Tetamu Kehormat...

May 18, 2011

Bila Pencaci dan Pengumpat Mahathir Akan Minta Maaft?

Tun Mahathir dimasukkan ke IJN pagi tadi - dikatakan akan berada selama seminggu di sana (baca di sini). Semua lapisan masyarakat yang hidup di bawah kepimpinannya masih tetap menyayangi dan mengasihinya sebagai seorang pemimpin ulung dan banyak berjasa kepada negara. Soalnya - sudahkah puak-puak pencaci dan pengutuk Tun Mahathir - khususnya para pemimpin PAS memohon maaf atas segala umpatan, cacian dan kejian yang selama ini tidak pernah putus-putus dilemparkan kepada Tun Mahathir? Lupakah mereka dengan gelaran-gelaran munafik yang diberikan kepada Tun Mahathir selama ini? Apakah mereka tidak sedikit pun rasa berdosa menggelarkan Tun Mahathir sebagai Mahafiraun dan Kepala Taik di dalam Novel "Shit" karya Shahnon Ahmad?

Sudahkah puak-puak pencaci dan penghina Tun Mahathir ini menjilat kaki beliau bagi mendapat keampunan atas segala tuduhan dan cacian yang dilemparkan selama ini? Tun Mahathir mungkin sangat beruntung, beliau mungkin memasuki syurga Allah dengan mudah akibat daripada pahala ahli-ahli PAS yang bersedekah, bersolat, berzikir, bertahajjut, dan beramal soleh - namun tidak henti-henti memfitnah dan mengumpat beliau. Orang PAS selalu mendabik dada kononnya mereka sahaja yang betul dan benar - tetapi mereka lupa dosa mereka terhadap ahli-ahli UMNO yang dikafirkan, yang dimunafikkan dan yang difasiqkan tetap akan dihitung dan diadili di hadapan Allah kelak. Nasihat saya, kepada mana-mana blogger PAS dan Pakatan Rakyat, cepat-cepatlah memohon ampun dan maaf atas segala penghinaan, umpatan dan kutukan mereka terhadap Tun Mahathir selama ini. Selagi beliau masih hidup - InsyaAllah beliau akan mengampunkan dosa tuan-tuan. Sama-sama kita berdoa, agar Allah panjangkan usia Negarawan kita - Amin.

7 comments:

Anonymous said...

YA ALLAH RA RAHMAN YA RAHIM..ENGKAU BERIKANLAH HIDAYAH KEPADA PENCACI DAN PENGUMPAT TUN M KEMBALI KEJALAN BENAR. ENGKAU BUKAKANLAH PINTU HATI MEREKA....AMINN

Anonymous said...

tiada apa yg perlu dirisaukan lagi oleh beliau, seorang anak sudah menjadi ahli kabinet, seorang lagi sudah menjadi billionaire, seorang lagi sudah mempunyai perniagaan besar di Kanada dan Filipina. Seorang lagi pendokong kuat SIS yang menjadi penyokong totok sistem monogamy.

Muhammad Azli Shukri said...

Tq

kencana dewi said...

serupa ngan korang pun....hina nik aziz hadi awng anuar dll.
lebih teruk lagi.

biarkan tun m hidup 1000 thn lagi...biar ia lihat tangan siapa yg menghancurkan bumi malaysia yg tercinta nie....

bukan kencana dewi said...

mahathir bukan pemaaf ke?haha.

funny.

Muhammad Azli Shukri said...

Tq

Zek said...

Anon May 18,2011 3.22PM - Semoga doa mu dimakbulkan Allah Subhanahuwataala. Amin.