 ketika pemimpin parti mereka, Recep Tayyip Erdogan dipenjarakan.

Pada masa itu jawatan Perdana Menteri sementara disandang oleh Abdullah Gul dan beliau berjaya melaksanakan pindaan undang-undang untuk membenarkan Erdogan kembali menyertai politik dan mengambil alih jawatan sebagai perdana menteri.

Sementara itu ketika menyampaikan ceramah di Machang, malam tadi, Anwar melahirkan keyakinan akan dibebaskan daripada penjara jika pakatan pembangkang berjaya membentuk kerajaan baru pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13).

Sehubungan itu, Ketua Pembangkang tersebut mahu jentera pakatan rakyat bergerak habis-habisan bagi memastikan mereka memenangi setiap kerusi yang ditandingi supaya dapat membentuk kerajaan dan seterusnya membebaskan beliau daripada penjara.

Dakwa beliau, tuduhan liwat yang dikenakan ke atasnya adalah tuduhan politik dan ia boleh diselesaikan melalui tindakan politik oleh pakatan pembangkang selepas mereka berjaya membentuk kerajaan.

"Hukuman kita pun politik, jadi dalam pilihan raya pastikan setiap kerusi yang dipertandingkan di Kelantan dan kawasan-kawasan yang kita bertanding baik Pas, PKR mahu pun DAP, kita pastikan kita menang,'' katanya.

Menurut Anwar, beliau percaya dengan kesetiaan rakan-rakan dalam pakatan pembangkang terhadapnya. Sehubungan itu katanya, kemenangan pakatan pembangkang pada pilihan raya umum akan datang adalah lebih utama berbanding keputusan kes liwatnya.

No comments:

Saat Bila BERSATU Menjadi Hantu!

Parti BERSATU mungkin kelihatan tidak kuat. Bahkan dipandang sepi oleh banyak pihak. Namun demikian, saya menyakini bahawa BERSATU akan men...