Tetamu Kehormat...

July 16, 2011

Isu Cincin Rosmah Satu Pembohongan!

OOO..rupa-rupanya..CikguBad terlalu jahil pasal isu cincin Rosmah bernilai RM24 juta ini..blog Apanama ada jawapan tepat dalam hal tersebut. Yang jelas, cincin RM24 juta itu dibawa masuk ke Malaysia adalah untuk dipamerkan dalam majlis eksklusif tertentu di sekitar Kuala Lumpur dan bukannya dibeli oleh Datin Seri Rosmah, sebabnya cincin tersebut sudah pun kembali ke New York, kerana tidak sesiapa pun yang membelinya di Malaysia. Baca penjelasan blog Apanama di bawah atau klik di sini..

DOKUMEN PERTAMA ini adalah bukti bahawa RM24 juta cincin berlian yang DIMILIKI oleh New York berasaskan Yakub & Co telah dibawa masuk ke negara ini untuk pameran peribadi oleh Jacob & Co ejen serantau MALCA- Amit.




INI adalah RM24 banyak publisiti juta (saya ulangi RINGGIT MALAYSIA 24 juta seperti yang dinyatakan dalam borang pengisytiharan Kastam Diraja Malaysia).


Pengisytiharan Kastam Diraja Malaysia borang di bawah adalah bukti bahawa cincin RM24 juta berlian yang dibawa masuk ke negara kita untuk pameran peribadi oleh pemilik baru yang berasaskan York-,
Jacob & Co , telah diambil Malaysia pada 20 April, 2011. - Empat hari selepas tiba pada 16 April, 2011.

Berikut adalah bukti -



Oleh itu, hakikat bahawa banyak bercakap mengenai cincin telah dibawa masuk ke negara ini.

Ia juga satu fakta bahawa ejen serantau bagi Yakub & Co telah menggunakan nama Datin Seri Rosmah Mansor (yang dikatakan 'pemeriksaan oleh') pada borang pengisytiharan Kastam.

Ia adalah satu kenyataan bahawa barang kemas denda itu, sebagai cincin berlian ini DIMILIKI oleh Jacob & Co, TIDAK item kena cukai di bawah UNDANG-UNDANG Malaysia.

Ia juga benar bahawa pameran swasta oleh ejen serantau Jacob & Co telah berlaku di kediaman peribadi VVIP satu di Kuala Lumpur kadang-kadang di antara ke-17 - ke-19 April, 2011.

Sekarang bahagian yang menarik .....

TIDAK BENAR bahawa cincin RM24 juta yang dimiliki oleh Jacob & Co DIBELI oleh mana-mana daripada VVIP yang turut hadir pada pameran "swasta ' .

RING KINI DENGAN OWNERS yang sah - Jacob & Co di New York - Thank You.

Ia adalah satu pembohongan besar bahawa isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor telah membeli cincin itu dengan simpanan beliau sebagai yang dilaungkan oleh sesetengah ahli-ahli politik dan lackeys terdesak mereka .

Ahli-ahli politik pembangkang begitu terdesak bahawa mereka telah pun mencipta satu FAKE Utusan Malaysia muka depan montaj.



p / s Ini bukan kali pertama gambar-gambar ini yang dikenakan oleh jahat 'super' digunakan untuk menjatuhkan Kerajaan dan orang-orang yang dikaitkan dengannya. Kali terakhir PKR kini BATU Ahli Parlimen Tian Chua mengakui menindih gambar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai sebahagian daripada kempen politik kotor mereka untuk menjatuhkan Najib.

16 comments:

Anonymous said...

Rosmah saman jer yang memfitnah tu jangan terlalu kasi muka sgt,ni kalau kena fitnah kepada azizah pasti anwar saman dah yg buat fitnah tu dan ketua fatwa pembangkang pun kuar fatwa baru lg la

Anonymous said...

muka tali barut ANWAR ni memang suka ambil tau hal bini orang..kalau boleh semua bini orang dia nk jaga, memang perangai pemimpin diwarisi pengikut

Anonymous said...

eek la..ye ker ni..tggu rosmah saman yek!

hafiz said...

Apsal Rosmag baik sangat...
diam jer...kasi saman la...

Muhammad Azli Shukri said...

Tq

Blog 1 Malaysia said...

Berbohong je keje.. Nampak benor nipunyer..






'Lubuk Emas' Terengganu dikhianati - Generasi muda dan generasi baru Terengganu adalah generasi paling bodoh dan tolol jika BN terus berkuasa..
http://Facebook-1Malaysia.blogspot.com/
Undi BN Undi HARAM- Media BN Media Porno. FUCK Pemimpin BN. Pemimpin BN mcm PUKIMAK.
http://blog1Malaysia.blogspot.com/

izad70 said...

apasal lah entri ni pakai google translator,naik pening membacanya. kalau yang ni kantoi,lepas ni macam2 lagi fitnah akan ditimbulkan.yang herannya ramai pula yang percaya cover page utusan yang palsu tu!tak tau nak cakap apa lagi dah.kalau dah hati disalut kebencian,apa pun diterima bulat2.

Anonymous said...

Aku x hairan kalau Rosmah beli.....pun sebab Rosmah adalah menteri kewangaan Najib....

Anonymous said...

Bila aku nak besar paparan resit tuuuuu , tak boleh baca pulak......tapi dalam blogger lain terang lagi bersuluh.......nama Rosmah membeli cincin tercatat dalam skrin pihak kastam...........tipah tak sanggup ditipu...... kuang, kuang, kuang....

Anonymous said...

Dari kita berdiskusi hal2 dunia yang belum pasti kebenarannya baiklah kita mempersiapkan 'simpanan' kita dihari muka. Dikhuatiri kita semua terjebak dalam tipu muslihat syaitan dan iblis. Allahua'lam

Anonymous said...

Apa lagi kak Rosmah saman je yang buat fitnah tu juta-juta.

Jahat betul diorang ni tak tau dosa ke..

Fitnah,tipu,tutup aurat,menghina tu semua kan dosa...

Anonymous said...

kamon la mak mah kan 1 lady takat cincin nie celah bedah jangan jeles husband i pm. pencacai.....ye..mak mah...betol mak mah....SEE..... BUDAK SENTUL.......

Jebat Junior said...

Memang puaka-puaka PKR dan PAS telah dipengaruhi oleh bisikan syaitan belaan Pok Nik dan Anuar. Tanpa rasa takut dan segan silu, anak-beranak dan cucu-cicit syaitan ini sanggup membuat fitnah terhadap Datin Seri Rosmah Mansor (DSRM) dengan memutar-belitkan fakta serta mengubah frontpage Utusan malaysia dengan meletakkan berita palsu. Memang celakalah puaka-puaka ini terutama para babi ternakan PKR dan PAS (Blogger PR) yang berterusan menyebarkan fitnah melampau. Babi-babi ini sanggup membelakangkan kebenaran walau berjela-jela bukti sahih terpapar di hadapan mereka bagi menafikan fitnah dajal akhir zaman ini. Buktinya adalah saya telah memberi fakta sebenar berkali-kali ke dalam blog 'Kerajaan Rakyat' tetapi telah dipadamkan beberapa ketika kemudian oleh blogger babi berkenaan. Tindakkan memadamkan post komen saya itu menunjukkan betapa jahatnya babi-babi ini menyembunyikan kebenaran daripada diketahui oleh orang ramai. Semoga Allah memelihara pihak yang benar dan menghancurkan agenda jahat dajal-dajal di bumi bertuah ini.

Komen saya dlm http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2011/07/cincin-rm2445-juta-rosmah-mansor-ia.html:

FAKTA SEBENAR CINCIN DIMILIKI OLEH JACOB & CO

http://apanama2020.blogspot.com/2011/07/trailing-diamond-ring-in-n-out.html

MUKA DEPAN UTUSAN MALAYSIA YANG SEBENAR HARI JUMAAT 15 JUL.

http://umbhululangat.blogspot.com/2011/07/penyakit-suka-memfitnah-yang-dihidapi.html

P/S: Ini adalah kali ke-3 saya post komen fakta ini dan telah di deletekan oleh blogger ini. KAMU MEMANG PUAKA & DAJAL AKHIR ZAMAN!!

pencacai asli said...

eh eh ya kaaaaa....saman la wat apa tunguuu...
lepas ni pasal beg tangan pulak...
fuyoooo kaya la semah kali ni....
khaaaakkk phutuuuuiiii!!!!

Anonymous said...

blog pencacai umngok..1 pun x bleh caya..

Anonymous said...

adakah blog ni menge"post" entry berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah ataupun berdasarkan kepentingan politik semata-mata????