Tetamu Kehormat...

November 4, 2011

Ustaz Azhar Idrus Hati-Hati Membuat Tuduhan

4 comments:

Anonymous said...

janggut pun berserabai nak citer zat Allah SWT.

Anonymous said...

aku pun banyak tak setuju dgn pandangan ust azhar bila dia cuba kaitkan perjuangan pas betul dlm politik walhal menyimpang dari jln sebenar rasulullah saw...

tapi kepada anon Nov 4,10:31 PM..nampaknya tak faham sunnah nabi saw.

suatu ketika, seorang majusi dtg menemui rasulullah saw dgn misai panjang dan janggut dibuang..rasulullah bertanya kenapa kamu simpan misai panjang & tidak berjanggut? Rasulullah saw berkata Allah menyuruh aku membuang misai dan panjangkan janggut. Kemudian dtg seorang nasrani yg misai & janggutnya dibuang, kemudian bertanya kenapa kamu berbuat demikian? Rasulullah saw berkata lagi Allah menyuruh aku membuang misai dan panjangkan janggut.

Jadi, kritik boleh tapi ada batasan lebih2 lagi kalau ilmu agama cetek. Jgn jadi mcm PAS, kafirkan org UMNO walhal bersaudara satu kalimah.

C L J said...

Kalu ambo saloh mari royak ko ambo. Mu dok gi royak ko lain depan orae rama. Bermakno nyah mu tu mulutn hudoh. Kalu gitu gak demo pun mulut hudoh jugoklaaa.

Mugo demo pun beso kae dok royak hal orae lain depan orae ramai. Nok nok dok atas pentas.

Sebab pun orang kata kalau dah nak bvergelar ulamak tu janganlah masuk dalam pimpinan politik kepartian ....

Hamba ALLAH yang kerdil.. said...

Salam ye tuan tuan.. Korang ni sebarang je cite.. kalu x paham ape cakap ustaz tuh, jangan la main cakap je..belajar la faham ape org cakap then only u can comment but with facts, ok.. Saudara kita tuh tak pernah kata dia Ulamak ke dia Mufti ke ape..dia berceramah secara bebas dengan keizinan dari pihak berkuasa.. If you really have all the facts for saying that he is saying the wrong things about others yang dia cuba nak tegur dan betulkan.. kita bawak berdebat lah depan2 lah ye, please do bring all your resources of you think that the guy is wrong..

Wsalam to all my human brothers and sisters..