Tetamu Kehormat...

November 25, 2011

Para Peguam Yang Lemas Di Dalam Lubang Taik


Inilah wajah-wajah barisan peguam yang tak berguna sama sekali - daripada mula-mula berjuang menuntut kebebasan badan kehakiman daripada cengkaman pemerintah, mereka mula bergerak cergas dan bertambah berani - tidak sampai lima tahun, golongan inilah yang cuba mempertahankan kemurtadan Lina Joy, bahkan puak-puak ini jugalah yang cuba menjadikan hak asasi manusia sebagai agama baru. Dalam tempoh yang sangat singkat, mereka bermati-matian mempertahankan perbuatan jijik para kaum peliwat dan hubungan seks sejenis - dan tidak mustahil, agenda mereka selepas ini adalah menghancurpunahkan Islam, perpaduan kaum muslimin dan yang terakhir merosakkan terus akhlak para penganut Islam agar meninggalkan agama mereka dan berkiblatkan kepada ajaran baru bernama Hak Asasi Manusia. Baca berita di bawah :

EMPAT TAHUN LEPAS "Walk for Justice" 2007, Majlis Peguam Malaysia sekali lagi memanggil ribuan peguam untuk berarak di Kuala Lumpur bagi membantah Rang Undang-undang Perhimpunan Aman 2011 yang telah dibentangkan di Parlimen.

Perarakan itu akan bermula pada jam 11.30 pagi Selasa depan dan mereka akan berjalan dari Kelab Taman Perdana Diraja (Royal Lake Club) ke Parlimen, yang dijadual membahaskan rang undang-undang tersebut, yang dibentangkan pada 22 November lalu. Satu memorandum akan diserahkan kepada kerajaan di akhir perarakan tersebut.

Pada tahun 2007, lebih 2,000 peguam menyertai perarakan Majlis Peguam sejauh 3.5km yang dikenali sebagai "Walk for Justice", di Putrajaya untuk mendesak penubuhan suruhanjaya diraja bagik menyiasat kes 'Pita Lingam'. Langkah tersebut, serta protes awam yang lain, telah memaksa Perdana Menteri ketika itu, Tun Abdullah Ahmad Badawi, untuk menubuhkan sebuah suruhanjaya siasatan diraja yang diketuai oleh bekas Hakim Besar Malaya, Tan Sri Haidar Mohamed Noor.

30 comments:

Anonymous said...

apakah ada jaminan keselamatan apabila pelanggan berurusan dengan puak-puak ni?

Anonymous said...

Apabila bukan mukmin menetapkan segalanya dalam sebuah kolek inilah jadinya.

Semua keputusan yang dibuat meskipun nampak betul tetapi mungkin bertentangan dengan ajaran agama.

Dalam konteks politik, satu masa dulu parti isle dipandang tinggi kerana memimpin diri sendiri.

Tetapi apabila parti isle dipimpin oleh bukan mukmin dalam pakatan harami, pandangan umum bertukar 180 darjah!

PEMERHATI

Anonymous said...

Bar Council bukanlah satu badan yang "maksum". Itu hakikat bukan tohmahan.

Yang peliknya tak adakah cendekiawan yang berasakan mereka berhak memberikan pandangan yang bertentangan dengan badan ini?

Apakah "Profesor membangkang", dah masuk tidor?

kah kah kah

Anonymous said...

Rakyat yang cintakan keamanan harus turut serta dengan Peguam2 haramjad nie ....kita gempur Peguam2 barua munafiq yang tidak inginkan keaman di bumi kita nie.

Anonymous said...

haramkan saja majlis peguam ni. dah jadi tempat berkumpul puak2 munafik yg jadi penentang kerajaan! melayu yg ada ada dalam majlis peguam adalah melayu tongong, munafik, haramjadah. tak guna lima sen!

C L J said...

MACAM ADA PERANCANG TERSEMBUNYI JER..

C L J said...

NAMPAK MACAM PELAN BESARNYA SUDAH TERLIKIS DALAM BUKU YANG DITERJEMAHKAN OLEH VICTOR MARSDEN TU JER.

jeebond said...

Pergh.. gua baca komen anon 1 sampai anon 6 same je dia punya paten dan gaya serta lenggok penulisannye.. Secara kebetulan same jugak dengan stail penulisan blogger tuan punya blog ni.. kehkehkeh... Kira syiok sendiri le nie.. hehehe...

Anonymous said...

setuju sangat dengan Pas iaitu "haram undi kafir". harap fatwa ini masih aktif.

makanya kepada mukmin, sahutlah seruan Pas ini demi keselamatan ummah.

anti bohmau said...

mengapa suara minoriti ini lebih kuat dari kita RAKYAT MAJORITI?

Pandak Leman said...

Mana pergi persatuan peguan muslim malaysia.

tolong beri jawap dan maklumat sikit.

hitch said...

jgn salahkan rakyat atau org lain...salakan Najib dan Hishamudin yg lembap dan terlalu terikut2 rentak pembangkang.....
ISA dah mansuhkan.AUKU pun nak masnsuhkan...lepas ni apa pulak projek Najib dan hishamudin...??..
Para Bloggers dan org ramai dok pertahakan ISA dan AUKU dan lain2 akta...tetapi mangkok 2 org ni pandai2 nak mansuhkan...nmpk sgt 2 mangkok ni pengecut...

Anonymous said...

Mereka sedang menjalankan dakyah secara halus untuk menghakis kuasa orang Melayu.

Apakah mereka ingat Melayu akan mengalah..

NO WAY

Declare WAR

Anonymous said...

umporno yang dok tipu hampa atas nama melayu lah bodoh.hang semua tak sedar lagi ke barua

Anonymous said...

umporno masa dah tersepit melayu2,lepas dah senang melayu pun hang tak kenal,kepada bangsa melayu kita sama -sama tolak parti umporno penipu pada pru -13 nanti hidup pr.kah kah kah kah

Anonymous said...

anon 5.42.

bagi aku menipu tu xpe..jangan pemimpin main jubur depan belakang.

Blog Mamak Pedukang said...

pertubuhan sakit mental la depa ni....

Mamak Pedukang
www.mamakpedukang.blogspot.com

Blog 1 Malaysia said...

--------

"Kehancuran Generasi Baru - Bala besar untuk BN"


PRU Ke-13 - Mohon ramai Adun Dan MP BN 'Mati'

Media BN Media Porno - Wartawan2 BN BODOH dan TOLOL TOLOL

Alat BN - Blogger-blogger BN hanya jadi Anjing..

'Lubuk Emas' Terengganu dikhianati - Generasi muda dan generasi baru Terengganu adalah generasi paling BODOH ( dalam BN ) ...

Penyalahgunaan kuasa, politik wang, akhbar porno, transformasi palsu, penghinaan akar umbi - UNDI BN UNDI HARAM

---------

Kamu jangan ingat kamu akan berkuasa selama2nya..
Kamu jangan ingat kamu akan pandai dan bijak selama2nya..
Kamu jangan ingat kamu akan muda dan sihat selama2nya..

Tidak sama sekali!!

Apabila kamu sudah jadi bodoh, apabila kamu sudah menjadi lemah, apabila kamu tua yang nyanyuk lagi bodoh.... Kami akan ulang kembali ( repeat again - claim 100% ) dan tidak akan yang tertinggal untuk dilunaskan..

Kami berjanji akan lunaskan semuanya.. Janji-janji yang sudah tertanam dihati generasi muda dan generasi muda baru..

Apabila kamu sudah jadi bodoh, apabila kamu sudah menjadi lemah, apabila kamu tua yang nyanyuk lagi bodoh, kami akan menggunakan semua kekuasaan, kepandaian dan kebijaksaan kami untuk mempergunakan dan memperbodohkan kamu sama seperti apa yang kamu lakukan untuk orang2 tua yang nyanyuk bodoh dan tolol2 di kampung..

Tunggu saja hari tua kamu.. Cepat atau lambat, ia tetap terjadi secara jelas lagi nyata...


Ingat!!! Kami berjanji akan lunaskan semuanya.. Janji-janji yang sudah tertanam dihati setiap generasi muda dan generasi muda baru..

--------
Wartawan2 BN Bodoh, P.ukimak,sial, butoh. b.abi. anjing..
( Anak2 ko pun P.ukimak, sial, anjing macam Ko )..

Pergi Mampus wartawan2 Porno BN..


Bodoh. Pukimak. Anak haram. sial. butoh. babi. anjing

Babi Betul!

Triple fuck atas dahi kau

Pantat mak kau la~

Butuh Pak Hang!

Pegi Mampos La Bodoh!

Bapak Ulamak , Anak Pukimak


Lu blah dr page gua skunk sblom kaki gua melekat kt muke lu~~

Lancau la lu

tidak semua mat rempit jahat!!saya sokong mat rempit

Saya suka berak sambil hisap rokok ~

MaSUk AIr Lah KOU

Sengal~

Perrrgghhh!!! Memang Terrrbaaekkkk laaaa

Anonymous said...

Anon November 28, 2011 1:00 PM:

Media porno tak apa kerana mereka bukan nak jadi ketua negara. Pelakaon porno yang perlu di halang dari menjadi ketua ummah.

Anonymous said...

Anon 1:00 pm,

jangan angkuh. biasanya golongan angkuh yang pergi mendahului golongan yang di angkuhinya.

kah kah kah

Anonymous said...

November 28, 2011 11:07 AM

memang betul cakap kome: ramai pihak alami kesihatan mental kerana asyik terkenangkan putrajaya.

hik hik hik

Didi Malika said...

Aik, pasai apa depa ni duk bantah pulak? Bukan depa patut suka ka bila rang undang2 dah diluluskan, takdak la serabut kepala nanti handle kes2 pendemo, terutama BERSHIT. Oh lupa, kalau undang2 Perhimpunan Aman diluluskan, takdak modai masuk la depa ni nanti,takdak kes. Peguam adalah golongan yang layak masuk neraka. Hak asasi manusia konon, padahai hak masuk poket dia...tuih!

Anonymous said...

biar la mereka pergi berarak.. mari kita tangkap gambar mereka ramai-ramai muka-muka pengkianat bangsa dan negara..pembawa budaya demokrasi kebebasan tanpa sempadan.. penyokong kebebasan agama..penyokong murtad.. penghina agama..

yang paling hina adalah kepada PEGUAM MUSLIM yg jadi TUNGGUL KAYU membiarkan PEGUAM KAFIR ini bermaharaja lela.

Syabas kepada SEMUA PEGUAM MUSLIM

Anonymous said...

harap-harap persepsi tiadanya kebebasan bersuara dalam Bar Council bukanlah satu yang benar

harap-harap persepsi matinya suara mukmin dalam Bar Council bukanlah satu yang benar

kalau yang di atas adalah benar maka amatlah malang bagi para pelanggan kerana mereka berurusan dengan golongan hipokrit.

Pelanggan Celik

Blog 1 Malaysia said...

transformasi besar UMNO

Transformasi Politik Serahkan Keyakinan Rakyat

----------
Usul Penting UMNO - Orang2 Tua Kampung Bodoh Dan Tolol2
----------
"Kehancuran Generasi Baru - Bala besar untuk BN"


PRU Ke-13 - Mohon ramai Adun Dan MP BN 'Mati'

Media BN Media Porno - Wartawan2 BN BODOH dan TOLOL TOLOL

Alat BN - Blogger-blogger BN hanya jadi Anjing..

'Lubuk Emas' Terengganu dikhianati - Generasi muda dan generasi baru Terengganu adalah generasi paling BODOH ( dalam BN ) ...

Penyalahgunaan kuasa, politik wang, akhbar porno, transformasi palsu, penghinaan akar umbi - UNDI BN UNDI HARAM

----------

Kamu jangan ingat kamu akan berkuasa selama2nya..
Kamu jangan ingat kamu akan pandai dan bijak selama2nya..
Kamu jangan ingat kamu akan muda dan sihat selama2nya..

Tidak sama sekali!!

Apabila kamu sudah jadi bodoh, apabila kamu sudah menjadi lemah, apabila kamu tua yang nyanyuk lagi bodoh.... Kami akan ulang kembali ( repeat again - claim 100% ) dan tidak akan yang tertinggal untuk dilunaskan..

Kami berjanji akan lunaskan semuanya.. Janji-janji yang sudah tertanam dihati generasi muda dan generasi muda baru..

Apabila kamu sudah jadi bodoh, apabila kamu sudah menjadi lemah, apabila kamu tua yang nyanyuk lagi bodoh, kami akan menggunakan semua kekuasaan, kepandaian dan kebijaksaan kami untuk mempergunakan dan memperbodohkan kamu sama seperti apa yang kamu lakukan untuk orang2 tua yang nyanyuk bodah dan tolol2 di kampung..

Tunggu saja hari tua kamu.. Cepat atau lambat, ia tetap terjadi secara jelas lagi nyata...


Ingat!!! Kami berjanji akan lunaskan semuanya.. Janji-janji yang sudah tertanam dihati setiap generasi muda dan generasi muda baru..



p/s: Aku memang ahli UMNO tapi dah tak berminat dan tak hingin langsung nak berjuang utk UMNO, generasi muda mahupun generasi baru ( jangan perasan wahai pemimpin2 BN yang BODOH dan TOLOL )..

--------------
Wartawan2 BN Bodoh, P.ukimak,sial, butoh. b.abi. anjing..
( Anak2 ko pun P.ukimak, sial, anjing macam Ko )..

Pergi Mampus wartawan2 Porno BN..


Babi Betul!

Bodoh. Pukimak. Anak haram. sial. butoh. babi. anjing

Triple fuck atas dahi kau

Pantat mak kau la~

Butuh Pak Hang!

Pegi Mampos La Bodoh!

Bapak Ulamak , Anak Pukimak

Lu blah dr page gua skunk sblom kaki gua melekat kt muke lu~~

Lancau la lu

tidak semua mat rempit jahat!!saya sokong mat rempit

Saya suka berak sambil hisap rokok ~

MaSUk AIr Lah KOU

Sengal~

Anonymous said...

tahulah ko kaki bantai belakang tetapi tidak di depan sebab itu kamu anti pucky? tak gitu?

Anonymous said...

agaknya depa ni keluar dari lubang taik, tu sebab asyik tersebut-sebut perkataan klise pukimek, pukimek... hik hik

Anonymous said...

Buat bil adalah tugas pemerintah, sama macam guaman adalah tugasan para peguam. Tidak salah kalau satu pihak mencampuri urusan satu pihak yang lain tetapi caranya perlulah profesional dan tidak nampak seolah-olah ada 'udang sebalik batu'.

PEMERHATI

Anonymous said...

Kesian kat 'Blog 1 Malaysia' ni...agak teruk jugak jubor dia ni kena tutuh...membuak-buak air mani Peliwat No. 1 yang tertinggal dalam jubor dia ni...pasal tu cakap pun meraban jer.

Nasihat saya kepada 'Blog 1 Malaysia' CUCI dulu jubor tu bersih2 sebelum bercakap...air mani dah naik kepala tu...

Anonymous said...

kah..kah..blog 1 Malaysia dah xada tempat utk promosi blog sendiri..