Tetamu Kehormat...

January 23, 2011

Kerana Mahukan Undi Orang Cina, Akhirnya Cikgu Normala Pakai Juga Sarung Tangan!


Tengoklah dengan kepala anda sendiri, mana perginya puak-puak PAS yang bersunguh-sungguh mahu mempertahankan kononya wanita tidak boleh guna sarung tangan/berlapik sewaktu berjabat/bersalam dengan bukan mahramnya? Normala Sudirman, calon PAS DUN Tenang, terpaksa akur dengan konsep darurat bahawa ia diperbolehkan bagi menjaga air muka orang lain. Dengan kata lain, cikgu Mala secara tidak langsung akhirnya menerima cadangan daripada Presiden MCA, yang menyarankan kepada beliau agar memakai sahaja sarung tangan sewaktu besalaman dengan kaum bukan Islam. Sebelum ini, calon PAS itu didakwa terlalu "berlagak" dengan prinsipnya yang tidak mahu bersalaman dengan kaum Cina di DUN Tenang. Gambar di atas bukti segala-galanya. Jadi, sekarang fatwa mana pula yang digunakan oleh cikgu Normala ini?

6 comments:

dani_sanin said...

Sekurang2nya dia tahu jaga adab dan hukum.. lebih elok dari penulis sndiri yg celik mata tapi buta hati.. kalau rosmah mansur cium pipi shah rukh khan takde pulak ko komplen.. Kalau sharizat abd jalil salam lama2 dengan lelaki bukn muhrim takde lak ko bising. Ko ni Islam ke kapiaq..
Dasar pencacai UMNOngok ahli neraka.

dani_sanin said...

Pencacai UMNOngok bodoh lg bangang.. jahil agama lagi takde maruah..
Baik je ko langgan pelacur dari melacurkan ilmu yg ko ada dengan menghasut orang yg bukan2..

Anonymous said...

hebat betul dani sanin tahu penulis ni ahli neraka

puak2 pasberg memg tk sedar diri

Ular Menyusur Akar said...

Sesekali Normala kena belajar juga dari Soh Lek. He..he..pandai juga Soh Lek menterbiahkan Normala. Mula bukan main marah lagi. Siap maki hamun di facebook. Akhirnya ikut juga.

dani_sanin ni kalau belajar dari Soh Lek bagus juga.

agbr47: Normala, normala.

anamasyhur said...

Kenapa ramai dikalangan kita memperjuangkan agama tetapi bahasa seperti manusia yg tidak beraqal?...adakah perjuangan politik lebih besar dari ukhwah yang Wajib dipertahankan?...

Dlm politik, org yang memperjuanGkan Islam tetapi tidak berlapik tutur kata sama seperti orang menafikan mkn babi yg dihidangkan tetapi rasa selesa meminum arak di atas meja...

Islam bukanlah apa yg kt zahirkan, tetapi Islam ada pada pengamalan dan usaha ke arah mencari redha Allah s.w.t.

doncin cai said...

@ dani sanin
belajo le sampai khatam........
buat blog ko sendiri... insyaAllah, aku akan membacanya.....