Tetamu Kehormat...

April 6, 2011

Semua Hujah Membela Anwar Ibrahim Terbatal!

Semua penyokong kerajaan dan UMNO diminta bersabar dan izinkan pengikut-pengikut taasub PAS dan PKR secara beransur-ansur menerima kebenaran video seks tersebut. Bukan mudah bagi para pengikut Anwar Ibrahim untuk menerima kebenaran seperti ini. Jangan kita paksa atau marah kepada mereka. Sememangnya bukan suatu perkara yang mudah untuk diterima sekiranya seorang ayah atau ibu, dimaklumkan bahawa anak mereka merupakan seorang perompak atau pencuri. Pelbagai alasan akan diberi bagi mempertahankan si anak tersebut - sehingga sampai ke satu peringkat si ayah atau si ibu tidak lagi mampu menyangkal bukti-bukti yang sedia ada. Dalam isu video seks yang sedang hangat diperdebatkan sekarang, begitu banyak hujah dan alasan yang diberi bagi mempertahankan Anwar Ibrahim - bermula dengan hujah dangkal perut buncit, sehinggalah yang terbaru dengan hujah "tahap bangang" yang menyentuh soal janggut Anwar Ibrahim, memperlihatkan bahawa semua hujah hanyir lagi mengarut ini tertolak 100% tatkala kita secara jujur dan amanah memerhati "watak" tersebut dengan sangat teliti, melalui gerak-geri dan lenggok-ayun tubuh badannya yang benar-benar menyebabkan kita dapat mengecap serta mengesahkan siapakah individu tersebut.

Semua hujah yang cuba membela Anwar Ibrahim terbatal sama sekali tatkala kita berulang kali memerhati segala aspek pergerakan watak tersebut, bermula dengan senyumannya, gaya berjalannya, lenggok percakapannya, memek wajahnya dan keseluruhan gerak-geri tubuh badannya - meyakinkan kita, siapakah individu itu yang sebenarnya! Sekali gus menyanggah semua hujah busuk lagi hanyir para pemuja Anwar Ibrahim. Sekali lagi saya ingatkan - kita harus memberi peluang kepada seluruh ahli Pakatan Rosak agar kembali ke jalan yang sebenar dan memberi sedikit masa untuk mereka menerima kebenaran yang jelas lagi nyata ini. Bukan mudah untuk mereka mengaku "tersilap" menyokong Anwar Ibrahim setelah lebih dua dekad mereka ditipu hidup-hidup! Takbir!

81 comments:

ddinbunga said...

SALAM, BETOI BRO KITA BIARKAN SEBENARNYA PUAK2 PIAH DAH MATI KUTU DIKEDAI - KEDAI KOPI. SATU LENGGUK ANU WAR IALAH MENGESAT MUKA DENGAN TISU ATAU SAPU TANGAN MENGGUNAKAN KEDUA - DUA TANGAN SAMA SEPERTI DI KLIP VIDEO TERSEBUT...HA..HA..

jo said...

Bang ..perut kembung sikit tu memang sebab lens distortion..jika gunakan wide angle...atau very wide angle..kerana nak ambil kawasan yg lebih mesar, apatah lagi kalu gunakan fish-eye..objek tepi akan nampak bengkok dan mengembung/mengembang.
Sebab itu perut dan bidang akan nampak berlainan sikit. rupa x berubah.

Anonymous said...

RCI alat untuk pembangkang mengenakan lawan mereka tetapi apabila RCI dirasakan akan mengenakan kroni sendiri (kroni pembangkang) maka ia perlu ditolak mentah-mentah? Wow!

kah kah kah

jiborn said...

haaaa...kita tunggu taynagan siri akan datang pasti ada lagi...d situlah akan kantoi penyokong2 tegar anu war

Anonymous said...

Setuju 100% dgn jo..fakta yang bagus

Anonymous said...

Sebelum ini , terasa macam hairan juga bila membaca kisah yg dibawa oleh Al Quran tentang kedegilan orang orang musyrikin yang mencari berbagai bagai helah untuk tidak menerima kebenaran, meski pun Allah menurunkan para Nabi yg dibantu dengan mukjizat .. tapi hari ini aku jadi lebih mudah untuk memahaminya setelah melihat perangai dan sikap penjilat tegar Al Alamah Sahibus Samaah As Sheikh Sivaji Anu War Berahi Al Juburi wal pu*i ..

Apakah hati hati mereka telah di "khamataLLahu alla qulubihim" ...

perkasapetaling said...

Terus bongkar dan tak perlu risau. Macam letak barang kat supermarket, barang baik pasti akan laris tanpa perlu promosi lebih-lebih. Begitulah kisah disebalik karektor-karektor palsu ini, bongkar dan hebahkan, kemudian biarkan sahaja rakyat menilai dan mempertimbangkan. Teruskan bongkar dan pamerkan temberang mereka yg palsu.

Anonymous said...

Video itu sendiri kena jelas dan terang dahulu, baru boleh 'jatuh hukum'. Ini tersabit tuduhan zina, bukannya rasuah,raba dll. Ada peruntukan 'akta' khas dlm Al-Quran.

Anonymous said...

typo error..

KhatamaLLahu alla qulubihim ...

Anonymous said...

Selamat mencuba dan terus mencuba. Jgn serik kalau Anwar tak jatuh, penyokong tak lari, cuba dan terus mencuba, selagi ada bayaran dan hidup mesti diteruskan. Siapa bagi banyak kita support. Itu prinsip kita beb... Nak kerja sukarela cari parti pembangkang. Lumrah dunia beb. Polpot pun ada penyokong kuat, marcos lagi la banyak. Biasa la nak hidup.

Anonymous said...

anon 2.47... kamu ni dibayar ke? hanya org yg biasa dibayar suka tuduh org kena bayar. anwar tu siapa??? sejak bila pulak anwar tu naik...setakat jadi pembangkang makan gaji bute, tabur fitnah merata-rata sampai luar negara, penyokong tegar mcm kamu ni aje yg mudah terpedaya.. sokong membabi buta.. ada otak letak dalam kepala lutut... tu la pasal

Anonymous said...

memang la org kalau di tempat sunyi akan relex je tak payah2 nak kontrol macho..tu sebab nampak perut dia buncit, dia x payah pakai bengkung atau ikat perut..tapi bila di depan khalayak dia akan kontrol macho, tak nak tunjuk buncit,lembik dsb..lelaki dlm video tu just relax..no tension pun sebab bukan ada org nak tengok dia tapi dia x perasan ada kamera kat situ..aku sendiri kalau kat rumah atau tempat tertutup akan berkain pelekat je..tak jaga dah keterampilan aku..tapi di luar rumah aku pasang badan, apatah lagi kalau aku ni org glamer!! itulah komen aku!!

Anonymous said...

Apa susah-susah nak bahas fasal video hitam putih ni, kak ummi kata ada 18 buah lagi. Tayang je video-video tu. Pasti anwar check-mate.

Anonymous said...

pengamatan terhadap video yg dilakukan mereka yg tak bertauliah tak sah di mahkamah.

drp pemuda ampang

Anonymous said...

Bukti video adalah bukti paling kuat dalam mahkamah selain DNA. Jika anda ada video mustahil penjenayah terlepas.

Macam mana bukti paling hebat dah ada boleh pulak dipertikaikan, kes yang sepatutnya senang camgini dipusing-pusing jadi susah, pelik sungguh.. Bongok!

Confirm! Anwar Ibrahim dalam video itu. Parpukari orang boleh cam, ini pulak public figure ANUgerah tuhan.

Hai.. rakyat dibodo-bodokan!

Anonymous said...

Perut buncit???
Pintu toilet tu kome tak nengok?
Pintu toilet pun buncit macam perut Anwar Ibrahim

Anonymous said...

Kalau sayalah aktor berkenaan, saya akan salahkan para juak/balaci kerana bangkitkan isu boroi walhal dalam video berkenaan si aktornya tidaklah boroi. Nampaknya gara-gara tindakan 'lebih sudu dari kuah' membuatkan sokongan terhadap si aktor menjadi 'sokongan yang membawa rebah'.

kah kah kah

Anonymous said...

Macam mana pulak dgn janggut ?

Anonymous said...

Ben Kersley berlakon sebiji serupa gandhi dgn gerak tubuh, senyuman dan renungan mata. tidakkah kemungkinan pelanduk dua serupa ini juga diajar dulu body language anwar ibrahim, lagipun dlm video itu ada orang ketiga, mungkin directornya ?

Anonymous said...

orang ketiga mungkin "GRO" yang diarahkan bagi menguruskan tetamu istimewa -- VVIP.

Anonymous said...

memang profesional betul amoi dan aktor lelaki berkenaan kerana boleh melakonkan watak intim secara berterusan tanpa ada "cut" sini dan sana.

Zek said...

Bukankah Dato Eskay telah mengaku bahawa orang ketiga itu adalah dirinya. Maka Dato Eskay boleh sahkan siapa orang itu weh!

Mudah sangat nak confirm siapa orang itu. Tanya saja Dato Eskay. Pasti dapat jawapan yang tepat. Tak boleh nak corner lagi dah.

Saya harap semua masjid adakan solat hajat selepas solat jumaat pada 8hb. April 2011 ini. DOANYA MOHON KEPADA ALLAH TUNJUKKAN SIAPA YANG BENAR.

Anonymous said...

Dari BOTA..
Woii...semua di atas, korang ingat dengan berjaya menjatuhkan imej ANWAR, semua penyokong PR akan sokong BN..? Perjuangan penyokong PR adalah tumbangkan BN yg terlalu menindas dan perbodohkan rakyat terutama orang2 kampung mcm aku yg terus hidup dalam kemiskinan. Kami akan gantikan NIZAR(dato sagor moden) utk ganti ANWAR. So..BN bolehlah start prepare utk create apa shj bentuk fitnah dari sekarang yg akan cemarkan imej NIZAR... Memang inilah kerja org2 melayu..Fitnah,Fitnah,Fitnah..org Melayu memang maju dalam hal fitnah.If tak percaya dtg tengok kat BOTA ni..orang melayu kita mcm mana...

Anonymous said...

KITA KEKALKAN TRADISI FITNAH.. HIDUP MELAYU...

Anonymous said...

bukan MELAYU namanya if tak mengumpat dan memfitnah.

Anonymous said...

anon 6:25,

Nizar tu melayu ke?

Anonymous said...

baca ayat ini...
" APAKAH ORANG YANG RENDAH MORAL ATAU WOMANIZER TIDAK LAYAK MENJADI PEMIMPIN "

Kata kata ANWAR semasa mesyuarat MKT sebelum di pecat dari keahlian UMNO...
apa lagi mau cakap?...dia sendiri dah declare diri dia tu rendah moral and womanizer...tengok cara lipat tuala kat pinggang pun kita dah kenai dia tu anwar...muahahahahah

Anonymous said...

dari bota,

fitnah timbul kalau penafian tidak dibuat secara betul dan meyakinkan. kalau penafian dibuat secara betul dan meyakinkan maka apa jua isu yang melanda akan mati begitu saja. dalam kata lain kalau penafian hanya untuk menutup kebenaran makanya dalam zaman ICT janganlah terlalu berharap penafian sebegitu akan ditelan bulat-bulat pula.

dalam konteks bloging, sebanyak mana fitnahan blog pembangkang ditelan bulat-bulat oleh juak-juak pembangkang makanya saya sebagai komentar tidak bertuan tidak berasa hairan kalau mereka juga menolak bulat-bulat video berkenaan.

hik hik

Anonymous said...

Anonymous

"KITA KEKALKAN TRADISI FITNAH.. HIDUP MELAYU..."

April 6, 2011 6:28 PM

Anonymous

"bukan MELAYU namanya if tak mengumpat dan memfitnah."

April 6, 2011 6:30 PM

Komen:

kenapalah bebal sangat sampai bangsa sendiri ditohmah walhal ia adalah tidak benar. maksudnya bukankah AS dan zionis adalah pemfitnah terulung di dunia di kala ini? lupakah anda terhadap dakwaan palsu senjata pemusnah besar-besaran yang direka-reka bagi menghalalkan penjajahan oleh kuasa besar?

joegrimjow said...

sebarlah fitnah dan dapatkan ganjaran di akhirat kelak

memang semua akan mati pun. kekeke. life live fullest

Anonymous said...

UMNO/BN dikatakan memperbodohkan rakyat, tetapi hanya rakyat yang bebal macam pencacai peliwat tegar tu sahaja yang rela di perbodohkan olih peliwat tegar no 1 seantero malaya. Confirm dalam video tu bapak segala peliwat semalaya

Anonymous said...

bayangkan kalau isu ini tidak melibatkan selebriti politik tetapi hanya isu rumah bertangga..

mungkin ini kesudahannya:

Mah: "abe pergi mane semalam?"

Abe; "tak de pi mana, kenapa?

Mah: "abe jange tipu saye, baik cakap yang sebenar"

Abe: "kan dah kata tak pegi mana...nak benar macam mana lagi?"

Mah: "Ooo! cakap benar ye? mai sat tengok komputer ni?"

Abe: "Eh! ceerrritaaa aaapa tu mah?"

Mah: "cerita tak penting..tu hah yang pakai tuala tu sapa?"

Abe: "Mane lar abe tahu..shh...siapa Mah?"

Mah: "banyak ko punya tak tahu..diri sendiri pun dah tak kenal ke?"

Abe: "Eh bior betul, bila masa pulak Abe jadi pelakon?"

Mah: "Okey, tak mengaku tak ape, tapi tunjukkan butang baju melayu tu.. mana dia?"

Anonymous said...

Woi Anon Dari Bota,
Kenapa kau hidup dalam kemiskinan salahkan kerajaan? Kenapa tak salahkan diri sendiri yang malas nak usaha dan cari kerja? Berjuta2 Indon, Bangla, Vietnam dll datang Malaysia cari kerja sebab peluang pekerjaan banyak di sini. Kau tu yg pemalas. Tak tau menari, kata lantai tinggi rendah; kau yg malas kerja, hidup miskin, salahkan kerajaan. Pegi mampus la kau. Nape masa Nizar jadi MB Perak sekejap tu, kau tak pegi mintak kerja kat dia. Kerja lap bontot dia pon ok ...sudahla...dah memang dasar pemalas.

Melayu yg tak miskin

Anonymous said...

Alahai, kalau WIKILEAKS ke, SIS SINGAPORE< ULASAN LEE KUAN YEW< SIS AUSTRALIA KE< CIA ke, ATAU MOZARD ISRAEL< agaknya apa mereka nak jawab dan kata, ka kah kah ,tentui mereka kata ya ya ya ya UMNO buat ,kah kah kah yang dok salam salam ,senyum senyum dengan mereka siapa, kah kah kah

Anonymous said...

LEE KUAN YEW BENAR, SIS SINGAPORE BENAR, CIA BENAR, MOZARD BENAR< SIS AUSTRALIA BENAR, ya ya ya ya semua benar belaka di dunia, Di AKHIRAT, TANGAN JAWAB BENAR< KAKI JAWAB BENAR< MUKA JAWAB BENAR< HATI JAWAB BENAR< ANU TU JAWAB BENAR, SEMEN YANG NKELUAR JAWAB BENAR< SEMUANYA BENAR< MASYALLAH, TIADA YANG TIDAK BENAR SEMUANYA BENAR< MULUT TERDIAM

Anonymous said...

Salam obersi,
You are good mate, in your analysis of the current issue regarding the said sex video.
Regards,
westaussiemalay

Anonymous said...

Tuan, pada saat2 1:17 di video nampak jelas pelakon Umporno tak berjanggut, si Nuaq berjanggut, any comment?

Man Penang.

Anonymous said...

Kalau perkara belum clear crystal tak boleh kata orang itu berzina, walaupun hakikat memang orang itu . Dan, kalau buat pertuduhan pun mesti melalui aturcara yg sahih dan diakui oleh semua pakar terbabit. Kalau main tembak mcm peluru kapur bahaya buat maslahah umum. Tak perlu suruhanjaya, cukup mahkamah syariah, kecuali kerajaan tidak yakin dan tidak mahu guna saluran ini. Jadi, tepuk dada tanya iman di dada. Prinsip keadilan sejagat ialah lebih baik melepaskan 10 orang yg bersalah dari menghukum seorang yg tidak bersalah.

DR NO

Anonymous said...

Pelik betui aku ngan pencacai anwar ni..sekurang2nya tuduhan terhadap anwar tu berdasarkan vedio yang nyata..bukan main susah lagi korang nak menerima, tapi bila anwar buat tuduhan kat najib pasal altantuya dengan singkat dan cepat korang terima. padahal aku tak penah jumpe satu bukti kukuh pun yang boleh menyabitkan najib dengan altantuya.tuduhan tu bukan terlalu condong kepada fitnah ke.Tuduhan tanpa bukti yang kukuh menuduh orang membunuh.sekarang sape yang kuat menfitnah..jawapanya pemimpin dan pencacai PKR

Anonymous said...

biar keluar fatwa dulu video boleh digunakan utk sabit kes zina.Dlm filem hollywood orang percaya si heroin duk berasmara, tapi hakikatnya guna double-body,stunt bagi aksi panas. Jadi, bagi dulu fatwa boleh guna video, baru boleh bising anwar berzina.

Abdul Hayee said...

Teringat aku akan ucapan Tun Dr.Mahathir di perjumpaan tertutup di PWTC pada 8hb.Sept.1998. Katanya, "SAYA MINTA TUAN/PUAN BALIK KE TEMPAT MASING-MASING, ADAKAN SEMBAHYANG HAJAT, BUKAN UNTUK SAYA TETAPI UNTUK KEBENARAN, SUPAYA AKHIRNYA YANG MENANG IALAH KEBENARAN."

Renungkanlah.

Anonymous said...

Tak ada siapa yang paksa mana-mana pihak untuk percaya siapa aktor berkenaan dan begitu juga sebaliknya.

Lagipun yang tahu siapa pelakon berkenaan adalah Eskay, video dan amoi berkenaan.

Dari perspektif politik, para juak dan balaci sebenarnya tahu impaknya. Mereka ada diri sendiri atau pelakon yang mirip si bos kalau impaknya signifikan.

Damage is already done. So it is up to the machais to repair them. If they failed they know the consequence. Period. Life still goes on.

Anonymous said...

ingat senang ke nak mempercayai dah bertaun-taun, menyokong dengan segala kudrat, siang-malam duk bercakap yang tak baik terhadap orang lain tiba-tiba, najis pulak terkena kat batang hidung. mestilah terkejut....
apapun hidup ini diatur oleh yang maha kuasa, kalau Dia nak dedahhkan keburukan kita soroklah kat mana akan terkeluar juga. tapi kalau dia tak nak keburukan kita di siarkan maka Dia jugalah yang menghindarnya.
Jadi kesudahan ceritanya. Allahlah yang maha kuasa.
Jadi takyah bising-bising, rahsia anuar, anuarlah yang lebih tahu. Dan Allahlah yang mentakdirkan.

Muhammad Azli Shukri said...

terima kasih komen tuan2

Anonymous said...

oiii bangsat.... kalau kami nak sokong sapa pun..sapa kau nak peduli... bukan mak bapak kau bagi aku makan nasik... bukan pemimpin negara bangsat ni bagi aku makan... macam celaka....ptuih..

Anonymous said...

nak buat video pun..buat la ada color... zaman sekarang ni tak pakai dah hitam putih.... dah tu dalam video bleh tulis siam plak??? dasyat nooo.. macam pelaq....

Anonymous said...

o0o0oiii... rahim thambi chik rogol..Chua Soi Lek buat video lucah sendiri pastu siap mengaku.. korang x kecoh pun??? macam sial UMNO LAHANAT.. BABI NEGARA

Anonymous said...

KALAU BETUL UMNO TU TOLONG MELAYU..TOLONG ISLAM.. DIA TAKKAN KACAU KELANTAN..SEBAB KELANTAN DIPERINTAH OLEH ORG MELAYU ISLAM... TAPI UMNO KACAU JUGAK.. SEBAB APA??
Fikir-fikirkan....

JAWAPANNYA: SEBAB RAMAI AHLI UMNO MAMAK DARI INDIA...

Anonymous said...

dari BOTA tu memang pandai...pilih Nizar, bukannya apa cuma tak payah buat pejabat besar2 utk kerajaan menjalankan pentadbiran...Nizarkan biasa bermesyuarat BAWAH POKOK. Jadi dpt menjimatkan duit rakyat, bolehlah beri sabsidi/elaun sara hidup kat org kampong yg susah macam dari BOTA tu...he he he..Tak gitu dari BOTA ?

Anonymous said...

Anon 2:20,

Memang betul dalam Umno banyak mamak malah jauh lebih banyak dari Cina Isle dalam Pas.

Anonymous said...

"nak buat video pun..buat la ada color... zaman sekarang ni tak pakai dah hitam putih.... dah tu dalam video bleh tulis siam plak??? dasyat nooo.. macam pelaq...."

April 8, 2011 2:09 AM

Komen:

Tulisan Siam ke Arab ke Cina ke ia tidak menukar identiti aktor yang melakonkan waktak didalam sesuatu video.

otaklunyai said...

Bila aku nengok lenggok dlm gambar tu betulllah nampak macam Bapak ko lah Azly... Boddohhhh

Anonymous said...

....Cayalah pak seikh, kami faham kote yng tergantung kat celah kelenkang pak seikh tu pun konpirasi
umno..sepatutnya kote tu tak tergantung tp kak jijah simpan ..

Anonymous said...

Dari BOTA

Halo..Anynumos 7 April
Kamu ni faham ke tak bahasa melayu..? Dari kenyataan awal aku, Aku cakap "orang2 kampung macam aku" maksud aku orang kampung(at least aku ngaku lg org kampung, bukan mcm ada melayu bila dok bandar tp lupa asal usul ikut cara org bandar) Aku ni takdelah miskin tp duduk Shah Alam da beli umah sendiri maknanya oklah..tapi aku masih lagi sedih orang2 kampung aku masih dalam kemiskinan.. Aku berjaya kerana aku berusaha tapi UMNO mahu orang2 melayu terus mengharap simpati bantuan dari UMNO..ini dgn harapan terus dapat pegang 'pele' org2 kampung. Pada juak2 UMNO...Pak mentua aku orang kuat UMNO(darah UMNO tp takde jawatan)..tp aku respect dia sbb di tolong orang kampung yg susah tanpa ambil kesempatan. Tapi juak2 UMNO sekarang..penuhkan poket& perut sendiri...padahal mulut berbuih cakap kita mahu bantu orang susah. Juak2 UMNO bandar..masuk kampung baru tahu betapa ramai yg masih DAIF.

budakboy said...

Salam. Menulis gunakan akal jangan gunakan jari. Jari sebagai tool aje. Ingatlah la ni tahun 2011 bukan tahun 1970an. Tak kan Melayu masih guna teknologi hitam putih. Dakwaan asal oleh dato T, rakaman dibuat di salah sebuah hotel di KL.. KL tu terletak di negara Thai ke..??? Atau video tu perlu disunting di Bangkok ke..?? Nak menipu kena smart beb..

anti bohmau said...

susah kalau mata hati dah dibutakan oleh rasa kagum & simpati yg terlampau...

kebenaran yg terserlahpun tidak mahu di akui walhal tuduhan terhadap ds najib ditelan bulat2 mcm taik kambing walau tak ada satupun bukti! dsnajib bersumpah muhabalah dgn nama ALLAH. nwar beranika bersumpah dgn nama ALLAH?


tian chua sendiri mengaku superimposekan gambar dsnajib dgn monggolian tu & razak baginda. terlompat2 mcm kera puak2 pr percaya & terus sebarkan kesemua blog mrk termasuk mrk yg hari ini mempertikaikan video yg asli tu!
mrk tidak pula mempertikaikan perbezaan latarbelakang gambar monggolian tu dgn fizikal dsnajib! apapun tian chua sendiri memang mengaku dajjalkan gambar tu!

sudah2la membela nwar yg tidak pernah mengambil kira perasaan isteri & anak2nya. kamu ingat nwar ni akan membela kamu jika dia jd pm? sedang penduduk kg pala pun dia tipu! sah2 ada video dia menipu di kg pala sampai hari ni.
dasar pakatan haram!

Anonymous said...

ape la punya mangkok suruh renungkan kata2 mamak pasal sembahyang hajat, tu la dia suruh ko sembahyang, bersedekah, berjimat cermat, hidup sederhana, melayu mudah lupa, surah korang utang 9 tahun nk bayar ansuran kete 5-6 ratus sebulan, padahal kete tu smua sepatutunya kita bayar 2-3 ratus je sebulan selama 3 tahun je dh settle. sape melayu plg kaya kt malaysia ni ???? renung2 kn saudaraku

Anonymous said...

dari BOTA..
Kepada "melayu tak miskin"

Kamu tu dah memang jenis suka lap buntut orang..tu sebab kamu tak miskin lg. jangan pulak nak ajor orang buat perangai hodoh kamu tu. Kalau kamu tak lap buntut pemimpin kamu tu...memang kamu akan kekal miskin...memang pemimpin kamu nak kamu dan orang2 macam kamu terus lap buntut diorang...takkn nak suruhh cukong2 nak buat sebab cukong memang dah tak miskin lg.

Anonymous said...

senarai putarbelit2


04/11/1998
......................................

That you from Aug 12-18, 1997 at your official residence, at No 47, Jalan Damansara, Kuala Lumpur while as Deputy Prime Minister and Finance Minister committed a corrupt practice by:

Directing Datuk Mohd Said Awang, Special Branch Director and Amir Junus, Special Branch Deputy Director II, to obtain a written confession from Azizan Abu Bakar to deny sexual misconduct and sodomy committed by you in order to protect yourself from criminal action or proceedings.

.............................................

That you on Aug 27 1997, at your official residence while as DPM and Finance Minister had committed a corrupt practice by:

Directing Datuk Mohd Said Awang, Special Branch Director and Amir Junus, Special Branch Deputy Director II, to urge Azizan Abu Bakar to give a written statement to deny sexual misconduct and sodomy committed by you in order to protect yourself from criminal action or proceedings.

..............................................

That you from Aug 12-18 1997 at your official residence while as DPM and Finance Minister committed a corrupt practice by:

Directing Datuk Mohd Said Awang, Special Branch Director and Amir Junus, Special Branch Deputy Director II to obtain a written confession from Ummi Hafilda Ali to deny sexual misconduct and sodomy committed by you in order to protect yourself from criminal action or proceedings.

.........................................

That you on Aug 27 1997 at your official residence while as DPM and Finance Minister committed a corrupt practice by:

Directing Datuk Mohd Said Awang, Special Branch director and Amir Junus, Special Branch Deputy Director II to urge Ummi Hafilda Ali to give a written statement to deny sexual misconduct and sodomy committed by you in order to protect yourself from criminal action or proceedings.

............................................


ANWAR Ibrahim yang menggunakan penyokong leher dibawa keluar dari Mahkamah Tinggi, Kuala Lumpur, semalam. Beliau mengalami masalah di leher (spondylosis) sejak beberapa tahun lalu.

KUALA LUMPUR 5 Okt.(1997) - Mahkamah Tinggi di sini hari ini menetapkan 2 hingga 14 November ini untuk mendengar perbicaraan terhadap bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi empat tuduhan rasuah yang membabitkan perbuatan untuk menafikan salah laku seksual dan liwat

................................................

Anonymous said...

kenapa tak direct je fokus pada muka anwar & anu..anuar tu, dari mula hingga akhir, badan tu, biar fokus sikit-sikit je.. ini terlalu banyak sangat keraguan, itu yg penyokong pembangkang tak percaya tu.

Anonymous said...

ALLAH JADI SYURGA DAN NERAKA UNTUK ANDA BUAT PILIHAN.
BANYAK ORANG ISLAM TERUTAMANYA MELAYAU KAT MALYSIA RASA DIORANG AKAN DUDUK DALAM SYURGA.
MACAM YAHUDI CAKAP "SEKEJAP AJE DUDUK DALAM NERAKA 2-3 HARI AJE SELEPAS ITU MASUK SYURGA"
JADI SUKA HATILAH AKU NAK BUAT APA. PERANGAI MACAM INI ADA KAT PENYOKONG KERAJAAN SEKARANG INI UMNO BN. PEMINPIM IANYA KAYA RAYA, PEMBODEKNYA SENANG LENANG, YANG BODOH PENYOKONGNYA MISKIN KEDANA DUNIA TAK DAPAT AKHIRAT BERBILLION RUGI.

MH

Anonymous said...

tak de batalnya
bukan tak tau puak2 pas dan pkr ni

kalau pemimpin mereka buat apa2 yg x betol depan mata kepala mereka pon mereka x kisah ...

jawapan mereka ...ala pemimpin umno lagi teruk ...

hehehe ...

buang masa je citer bab2 kebenaran pada puak2 mcm ni ...

Anonymous said...

Anonymous,

"kenapa tak direct je fokus pada muka anwar & anu..anuar tu, dari mula hingga akhir, badan tu, biar fokus sikit-sikit je.. ini terlalu banyak sangat keraguan, itu yg penyokong pembangkang tak percaya tu."

April 9, 2011 3:46 PM

Komen:

tak fokus? helo mamat PR, ini bukan filem arahan LKS atau Haji Hadi. ini adalah rakaman CCTV.

dan kalau pun kamera itu berada dalam lubang hidung si pelakunya apakah itu akan mengubah pendirian mereka yang taksub?

jawapannya sudah tentu iaitu bebudak PR tidak akan rela mengaku kebenaran kerana ianya pahit untuk ditelan.

Anonymous said...

budakboy'

"Salam. Menulis gunakan akal jangan gunakan jari. Jari sebagai tool aje. Ingatlah la ni tahun 2011 bukan tahun 1970an. Tak kan Melayu masih guna teknologi hitam putih. Dakwaan asal oleh dato T, rakaman dibuat di salah sebuah hotel di KL.. KL tu terletak di negara Thai ke..??? Atau video tu perlu disunting di Bangkok ke..?? Nak menipu kena smart beb.."

April 8, 2011 4:47 PM

Komen:

hitam putih atau berwarna tidak mengubah siapa pelakon berkenaan.

di mana lakonan di buat bukanlah sesuatu yang dapat disahkan.

yang penting ialah sama ada penafian oleh pelakon dan pewarisnya berjaya atau terkantoi.

sebagai pemerhati politik tanah air, inilah pertama kali penafian yang dibuat lebih memburukkan keadaan.

Anonymous said...

otaklunyai said...

Bila aku nengok lenggok dlm gambar tu betulllah nampak macam Bapak ko lah Azly... Boddohhhh

April 8, 2011 12:39 PM

Komen:

Manusia yang enggan menerima kenyataan atau kalau kenyataan itu di telan akan terasa perit maka mulalah minda bawah sedar akan cuba membayangkan sesuatu pembohongan dengan harapan pembohongan berkenaan dapat mengurangkan keperitan yang dirasai.

Nasron al-Jauhari said...

maaf cakap, saya rasa penulis blog ni kalau tak bodoh atau jahil pasti dia seorang yang jahat dan fasik atau boleh jadi munafik.

dna dan video tidak boleh jadi bahan bukti dalam islam. dan kalau disentuh soal video itu sendiri, sudah terlalu banyak perkara yg boleh dipertikaikan.

jangan kerana duit anda menjual iman anda... jangan kerana nafsu jahil anda menyesatkan orang ramai...

p/s : saya bukan penyokong dan juga bukan pembenci anwar.

Anonymous said...

Nasron,

"dna dan video tidak boleh jadi bahan bukti dalam islam."

Komen:

ini pendapat peribadi atau dipetik daripada pandangan orang lain?

Anonymous said...

kebenaran itu memang pahit utk ditelan. perlahan2 org ramai akan terima kebenaran anwar meliwat dan berzina. percayalah. - bobmarley

Anonymous said...

Blog ini dulu adalah pejuang islah utk UMNO yg busuk sampai usus spt kata Tun Dr Mahathir. Sekarang ini, blog ini lebih kurang sama taraf dgn blog parpu kari dan papagomo cuma bahasanya masih cantik dan berbunga macam ayat-ayat Rais Yatim.

Anonymous said...

woi hamjadah..yg dok sebok2 sgt pasal anwar ni apahal? jgn nak lari dari topik..ni kezaliman dan penindasan para anak2 haram terhadap masyarakat sarawak ni cite sebenar nak bgtau kpd ko yg buat2 tak tau ni..kalo pakatan naik pn bkn mesti anwar yg jadi pm..ni bukan soal anwar ibrahim..pi mampuih la muke anwar..dia wujud atau tak wujud isu penindasan tetap akan ditentang oleh pembela bangsa..bangang pnya gemok bingai

Anonymous said...

KEPADA DARI BOTA...
Nie orang bota yang cakap... Malu la nak kata orang melayu kat bota mundur... Bezakan dulu dengan sekarang... Itula.. biasa sangat diberi... pantang susah cikit... Bertongkat membuatkan kita terlalu selesa.. Susah cikit mengeluh... Tak dapat batuan maki hamun.. Cuba lihat berapa buat rumah yang tak ada motosikal... Sedikit sahaja yang tiada motosikal di rumahnya.. Yang betu2 susah sahaja yang tiada.. Yang lain paling koman pun kereta sebijik.. Cube buka cikit minda tue dengan melihat negara lain macam mana...Pemerintah negara luar macam mana.. Pemerintah man yang diinginkan lagi?? Cubalah belajar bersyukur dengan apa yang diberi... Malu la wei ckp org melayu bota susah.. yang x berapa nak usaha sahaja yang kata susah... Renung-renungkanlah... Tengok pekan sabtu tue dah cukup.. tengah bulan pun mampu belanja.. tak banyak cikit barang yang dibeli... sekarang musim doyan kan.. Cube survey harga kat sane.. Rata-rata mahal kan.... cube la pikio yob.. Cuba pergi ke negara mundur.. maaf ckp dema sangat susah... berbasikal tua lagi bandar utama mereka.. Malaysia nie negara makmur.. Nak tengok deme pakai basikal.. rasenye bebudak sekolah je yang pakai... orang beso? naik moto paling tidak... Agama islam dipraktikkan... Azann berkumandang sepanjang mase, majlis ilmu agama tiap2 minggu ada.. nak ape lagi? Cuba lihat Singapura.. nak azan guna loud speaker pun tak boleh... Pasal kebajikan kerajaan jaga... Kes terpencil tue biasalah kalau terlepas pandang... Integriti dalam diri tue penting.....

Anonymous said...

KEPADA DARI BOTA...
Nie orang bota yang cakap... Malu la nak kata orang melayu kat bota mundur... Bezakan dulu dengan sekarang... Itula.. biasa sangat diberi... pantang susah cikit... Bertongkat membuatkan kita terlalu selesa.. Susah cikit mengeluh... Tak dapat bantuan maki hamun.. Cuba lihat berapa buah rumah yang tak ada motosikal... Sedikit sahaja yang tiada motosikal di rumahnya.. Yang betul2 susah sahaja yang tiada.. Yang lain paling koman pun kereta sebijik.. Cube buka cikit minda tue dengan melihat negara lain macam mana...Pemerintah negara luar macam mana.. Pemerintah mana yang diinginkan lagi?? Cubalah belajar bersyukur dengan apa yang diberi... Malu la wei ckp org melayu bota susah.. yang x berapa nak usaha sahaja yang kata susah... Renung-renungkanlah... Tengok pekan sabtu tue dah cukup.. tengah bulan pun mampu belanja.. tak banyak cikit barang yang dibeli... sekarang musim doyan kan.. Cube survey harga kat sane.. Rata-rata mahal kan.... cube la pikio yob.. Cuba pergi ke negara mundur.. maaf ckp dema sangat susah... berbasikal tua lagi bandar utama mereka.. Malaysia nie negara makmur.. Nak tengok deme pakai basikal.. rasenye bebudak sekolah je yang pakai... orang beso? naik moto paling tidak... Agama islam dipraktikkan... Azan berkumandang sepanjang mase, majlis ilmu agama tiap2 minggu ada.. nak ape lagi? Cuba lihat Singapura.. nak azan guna loud speaker pun tak boleh... Pasal kebajikan kerajaan jaga... Kes terpencil tue biasalah kalau terlepas pandang... Integriti dalam diri tue penting.....

Anonymous said...

tak sekolah ke korang semua ni..boleh pulak nak tuduh2 org pakai video curi..zaman teknologi maju ni ada ke orang nak percaya kat filem pendek si datok trio tu...kalau pun anuar main amoi tu yang u all sibok tu per hal..bior lah dia jawab dgn tuhan dia nanti..yang u all tak pasal 2 nak cari dosa free wat per

cikguleepk said...

aku tolak pemimpin kaki seks....orang kafir pun tolak inikan kita orang islam

Muhammad Azli Shukri said...

tq

Anonymous said...

laaaa...ramainye org dungu asyik komen psl imej hitam putih..nampak sgt tak pernah ada kamera canggih..
confirm xtau apa tu night vision mode/aperture/iso etc..kesian kesian
jet pejuang amerika harga juta2 tu pun bagi imej hitamputih gak jika perang waktu mlm..
pegi sekolah belajar lagi..

Anonymous said...

aku tak sokong anwar dan aku tak sokong umporno..aku sokong perjuangan rakyat anti penindasan yang sudah bertahun2 lamanya ditindas..kroni2 dia jek yg dok kaut hasil kekayaan mesia ni..laknat umno! laknat umno! laknat umno!...punishment u ask then punishment u shall get! pangkah pembangkang dan ludah umno!

Muhammad Azli Shukri said...

tq

Anonymous said...

Kelakar aku bila penyokong UMNO kata gambar hitam putih sebab guna night vision. Biasa kita guna night vision kalau bilik tu gelapkan?..Tapi lampu bilik tu pasang kan?..buat apa guna night vision??...Ada yang kata tu CCTV..tapi CCTV apa kalau diletakkan sebelah TV?..pelakon dia pun boleh nampak kamera video tu!!..jam omega siap ada kad pendaftaran lagi..ha ha ha..suara kamera video pun takde..kalau tidak pecah lubang pulak suara tu suara orang lain kan?..bila bab tunjuk gambar muka pelakon lelaki tu, gambar kabur la pulak...lagi pun dikalangan ramai wartawan2 yang dipanggil tgk video tu, ada yang kata tu DSAI tak,.. takde kan?..yang menafikan adalah...kes fitnah liwat 1998, tak lepas sebab tarikh2 dakwaan liwat sengaja diubah2 oleh pendakwaraya time tu atas alasan tersilap taip, Gani Patail yang sekarang ni naik jadi Peguam Negara...bagi kes video ni, kertas siasatan berkali2 dipulangkan kepada polis sebab tak lengkap..kalau tak lengkap, camne nak dakwa DSAI kan?..itu yang amik masa lama menyiasat tu..tau ke tidak?...kes fitnah liwat 2008 pulak, kenyataan saksi bercanggah2 dengan laporan polis..polis kata sukarela, Saiful kata paksa..nak berpakat biar kena gaya...tapi aku tahu bagi penyokong UMporNO, DSAI tetap jahat...tak gitu!!!

Anonymous said...

apapun kebenaran yg akn muncul spls ni...akan disangkal oleh pencacai anwar...walaupn alasan yg dikemukakan sangat bangang dan tak masuk akal..
so..kebenarannya hanya ALLAH yg tahu..

Anonymous said...

-I am Binary Rodeo-
(sila baca betul2 komen saya di bawah ini)

Terima atau x terima, suka atau x suka, percaya atau x percaya, adalah kenyataan2 yg sebenarnya telah berubah lawan katanya hasil dari KISAH BENAR SKANDAL VIDEO SEKS DSAI. Lawan perkataan Terima berubah kpd TIDAK MAHU TERIMA dan bkn spt sedia kala, yakni hanya TIDAK TERIMA..dan begitu juga dgn SUKA kpd TAKKAN SUKA dan PERCAYA kpd TIDAK MAHU/TIDAK AKAN PERCAYA.

Hal ini juga telah menyebabkan hasil karya George Lucas yakni Trilogi Star Wars yg mula2 dihasilkan dulu bermula pd tahun 1977 dan Trilogi Star Wars yg berikutnya yg dihasilkan oleh beliau pada tahun 1999 berubah menjadi filem2 yg bergender BASED ON TRUE STORY atau REALITY dan bukan lg gender FIKSYEN SAINS. Dari krn Hal ini jugalah yg telah menyebabkan ramai rakyat2 dari Malaysia yg berketurunan MELAYU yg sering memperjuangkan KEMELAYUAN dgn apa jalan sekalipun telah cuba belajar salah satu ilmu yg terdapat dari filem..eh silap, dari KISAH BENAR STAR WARS tu iaitu JEDI MIND TRICK, iaitu satu ilmu di mana seseorg itu boleh mengawal minda orang lain dgn sekadar memperkatakan apa yg diinginkan supaya orang lain itu akur mengikut nya.
Masalahnya, mereka2 yg cuba mendapatkan ilmu JEDI MIND TRICK ni masih belum mencapai status JEDI..mereka ini hanya baru sekadar cuba2 meniru apa yg diperkatakan oleh JEDI2 mereka yg sebenar..lagi masalah timbul krn JEDI2 mereka yg sebenar juga spt telah kehilangan keupayaan ilmu itu di mana buktinya ramai yg lain tdk mngikut apa yg diperkatakan..
Sekarang, apabila ramai yg tdk berjaya dipengaruhi oleh ilmu JEDI MIND TRICK itu, kebanyakkan orang ramai mula meragui adakah mereka adalah JEDI2 yg sebenar atau sebenarnya, GOLONGAN SITH yakni lawan kpd JEDI..ini adalah krn kemushkilan yg telah timbul apabila bukn shj ilmu MIND TRICK itu tdk berjaya, malah mereka nmpak gayanya mengeluarkan bnyak percanggahan sesama mereka sendiri..ini tdk selari dlm JEDI COUNCIL di mana JEDI2 SEJATI selalu BERSATU..

Jadi kawan2 sekalian, apapun yg cuba diperkatakan oleh puak2 UMporNO/UMNgOk ini, serupalah dgn cerita saya di atas ini..mereka ini cuba memperdayakan kita dgn ilmu JEDI MIND TRICK yg mereka cuba tiru dari Filem2 STAR WARS, yg juga mereka2 ini cuba terangkan kpd kita yg Filem2 itu bukan Fiksyen Sains tapi berdasarkan dari Kisah Benar atau REALITI..

hahahahahahahh! alang2 korg nk kata kami ni meroyan, so kami buat2lah meroyan jugak supaya korg semua puas dan suka hati..ke terbakar hati?? hahahahhahhh! Jadilah kamu UMporNO/UMNgOk orang2 yg boleh dan sanggup diperbodoh2kan dan cuba pulak memperbodoh2kan orang lain..
-MINTAK MAAF LAH YE, KAMI SEMUA DI PKR/PAS/DAP ATAU PR TIDAK SEBODOH YG KAMU UMporNO/UMNgOk SANGKA..LAIN KALI KALAU NK BUAT FILEM, BELAJARLAH DARI GOLONGAN2 PROFESIONAL BUAT FILEM..VIDEO NI ADALAH AKIBAT DAN HASIL DARI AMATUR..PASAL TU KAMI TAK PERCAYA..OPPSS, SILAP..'TAKKAN PERCAYA'.. ahahahahhhahhh! (dan bila kita x percaya, puak2 ni nk marah! ahahahahahahh!)