Tetamu Kehormat...

December 15, 2010

Ummi Hafilda Semakin Ganas!

Blog Ummi Hafilda terus meletup-letup. Walaupun bahasa dan gaya tulisanya masih lemah dan bercelaru, namun demikian, hal tersebut sama sekali tidak menghalang untuk para pembaca blognya mendapatkan mesej penting dan kisah sebenar berkenaan "hubungan terlarang antara Anwar Ibrahim dengan Shamsidar Tahrin dan tabiat ganjil beliau terhadap kaum sejenis" - blog Ummi yang diberi nama "Srikandi7" yang baru dibuka tidak sampai lima hari itu, secara mendadak menjadi blog popular dengan hitsnya sudah mencecah 20 000 pengunjung.

Ternyata begitu ramai yang dahagakan kebenaran sejati behubung isu liwat Anwar Ibrahim yang sudah berpanjangan lebih daripada 10 tahun! Rakyat Malaysia sudah terlalu letih dan lesu dengan segala drama Anwar Ibrahim yang tidak pernah tamat. Bilakah agaknya rakyat Malaysia boleh tidur dan hidup dengan tenang tanpa dibayangi dengan cerita liwat Anwar Ibrahim ini? Kita semua sudah bosan - bahkan adalah mustahil semua orang mahu menjatuhkan Anwar Ibrahim dan melakukan konspirasi terhadapnya selama berpuluh tahun!

Ada satu perkara yang menarik minat saya tentang blog Ummi Hafilda - tatkala meninjau-ninjau ratusan komen yang ditulis oleh para pembaca blog beliau, saya mula sedar, rupa-rupanya semakin ramai rakyat Malaysia yang tidak lagi mempercayai Anwar Ibrahim, khususnya dalam kalangan orang Melayu. Malah, lebih menginsafkan - terdapat puluhan komen secara terang-terangan memohon maaf atas sikap buruk sangka mereka selama ini terhadap Ummi. Jelaslah, keadaan pada hari ini sudah jauh berubah - bahkan, dari sehari ke sehari, semakin ramai penyokong Anwar Ibrahim kembali ke pangkal jalan dan bertaubat.

Ratusan komen yang tersiar di dalam blog Ummi Hafilda, sedikit sebanyak boleh dijadikan sebagai indikator penting, bertapa rakyat di negara ini, khususnya orang Melayu sudah hilang 100% keyakinan terhadap Anwar Ibrahim. Pengaruhnya yang semakin merosot dan lemah, menjadikan Anwar tidak senang duduk - apatah lagi, dengan kembalinya Ummi Hafilda bersama-sama dengan "kenangan lama" dan "mulut laser". Saya secara terbuka mencabar Anwar, agar segera menyaman Ummi Hafilda, sekiranya apa-apa yang ditulis oleh beliau merupakan fitnah semata-mata. Kita tunggu dan lihat apakah Anwar berani? Jika Tun Mahathir pun sanggup disaman, apalah sangat dengan Ummi Hafilda, lagilah mudah. Ayuh Anwar! Buktikan keberanianmu!

31 comments:

Wak Jengkol said...

Salam ziarah..

Blog kak ummi bakal menjadi blog terhangat pada masa hadapan..mmg pedas sape yg terkena..

Anonymous said...

DIA DAH BUKTIKAN DALAM CERAMAHNYA, DIA TAK MENGAKU SEGALA TUDUHAN.....

PM TAK JAWAB LAPORAN WIKILEAKS YG KORANG PERCAYA TU..

MANA PENGERUSI PERHUBUNGAN UMNO KEDAH YG BARU????? HAHAHAHAHA.....

Wak Jengkol said...

Tapi satu je yg bang nuar belom lg..Bersumpah Dalam masjid atau depan kaabah..tu je yg dia x berani buat..setakat kt pasar mlm..tu low class punya style..dh desprate sngt klu gitu caranya

JoN said...

anon 10:51 PM..

dia buktikan di dlm ceramah??
bukti air liur je ke, kalau camtu penjenayah dlm penjara pun buleh buat hari2...guna la akai sikit brader...

Anonymous said...

Azli Shukri....hang jadi barua UMNO gak rupanya ye? Kak Ummi tu dpt brapa agaknya ye?Kenapa Saifool pi jumpa Najib dulu ye? Sebelum buat lapuran polis ye? Jibby nafi jumpa @ kenal Saifool kan? Habih tu kata jumpa pasai skool arse shit?Habih tu mengadu masalah kat Dr.Jibby Masalah juboq sakit? The whole case would be thrown out at YOUR FACE if we were in another country other than Bolehland! PPTTUUUIIIII!!!!!!!

HHalem said...

Azli,

Hang ni laaa. Suka sungguh tengok orang tu saman orang ni. Sekali baca macam hg ni quris api.

Biaq pi laa tulisan Ummi tu menginsafi puak-puak muda kat University dulu tu.

The truth will prevail.

Frm HHalem

Muhammad Azli Shukri said...

anony 11:02 - saya tidak pernah menjadi barua sesiapa, yang benar tetap benar! Saiful sudah bersumpah tetapi Anwar masih degil, hanya tahu buat ceramah - saiful sudah ke Mekkah dan bertaubat, tetapi Anwar lebih selesa ke Amerika dan Indonesia. Sudah terlalu ramai orang yg selama ini begitu rapat dengan Anwar meninggalkannya - dan kita pula yang jauh dengan Anwar masih yakin dan percaya kononnya Anwar suci bersih, siapa kita? jika nak dibandingkan dengan Saiful yang pernah bekerja dengan Anwar, Zulkifli Noordin, Nallakarupan, Ezam, Chandran Musazafar dan ramai lagi otai yang duduk dekat dengan anugerah Tuhan itu! Tetapi semuanya sudah bla! Cubalah fikir guna akai sikit, jangan guna kepala lutut!

Anonymous said...

ih ih ih...... lembut dan manisnye cakap pak2 pembangang Nuar brahim tuuuu. Cakap tak berbaris . dan kotor.... Patutnya puak2 nuar niii lebih elok akhlaknya dan bukan mencaci ornag lain. Macam Nabi Muhammad buat kat org kafir.

Ni tidak semua yang keta kat nuar dianggap penjahat dan teruk benar perangainya.

Patutnya jagale mlut puak2 mung. Jadi panduan dan contoh kepada orng lain..... Instighfarlah banyak2

Anonymous said...

Azli Shukri well said.

Penyokong2 Anwar sebenarnya dah tak ada modal. Kenapa tak suruh sahaja boss hampa tu sumpah mubahalah. Kan ia perkara yang paling mudah dilaksanakan untuk membersihkan namanya. Kenapa tak berani. Kamu tak hairan ke?

Kalau akulah dah pasti aku bersumpah dimana-mana masjid pada tiap2 hari Jumaat. Tapi kalau aku tak buat kerja jijik tu. Kalau aku buat pastilah aku takut seperti Anwar takut nak sumpah sekarang.

Kan? Kan? Kan?

Betul!

assaad said...

Salam.

Memang kalau sudah taksup tu susah hendak di perbetulkan. Lagi-lagi menuduh dan memfitnah orang.

Kalau diri DSAI rasa benar, takut sangat ke nak bersumpah. Apa jadi 16 september 2008. Takkah terasa kena kencing sahaja. Fikir-fikirlah.

"Betulkanlah Yang Biasa
dan Biasakanlah Yang Betul"


Saat Jais
www.treat-cure.com
http://saatjais.wordpress.com

Anonymous said...

Azli,Azli...please WAKE UP man....go stay in any one of the Malay kampung or the low cost housing areas and see the condition that the Malays live in!WTF has UMNO done for them?Why are they still so backward?Why are so many people migrating?Don't you realize the REAL situation in 1Malaysial?
Ini semuanya bermula dgn Dr.Mamakutty....c'mon man.....look at the bigger picture la bro.I could go on for days.... weeks... months if I were to debate with you the real facts of Mamakutty/Anwar/JIbby/Kak Ros?/Musa Hassan/Gani Patail/Razak Musa/Khir Toyo...with real fukcing proof! Can you even imagine how rich they are?How much they have hisap darah orang Melayu?TAhi Mahmud?
Saudara.....Islam tak mengajar umatnya pi angkat sumpah kat masjid to prove anything?Pls refer to any respected religious teacher. Saifool went to Mekkah buat pa?Taubat Nasuha @ wayang ja @ org sponsor?teacher.Do you have any proof what of what you & UMNO claim Anwar did? You can fool some people some of the time, You can fool all the people some of the time, BUT YOU CAN NEVER FOOL ALL THE PEOPLE ALL THE TIME.(Abraham Lincoln)
Saya kesian tgk org Melayu jadi bodoh....kena tipu dgn UMNO selama 53 tahun tapi x serik lg. Pakai otak you said.....yes.....InsyAllah
Seriously.....start opening your eyes and heart and LOOK at the Melayu...not the SUPER RICH UMNO CRONIES but the Melayu kampung etc etc...Assalaimualaikum Saudara.

Muhammad Azli Shukri said...

anony 11:40 - saya adalah orang kampung jati, lahir dari kampung, ayah saya guru dan emak saya tidak bekerja, kami hidup susah (tidak perlu rasanya cerita di sini) tetapi Alhamdulillah, adik beradik saya semua dapat masuk universiti, walaupun ayah hanya bergaji Rm800. dapat biasiswa mara, jpa dan petronas - semua itu kerajaan UMNO yang prihatin. selama 53 tahun UMNO tadbir negara ini - cuba tanya berapa banyak kehidupan kita sudah berubah? wake up man? cuba jadi rakyat yang bersyukur! Banyak orang melayu hancur bukan kerana UMNO, tetapi kerana diri sendiri! semua bantuan sudah diberi, subsidi, pinjaman, biasiswa - apa yang kita buat selepas semua itu kita dapat? wake up man! jangan jadi terlalu bodoh! saya hidup dan membesar bersama nikmat yang Allah berikan melalui kerajaan BN, walaupun nikmat itu sedikit, tetapi saya bersykur - bukan mudah mentadbir negara, jual air liur mudah, tapi nak tadbir negara memang susah - UMNO/BN tak zalim mana pun, kalau UMNO zalim tak ada dah PR dapat dua tiga buah negeri, pasal UMNO baik sangat la, kita lupa nak bersyukur. wake up man!

Anonymous said...

saya ni pengundi atas paggar je, kalau bang nuar bersumpah kat masjid ke depan kaabah ke,,,,,,,,, rasa+rasa sejuk hati ni nak pangkar pkr nanti,,,,,,,,

Anonymous said...

sorry la bro....br nmpk profile kat bawah.... begitu bnyk jawatan dlm UMNO? HEBAT!Saya bukan penyokong Anwar tapi saya dpt melihat kebenaran. You have your cuts@habuan being in UMNO so there's nothing much to say.Bersyukur kepada Allah @ UMNO for what we have?
Klu UMNO?BN x kejam @ zalim,kenapa Altantuya di bom? Suka ka klu ada saudara kita di lakukan begitu?
Apa salah Teoh Beng Hock?Bunuh diri? Cekik diri?Pakai otak ke tu namanya?
Tapi yang paling MENYAKITKAN HATI.....KENAPA BUNUH ULAMA MELAYU...IBRAHIM LIBYA???????Please explain.....or maybe you weren't even born then?

adf55650 said...

apa ANON 11.40 cakap?
You can fool people at some time? Please realise that YOU have fooled ALL the TIME.
I'm living in a kampung all my life. I know what UMNO has done to the Malays. Does Anuar know that? He has been silverspoon fed all his life. Anwar tak ade crony? Kamaruddin Jaafar tu sape? Macam mane die dapat kontrak 11.3 billion mase Anuar jd TPM?
I have a whole list of his cronies but unfortunately space doesn't allow me to write them down here,
No point wasting my time writing to a FOOL like you. It doesn't matter whether you are one of the STUPID MALAYS as you mentioned.
One more thing,,,I've known Anuar since 1973.
Rakyat Malaysia yang sepatutnya kesian tengok orang macam kamu. Diberi pelajaran tapi masih BODOH.

Muhammad Azli Shukri said...

Isu Ibrahim Libya, saya akan jawab

Anonymous said...

adf55650
I actually don't give a shit what you think of me or how long you've known Anwar.Did I say that Anwar was a saint? He is also a human being FYI : I AM NOT A MELAYU!So that does not make me one of the stupid Melayu.So UMNO/BN did not give me anything as you guys got... everything?
Are conditions much better now after 53 years as it should be?
I can actually give you a bigger & longer & uglier list of UMNO cronies with hundreds of BILLIONS involved..USD!....alas like you said...space does not permit.
If I had depended on BN for my education like you guys, then I guess I would have ended up like a stupid foollike you mentioned "diberi pelajaran tapi masih bodoh' I think you would be better qualified for that title, saudara. Assalaimualaikum.BTW : I am a Muslim.

Ahmad Syukri said...

To Encik Azli Shukri ,

teruskan membongkar segala kebatilan pembangkang . .

sebagai pelajar yang masih berusia 15 tahun ,

saya bimbang . masih ada rakan-rakan yang menyokong si pengkhianat bangsa .

apalah nasib negara,bangsa dan agama ,

jika masih ada yang buta dengan kebeneran...

[doakan saya mendapat semua A dalam PMR]

Anonymous said...

dear afd55650,
sorry I just noticed that you mentioned "no point wasting your time writing to a fool like me?" I guess that makes you a bigger fool for doing exactly that!
"Rakyat Malaysia yg sepatutnya kesian tengok orang macam aku?" Why? It's not me who is in denial.
GOOD BYE FOREVER. Assalaimualaikum.

Anonymous said...

Adik Ahmad Shukri (1230hrs)

semoga adik beroleh kejayaan dlm peperiksaan PMR nanti, insya Allah.

- Hantu Siber -

oRang kAmpong said...

Anom 11.40 aku memang org kampong dan utk pengetahuan hang ORANG KAMPONG MELAYU. ooooooiii berok. apa luu ingat kami bangsat sgt ke.luuu betoilah pukimak punya olang.klu nak bela anwar pon jgnlah kutuk melayu.org kampong sekarang ckp besar tu idaklah.kami tanah getah ada 7-8 ekar, sawit 10-20 ekar tu yg ada geran, belum + tanah TOL.rasanya tanah TOL ni 40 - 50 ekar sensorang ada.apa susah pulak memang nenek moyang kami yg teroka tanah melayu ni dulu.baja subsidi.air xpayah bayar aku dah 5 th xpernah bayar pon.keta sebuah umah kat kg aku ada 4=5 biji.kancil2 ni xmainlah payah nak angkat getah buku.dgn lain perkataannya klu anak hang xada gaji 20000 ribu hinggit sebulan jgn nak menggatal nak meminang anak org kampong aku.klu hang xpecaya esok hang dtg sendiri tengok kampong kami.ni no tel ako 010 0000007 spy leman sepupu kpd james bond. he he he

man on da street said...

It does take a long time to upgrade the standard of living of the malays.To quote for 53 years of UMNO not achieving anything is pure bullshit and it stinks to the very core.Have you ever visited the great country of Uncle Sam, there are people who still lives on the streets, sleeping on bench parks, living on free food and hand outs, and even in trailers. Apa lu cakap bro? Sudah berapa tahun mereka merdeka dan konon nya leaders in economics, trading in USD.,tapi hampeh.Jangan mengutuk kalau kita baru 53 tahun. May i ask where are you employed? If you're in the private sectors, who are your real bosses, who controls the economies, the businesses. Kalau tak sedar lagi sila hapuskan lah ketuanan melayu. FYI waktu dulu,waktu tak da kilang proton mengeluarkan kereta nasional, yang pakai kereta sapa? Kut ada pun melayu pakai kereta second hand. Fine, ada yang suruh kita tenguk kat kampung dan low cost housing settlements, it a great contrast kalau kita banding dengan melayu pada waktu ini yang bolih membeli rumah condo, ungated residence,membeli kereta mewah. Apa mereka ini semua kroni UMNO ke? Sendiri mau ingat lah, do your homework before blabbering tak tentu pasal.Another point to consider, when Bro Anwar was MOF, what does he contributes to the melayu community? Dia orang tanjung berapa ramai orang tanjung jadi jutawan?Pi lah tenguk kat tanjung bungah, batu feringghi, batu maung la ni sampai balik pulau kampung tadisi melayu pun nak kena sapu. Kalau ingat kita betui sangat, jangan lari asyik duk tangguh, kalau bolih pasang lawyer sampai bolih naik penuh bas mini pi court lawan lah, awat duk cari alasan tangguh.Sapa yang mengutuk kaum sendiri tak patut di beri muka.Anyway Rome was not built in one day betul tak,

Azahira said...

Anon 11.40
....but you can never fool all the people all the time....was actually written by Mark Twain..not Abraham Lincon...nak tunjuk kata pandai bahasa Inggeris pun biar lah betul

Muhammad Azli Shukri said...

terima kasih komen tuan2

The Clown said...

Saudara Azli,

saya amat bersetuju dengan hujah dan kupasan saudaras tentang beberapa perkara. Tahniah kerana begitu meyakinkan. Cuma orang yang tidak dapat dan tidak mahu berfikir sahaja yang masih benak.

Saya teringat kata-kata guru saya walaupun ketika ini mungkin tidak sesuai lagi diguna-pakai. kata guru saya 'Life is the process of do it yourself'.

Hidup adalah satu proses buat sendiri. Jadi mengapa harus salahkan orang lain bila kita menjadi bangsa yang merempat dan mundur? Kerajaan tidak salah malah siapapun jadi kerajaan kita, kita tetap juga maam itu kerana perubahan datang dari diri sendiri, bukannya dari sesiapa.

Teruskan berkarya kerana karya saudara begitu meyakinkan!

adf55650 said...

Thank you very much Azahira, no wonder I felt weird. It was Mark Twain indeed. That's why I didn't comment on that. I never commented on things that I don't know.
Bukan macam Pakatan Rasuah ni. Naka kata takde akal, mereka manusia dah tentunya ada akal. Cuma bodoh sahaja.
Yang di hebohkan orang miskin di kampong2.
Tidak kira dimanapun kita dah diberi peluang, dah diberi jalan. So usaha lah. Janganlah dihina orang kampong. Dibandarpun ramai yang miskin.
Kalau nak kaya, usahalah. Janganlah hanya mengharapkan orang hantar wang ke rumah.
Masa Anuar jadi TPM dulu tak ade orang miskinkah? Dia hantar wang dari rumah ke rumahkah?

~Kak AZZ~ said...

Kehkehkeh....

Sy tumpang gelak je baca komen2 dari anonymous penyokong dsai ni..

Kalau berani sangat, guna la nama sendiri. Tak perlu la nak sembunyi di balik nama anonymous tu.. HANTUpun ada nama tauuuu.... haha...

Anonymous said...

sy bukan sokong mane2...tapi meluat la tengok telatah yang dibawa pr nie..huhu..

Zek Al Jo said...

Anon Dec.15 11.40 PM

Be gentleman like Azli Shukri. He did not hide behind anonymous. Be brave like a man not like a pondan.

Your idola is so 'poor'. He has to beg for money and support from his friends the jews and CIA. He travelled all over the world 'walking' because he has no money to pay the plane fare. Kesian.

He has to cheat the rakyat that he will be the PM of Malaysia by 16 Sept. 2008. He cheated by saying that 40 BN MPs are crossing over to his side. In reality not one BN MP crossed over. He cheated his supporters that he got the news from the Indon and Spore intelligence.

All his strong supporters have deserted him because they realise he is a big liar. The moment he opens his mouth he lied. Unfortunatedly his blind supporters believed him although it has been proved without any reasonable doubt that he lied through thick and thin.

Kalau nak dicerita, boleh buat satu buku tentang penipuannya.

Orang yang meninggalkan dia bukan orang tak cerdik. Mereka berkelulusan PHD, lawyers, graduates, teachers, dan doctors.

Jangan jadi lembu cucuk hidung. Berjumpa dengan mereka yang telah keluar dan tanya dan berbincang secara jujur.

Jumpa Dato Nalla (rakan selama 30 tahun - rakan tenis) saja pun dah cukup menyelesaikan permasaalahan kamu tentang si dia. ok saudara.

Pak Hak said...

Coba kita introduce “pepatah melayu baru” ni kepada semua orang, mudah-mudahan boleh popular sampai anak cucu, manalah tau:

Panas terik dihari petang
Teringin rasanya nak makan ais krim
Jangan biasakan pintu belakang
Nanti jadi Anwar Ibrahim

Amacam? Hehe

Anonymous said...

Assalaimualaikum.
Azahira
Pls google the quote first.Jgn jd bodo sombong. BODOH!Typical arrogance of UMNO idiots, I would say.

And to all you UMNO arse holes.....all of you will ROT in HELL!REMEMBER THAT!Ketuanan Melayu....why? Think you're better than everybody else? Holier than thou attitude? Do as I say & not what I do?Firstly dig to find where your ROOTS are? Melayu dari mana ye? Orang asli ke?
Pls take a look at the majority staying in PPRT,rumah kos rendah, criminals, drug addicts, buang bayi cases etc etc etc!
UMNO WILL BE BURIED COME GE13!
Azli....bro....I suggest you look for a new job?