Tetamu Kehormat...

March 19, 2011

Isu Loteri Di Kelantan : Tiada Lagi Bulan Di Dalam Dada Karpal!

Akhirnya PAS terus ditipu dan diperdaya oleh DAP. Tiada kata-kata yang lebih hanyir daripada perkataan Nik Aziz yang mendakwa kononnya "di dalam dada Karpal ada bulan" - sekarang di manakah bulan itu? PAS dan Nik Aziz semakin tersepit dengan ketegasan yang ditunjukkan oleh Karpal Singh dalam isu pengharaman loteri di Kelantan - sudahlah sebelum ini DAP menolak negara Islam dan hukum Hudud PAS, kini mereka semakin berani campur tangan dalam urusan pentadbiran Islam di Kelantan. Soalnya, apa yang mampu dilakukan oleh Nik Aziz sekarang? Masih sayang dan cintakan DAP? Mana perginya Dewan Ulama PAS yang suka mengeluarkan fatwa itu? Dan apa pula pendirian Ketua Pemuda PAS dalam hal ini? Fikir-fikirkan. Baca laporan menarik di sini...

10 comments:

Anonymous said...

aku dah kata bahawa nik ajis dan ulama pas jenis pariah...
mereka lebih takutkan karpal singh dari takut pada azab ALLAH.
penganut pas di perbodohkan olih ulama2 mereka.
benarlah seperti yang dikatakan..nik ajis serupa dengan ayah pin.
ayah pin lebih baik kerana tak mengkafirkan orang yang tak sokong dia.

pas itu isle..

Anonymous said...

kenapalah situa keparatnitakut betul dengan DAP.Apakah tiadalagi saudara seagama yang lebih baik dariDAP.Taubatlah wahai tua keparat.

red said...

jgn terkejut, kalau pasni nik aziz kuar fatwa loteri itu halal... politik nik aziz ni sentiasa berubah2, mengikut keperluan rakan seperjungan mereka iaitu DAP....

ps:- Nik aziz, berundurlah... anda sudah tua...

zek said...

Mudahnya pemimpin PAS ditipu. Kalau ilmu tidak cukup didada, maka mudahlah dipermainkan oleh musuh Islam. DAP adalah terang dan nyata musuh agama kita dan PAS pula jadikan sahabat. Terima sahajalah akibatnya.

Anonymous said...

Aku benar-benar tak faham dengan pemimpin2 PAS yang tak berani bersuara menegur Nik Aziz yang mengeluarkan fatwa yang merepek-repek.

Bila ada orang PAS mengadu kepada Nik Aziz bahawa ada seorang pemimpin PAS ditangkap berkhalwat dalam keretapi. Nik Aziz boleh jawab nanti dia buat solat istiharah. Besoknya bila ditanya dia boleh jawab Allah dah ampunkan dosa pemimpin PAS itu.

Dosa Nik Aziz sendiri pun dia tak tahu sama ada diampun atau tidak. Tempat Nik Aziz di akhirat pun belum tahu lagi. Jangan kata Nik Aziz jamin masuk syurga.

Anonymous said...

umno dari tunku hingga najib tak pernah nak haramkan judi macam mana tu mengikut pandangan islam

Anonymous said...

memang le umno tak haramkan di negeri2 yg diperintah sebab ramai lagi non muslim..Islam mengharamkan judi/loteri utk org2 Islam tp hak2 penduduk bukan Islam dijamin..itulah keadilan kerajaan..
tu ha, pejuang2 pas yg heboh kononnya nak hudud la, menegakkan hak Allah la apa cerita? skrg ni langsung tak boleh harap..bacul..takutkan dap..buat malu je. kelate tu majoriti Islam. dap masuk campur pun nak mengalah jugak ke? dap takde kerusi pun kat kelate nu..

Mohd Hafifi said...

Kalo kelantan karpal boleh ubah hukum

Macam mane la kalo perintah Malaysia nanti.

Adi Kencana said...

Itulah jadinya kalau lapar sangat dengan undi, kalau dah takut dgn pengundi dari takut Allah.

hambik kau PAS! Karpal pijak-pijak kepala kau!

Bro, tolong linkkan blog saya kat blogroll tuan boleh. Blog tuan mmg saya dah linkkan. Saja-saja nak tolong BN utk PRU akan datang ni.

http://apakecoh2.blogspot.com

Muhammad Azli Shukri said...

terima kasih komen tuan2